Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
24 Σεπ 2021
SLIDER

Η σημασία του εμβολιασμού στο επίκεντρο της σύγχρονης πραγματικότητας  

Αν και η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί τον εμβολιασμό ως μοναδικό και αποτελεσματικό «όπλο» ενάντια στην πανδημία, υπάρχει ωστόσο και ένα μικρότερο κατ’ αναλογία ποσοστό που τον αντιμετωπίζει  με μία πιο σκεπτική διάθεση.

Αναμφίβολα στην σύγχρονη εποχή, τα εμβόλια συνιστούν μία από τις πιο αποτελεσματικές παρεμβάσεις στην προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Ο εμβολιασμός είναι το κατεξοχήν πρωτογενές μέτρο πρόληψης στην εξάπλωση μεταδοτικών νοσημάτων. Επιπλέον παρέχει προστασία σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, ενώ μειώνει δραστικά τη χρήση των αντιβιοτικών μέσω της καταπολέμησης της αντοχής των μικροβίων.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, κάθε χρόνο 2-3 εκατομμύρια θάνατοι αποτρέπονται χάρη της υλοποίησης εμβολιαστικών προγραμμάτων σε όλο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα μέσω της Ανοσίας Κοινότητας, η οποία επιτυγχάνεται με την υψηλή εμβολιαστική κάλυψη όλων των ηλικιακών ομάδων του πληθυσμού, δημιουργείται έμμεση προστασία και στο μη εμβολιασμένο πληθυσμό λόγω «χαμηλότερης» κυκλοφορίας του ιού.

Η χώρα μας διαθέτει ένα σύγχρονο και άψογα οργανωμένο εμβολιαστικό σύστημα, ικανό να πετύχει υψηλούς εμβολιαστικούς στόχους προσφέροντας στον πληθυσμό μία ασπίδα προστασίας απέναντι στον Κορονοϊό και τις μεταλλάξεις του που και αυτό το καλοκαίρι δημιουργούν άγχος στις διακοπές μας.

Όλα συγκλίνουν στην διαπίστωση ότι ο εμβολιασμός ως πράξη ατομικής ευθύνης επιφέρει σημαντικά κοινωνικά και οικονομικά οφέλη.

Έτσι και η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ηγέτης στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά, με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και γνώμονα τη συνεχή ικανοποίηση των αναγκών των ασφαλισμένων της, έρχεται να συμβάλλει ουσιαστικά στη μείωση του άγχους για την αντιμετώπιση του Κορονοϊού, προσφέροντας νέες υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις νέες συνθήκες ζωής.

Στο πλαίσιο αυτό, προσφέρει μέσω του ασφαλιστηρίου συμβολαίου Full [Health] ΔΙΑΓΝΩΣΗ, την κάλυψη της εξέτασης μοριακής ανίχνευσης του κορωνοϊού, με μια μικρή συμμετοχή του ασφαλισμένου στο κόστος, που ανέρχεται στα 12 ευρώ.

Ειδικότερα, μέσω του Προγράμματος Διαγνωστικών – Εξωνοσοκομειακών Εξετάσεων Full [Health]) ΔΙΑΓΝΩΣΗ, οι ασφαλισμένοι έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν στο τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, στο δίκτυο των συνεργαζόμενων διαγνωστικών κέντρων της Affidea.

Όσοι λοιπόν είναι ασφαλισμένοι με το Πρόγραμμα Διαγνωστικών – Εξωνοσοκομειακών Εξετάσεων Full [Health]) ΔΙΑΓΝΩΣΗ,, μπορούν να απευθυνθούν σε γιατρό ειδικότητας πνευμονολόγου ή παθολόγου ή καρδιολόγου, ή ΩΡΛ του εν λόγω δικτύου και εφόσον κριθεί απαραίτητο, να υποβληθούν στην εξέταση Μοριακής Ανίχνευσης (PCR). Ειδικά για τα ασφαλισμένα ανήλικα παιδιά, αρκεί γνωμάτευση του παιδιάτρου, που να κρίνει ως απαραίτητη τη διενέργεια της εξέτασης .

