Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
25 Φεβ 2021
Auto-Moto

Η SEAT θα διενεργήσει PCR τεστ στους 15.000 υπαλλήλους της για την επιστροφή τους στην εργασία

Η SEAT θα διενεργήσει  PCR τεστ στους 15.000 υπαλλήλους της προκειμένου να διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων από τη νόσο COVID-19. Η αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε να επανεκκινήσει σταδιακά τη δραστηριότητα της στις 27 Απριλίου, και στα πλαίσια των μέτρων υγείας και ασφάλειας, συμφώνησε με τους εκπροσώπους των συνδικάτων να διενεργήσει PCR τεστ για τον έλεγχο του ιού SARS-CoV-2. Τα διαγνωστικά PCR τεστ είναι τα πιο αξιόπιστα για να ανιχνεύσουν εάν το άτομο που εξετάστηκε έχει προσβληθεί από τον ιό COVID-19.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρία θα πραγματοποιούνται περισσότερα από 3.000 τεστ σε εβδομαδιαία βάση στους εργαζόμενους παραγωγής στα SEAT Martorell, SEAT Barcelona, SEAT Componentes και CROS (SEAT Spare Parts Centre), καθώς και άλλους επαγγελματίες της εταιρείας ενώ θα επεκταθούν και σε άλλες εταιρείες του Volkswagen Group στην Ισπανία. Σήμερα το πρωί η SEAT ξεκίνησε τεστ σε τρεις μονάδες θεραπείας στο Κέντρο Υγείας CARS (Martorell), στις εγκαταστάσεις SEAT Barcelona και SEAT Componentes.

Ένα εργαστήριο που έχει διαπιστευτεί από το Υπουργείο Υγείας και την Καταλανική Κυβέρνηση θα αναλύσει τα τεστ χωρίς να επηρεάσει τις δραστηριότητες δημόσιας υγείας και θα συντονιστεί από την SEAT Medical Service, υπό την εποπτεία του Dr. Bonaventura Clotet, director of IrsiCaixa και μέλος της SEAT Scientific Committee. Αυτά τα τεστ αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου πακέτου προληπτικών μέτρων που στοχεύουν στη διαφύλαξη της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

Σταδιακή επιστροφή στη παραγωγική δραστηριότητα

Η SEAT πρόκειται να ξαναρχίσει την παραγωγή την επόμενη Δευτέρα 27 Απριλίου στα εργοστάσια στο Martorell, Βαρκελώνη και Componentes. Η επιστροφή στη δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί σταδιακά με την εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων υγείας και ασφάλειας. Η απόφαση αυτή αποσκοπεί επίσης να συμβάλει στην επανενεργοποίηση της απασχόλησης στη SEAT και στις εταιρείες προμηθευτών, για τον περιορισμό των οικονομικών επιπτώσεων της κρίσης στην υγεία. Υπό αυτήν την έννοια, η εταιρεία έχει επικοινωνήσει με τους κύριους προμηθευτές προκειμένου να συντονίσει την επανεκκίνηση της επιχείρησης. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από 27 Απριλίου έως 4 Μαΐου, μία βάρδια θα λειτουργεί σε καθεμία από τις τρείς γραμμές παραγωγής στο εργοστάσιο στο Martorell, όπου κατασκευάζονται τα SEAT Ibiza, SEAT Arona, SEAT Leon και Audi A1, και καταλαμβάνουν περίπου στο ένα τρίτο της χωρητικότητας. Συνολικά, η εταιρεία θα παράγει περίπου 325 αυτοκίνητα την ημέρα τις δύο πρώτες εβδομάδες λειτουργίας. Από τις 11 Μαΐου, δύο βάρδιες θα λειτουργούν σε καθεμία από τις γραμμές παραγωγής, επίσης στο ένα τρίτο του συνηθισμένου όγκου παραγωγής και θα κατασκευάζουν περίπου 650 αυτοκίνητα την ημέρα.

Η επιστροφή στη δραστηριότητα θα γίνει με ιδιαίτερη έμφαση στην υγεία και την ασφάλεια ολόκληρου του εργατικού δυναμικού. Για το σκοπό αυτό, η SEAT έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα σταδιακής επιχειρησιακής ανάκαμψης, του οποίου η κύρια προτεραιότητα είναι να διασφαλίσει την προστασία όλων των εργαζομένων από τον COVID-19, το οποίο περιλαμβάνει ενημέρωση, οργανωτικά, προληπτικά και υγειονομικά μέτρα, καθώς και ορισμένα ειδικά μέτρα για τους εργαζόμενους που ενδέχεται να διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο και δεν πρέπει να εργάζονται στα πρώτα στάδια επανεκκίνησης.

Η δέσμευση της SEAT να παράγει είδη υγείας

Τις τελευταίες εβδομάδες μη παραγωγικής δραστηριότητας εξαιτίας της νόσου του κορονοϊού, η SEAT ανέλαβε ορισμένες πρωτοβουλίες για να μετριάσει τις επιπτώσεις της πανδημίας. Η εταιρεία προσάρμοσε τη γραμμή κατασκευής του υποπλαισίου του νέου SEAT Leon για την κατασκευή αναπνευστήρων, ως αντίδραση στις ανάγκες υγείας που προκλήθηκαν από την κρίση COVID-19. Η SEAT παρήγαγε περισσότερους από 600 αναπνευστήρες σε μια εβδομάδα και σταμάτησε την παραγωγή την περασμένη Παρασκευή λόγω της μειωμένης επιβάρυνσης των ICU.Επιπλέον, η SEAT συνεργάστηκε επίσης με άλλες εταιρείες για να παράγει χειρουργικές μάσκες από φίλτρα που χρησιμοποιούνται στους θαλάμους βαφής στο εργοστάσιο στο Martorell. Μέχρι στιγμής, χιλιάδες μάσκες έχουν κατασκευαστεί και διανεμηθεί σε νοσοκομεία, δυνάμεις ασφαλείας και άλλους οργανισμούς. Ο Ισπανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Προϊόντων Υγειονομικής Περίθαλψης έχει εγκρίνει προσωρινά τη χρήση αυτών των μασκών κατά τη διάρκεια των συνθηκών έκτακτης ανάγκης για την υγεία που προκαλείται από τη νόσο COVID-19.

Related posts