Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
01 Δεκ 2020
Media

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Φράσεις με ιστορία», σε παραγωγή COSMOTE TV

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Φράσεις με ιστορία», σε παραγωγή COSMOTE TV, αποκαλύπτει και εξηγεί, με τη βοήθεια ακαδημαϊκών και ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών, τις ρίζες και το ιστορικό ή θρησκευτικό υπόβαθρο γνωστών φράσεων, όπως «αποδιοπομπαίος τράγος», «μήλον της Έριδος», «mea culpa», «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του», «ασκός του Αιόλου» κλπ. Τα δύο νέα επεισόδια είναι αφιερωμένα στις εκφράσεις «Βατερλώ» (Σάββατο 12/1, 20.50) και «Είσαι ό,τι τρως» (Κυριακή 13/1, 20.50).

Επίσης, η σειρά ντοκιμαντέρ «Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι – Γέφυρες γνώσης», σε παραγωγή COSMOTE TV, για το έργο των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων και την επιρροή τους στον σύγχρονο κόσμο, επιστρέφει με το νέο επεισόδιο «Γνώση: Ιδέες και λογική», στο οποίο αναλύεται η έννοια της σκέψης και ο τρόπος με τον οποίο οι ιδέες του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη άνοιξαν σταδιακά τον δρόμο για τη μελέτη της λειτουργίας του εγκεφάλου στη σύγχρονη εποχή. Τα 10 ωριαία θεματικά επεισόδια της σειράς, παρουσιάζουν το έργο των Θαλή, Αναξίμανδρου, Πυθαγόρα, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Πλωτίνου κ.ά., όπως και τις σχολές των Στωικών και των Επικούρειων (Τρίτη 15/1, 22.00). Η σειρά προβάλλεται σε επανάληψη κάθε Σάββατο στις 17.00.

Επιπλέον, το νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «1912-1922: Η δεκαετής εξόρμηση της Ελλάδας», σε συμπαραγωγή COSMOTE TV, με τίτλο «Ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος» «ρίχνει φως» στις συνθήκες που οδήγησαν στον εν λόγω πόλεμο, στον ρόλο των Μεγάλων Δυνάμεων, αλλά και στα διλήμματα με τα οποία ήρθαν αντιμέτωπα τα περιφερειακά κράτη (Σάββατο 12/1, 23.00).

Στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD ξεχωρίζει, επίσης, το μηνιαίο αφιέρωμα «Ιστορίες σε άσπρο-μαύρο», με επίκεντρο πρόσωπα που άφησαν το δικό τους στίγμα στο χώρο της φωτογραφίας, του κινηματογράφου και της σκηνοθεσίας. Την Κυριακή 13/1 στις 21.00, σκιαγραφείται το «πορτραίτο» του Τάσου Ζωγράφου, εικαστικού και δημιουργού εντυπωσιακών σκηνικών σε εκατοντάδες θεατρικές παραστάσεις και ταινίες.

Τέλος, οι έννοιες της «Δημοκρατίας» και της «Νοσταλγίας» σχολιάζονται από κορυφαίους στοχαστές και καλλιτέχνες, μέσα από τη σειρά ντοκιμαντέρ «Η κληρονομιά της γλαύκης», που στοχεύει στην ανάδειξη της προσφοράς της αρχαίας Ελλάδας στον σύγχρονο πολιτισμό (Δευτέρα 14/1 & Τρίτη 15/1, 17.00).

Μιμής Παπαϊωάννου

Όσοι είδαν χθες στο COSMOTE HISTORY HD την ηγετική μορφή της ΑΕΚ, τον Μίμη Παπαϊωάννου στους «Θρύλους των γηπέδων», συγκινήθηκαν. Ο Μίμης  Παπαϊωάννου  ήταν η εμβληματική μορφή της ΑΕΚ τη δεκαετία του 70. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, ο οποίος θεωρείται ένα από τα καλύτερα δεκάρια των ελληνικών γηπέδων, μίλησε στην εκπομπή για τις εμπειρίες του στα γήπεδα, ενώ έκανε  ιδιαίτερη αναφορά στην περίοδο διεκδίκησής του από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μία από τις σημαντικές πτυχές της ζωής του Μίμη Παπαϊωάννου, ήταν και η στενή του σχέση με τον Στέλιο Καζαντζίδη.

Θα ήταν καλό όσοι δεν πρόλαβαν να δουν το θέμα αυτό την Τετάρτη στις 18.00. Οι παλιοί θα θυμηθούν και οι νέοι θα πάρουν μια γεύση από το παλιό ποδόσφαιρο που οι ποδοσφαιριστές δεν έπαιζαν για τα εκατομμύρια αλλά για τη φανέλα.

Τα 12 ωριαία επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ είναι αφιερωμένα στους 12 σπουδαίους Έλληνες παλαίμαχους ποδοσφαιριστές Μίμη Δομάζο, Ηλία Υφαντή, Γιώργο Κούδα, Κώστα Νεστορίδη, Νίκο Σαργκάνη, Τάκη Λουκανίδη, Σταύρο Σαράφη, Βασίλη Χατζηπαναγή, Θωμά Μαύρο, Ντίνο Κούη, Μίμη Παπαϊωάννου και Γιώργο Σιδέρη, και παρουσιάζουν, μέσα από συνεντεύξεις, αφηγήσεις και σπάνιο αρχειακό υλικό, σημαντικές στιγμές της ζωής και της πορείας τους στους συλλόγους που «υπηρέτησαν». Η σειρά προβάλλεται σε επανάληψη κάθε Τετάρτη στις 18.00.

 

Related posts