Η Εθνική Ασφαλιστική εδώ και 130 χρόνια έχοντας ως βασικό στόχο, οι άνθρωποι που την εμπιστεύονται να αισθάνονται σιγουριά, με οδηγό τις πραγματικές ανάγκες του σημερινού ανθρώπου, έχει σχεδιάσει και προσφέρει ένα καινοτόμο προϊόν στην ασφάλιση Υγείας, Πλήρες Πρόγραμμα Ασφάλισης Υγείας Full [Health].

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που χαρακτηρίζεται από την ευελιξία των επιλογών που προσφέρει, αφού ο ασφαλισμένος μπορεί να επιλέξει το ιδανικό για εκείνον επίπεδο κάλυψης έτσι ώστε να απολαμβάνει υπηρεσίες νοσηλείας και ιατρικής φροντίδας αλλά και διαγνωστικές εξετάσεις στα Σύγχρονα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Συγκεκριμένα Το πρόγραμμα ασφάλισης Υγείας της Εθνικής Ασφαλιστικής Full [Health] , εξασφαλίζει υψηλό ετήσιο όριο κάλυψης σε περίπτωση νοσηλείας, μέχρι του ποσού των 1.500.000€. Ο ασφαλισμένος επιλέγει ελεύθερα, το νοσοκομείο που θα τον περιθάλψει, τη θέση νοσηλείας του καθώς και τον ιατρό που θα τον φροντίσει. Επίσης, επιλέγει το ποσό συμμετοχής του στα έξοδα νοσηλείας, ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες, έχοντας στη διάθεσή του 6 διαφορετικές επιλογές ποσού συμμετοχής του στα έξοδα, ανά νοσηλεία (0€, 500€, 1.500€, 3.000€, 6.000€ ή 10.000€ ετησίως, εφόσον συνυπάρχει ομαδική ασφάλιση η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση αυτής της επιλογής).

Επιπρόσθετα, σε ότι αφορά την κάλυψη διαγνωστικών εξετάσεων, ο ασφαλισμένος μπορεί να επιλέξει το ετήσιο ποσό κάλυψης που επιθυμεί, με δυνατότητα επιλογής του ποσοστού συμμετοχής του στα έξοδα, ανάλογα με τις ανάγκες του. Αναλυτικότερα, ο ασφαλισμένος μπορεί να επιλέξει απεριόριστη κάλυψη διαγνωστικών εξετάσεων, ή μέχρι του ποσού των 700€ ή των 2.000€ (με συμμετοχή ποσοστού 0% ή 10% γι’ αυτές τις 2 επιλογές). Επιπλέον, έχει στη διάθεσή του έναν δωρεάν ετήσιο προληπτικό έλεγχο για τη φροντίδα της υγείας του, ενώ απολαμβάνει προνομιακές παροχές και δωρεάν υπηρεσίες μέσω Συμβεβλημένου Ομίλου, όπως επισκέψεις σε ιατρούς, οδοντιατρική φροντίδα, φυσιοθεραπευτική φροντίδα, δεύτερη γνώμη ιατρού κ.λπ.

Το πρόγραμμα ασφάλισης Υγείας Full [Health] απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 1 μηνός μέχρι 18 ετών και σε ενήλικες μέχρι ηλικίας 70 ετών.

Μεριμνώντας ειδικά για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, η Εθνική Ασφαλιστική προσφέρει συνδυασμούς νοσοκομειακής κάλυψης Full [Health], που εξασφαλίζουν δυνατότητα εισόδου στο πρόγραμμα μέχρι και την ηλικία των 70 ετών, επιλέγοντας ο ασφαλισμένος το ποσό συμμετοχής του στα έξοδα ανά νοσηλεία (1.500€ ή 3.000€ ή 6.000€). Επίσης, διαθέτει συγκεκριμένους συνδυασμούς κάλυψης διαγνωστικών εξετάσεων Full [Health], που διασφαλίζουν την είσοδο στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μέχρι και την ηλικία των 75 ετών (με ανώτατο ετήσιο όριο κάλυψης εξόδων διαγνωστικών εξετάσεων μέχρι του ποσού των 2.000,00€ και ποσοστό 10% συμμετοχή του ασφαλισμένου στα έξοδα).

Σημαντικές Οικογενειακές Εκπτώσεις για τα εξαρτώμενα μέλη

Για τα εξαρτώμενα μέλη της οικογένειας, η Εθνική Ασφαλιστική προσφέρει σημαντικές οικογενειακές εκπτώσεις στα ετήσια ασφάλιστρα προγραμμάτων υγείας (ποσοστό έκπτωσης 20% για τον/την σύζυγο, ποσοστό έκπτωσης 30%, 40% & 50% στα τρία πρώτα παιδιά, αντίστοιχα και δωρεάν ασφάλιση υγείας από το τέταρτο παιδί και μετά), ελαφρύνοντας σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Επιπλέον, με το Πλήρες Πρόγραμμα ασφάλισης Υγείας Full [Health]:

  • Το ποσό συμμετοχής του ασφαλισμένου στα έξοδα νοσηλείας, μηδενίζεται ή μειώνεται κατά ποσοστό 50%, ανάλογα με την επιλογή του Νοσοκομείου.
  • Σε περίπτωση επέμβασης χωρίς νοσηλεία ή βραχεία νοσηλεία σε Συμβεβλημένα με την Εθνική Ασφαλιστική Νοσηλευτικά Ιδρύματα, μειώνεται το ποσό συμμετοχής του ασφαλισμένου κατά ποσοστό 50%.
  • Δίνεται Ημερήσιο Επίδομα Νοσηλείας ή Χειρουργικό Επίδομα, σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος αποφασίσει να μην ενεργοποιήσει για τα έξοδα νοσηλείας του το πρόγραμμα Full [Health].
  • Παρέχεται η δυνατότητα διενέργειας μίας σειράς από ιατρικές πράξεις χωρίς νοσηλεία, μέχρι το ποσό των 1.000€ ετησίως, στα Συμβεβλημένα με την Εθνική Ασφαλιστική Νοσοκομεία χωρίς συμμετοχή του ασφαλισμένου εφόσον γίνει χρήση του κύριου ασφαλιστικού φορέα.
  • Μειώνεται η απαλλαγή στα έξοδα νοσηλείας, εφόσον γίνει χρήση του κύριου φορέα ασφάλισης.
  • Καλύπτονται έξοδα που μπορεί να προκύψουν πριν ή μετά τη νοσηλεία.

Ασφάλιση για όλους           

Το Πλήρες Πρόγραμμα ασφάλισης Υγείας Full [Health] προσφέρει μοναδικές λύσεις ασφάλισης υγείας, ιδίως στους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη περισσότερο από όλους. Το Full [Health] Ειδικό 4U και το Full Μέριμνα 4U αποτελούν ιδανικές λύσεις, για άτομα με σοβαρό ιατρικό ιστορικό, που επιθυμούν να καλύψουν τα έξοδα νοσηλείας και τις διαγνωστικές εξετάσεις τους μέσω της ασφάλισής τους στην Εθνική Ασφαλιστική.

Ακούγοντας προσεκτικά τις ανάγκες των ασφαλισμένων της, η Εθνική Ασφαλιστική, εξελίσσει συνεχώς τα προγράμματα και τις υπηρεσίες της, ώστε να καλύπτουν κάθε σύγχρονη ανάγκη για τη φροντίδα της υγείας, διαφυλάσσοντας την αξία της ασφάλισης διαχρονικά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα ασφάλισης Υγείας Full [Health] της Εθνικής Ασφαλιστικής, μπορείτε να απευθυνθείτε στον ασφαλιστικό σας διαμεσολαβητή, στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης με αριθμό +302130318189 (Ελλάδα και εξωτερικό) και 18189 (Ελλάδα) ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Εταιρίας: www.ethniki–asfalistiki.gr

 

 

 

Related posts