Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
30 Μαΐ 2023
Αεροπορικά νέα

Η Ryanair αναβάλει πτήσεις και καταγγέλλει ότι οι συνδικαλιστές καθοδηγούνται από ανταγωνιστές

Οι απεργίες που θα γίνουν στις 28 Σεπτεμβρίου από μια μικρή ομάδα ιπταμένων ανάγκασε την Ryanair να ακυρώσει 190 προγραμματισμένες πτήσεις. Την ανακοίνωση έκανε χθες (25 Σεπτεμβρίου) ανώτερο στέλεχος της αεροπορικής εταιρίας. Ήδη ενημερώθηκαν οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν ότι ακυρώνονται οι πτήσεις.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι ακύρωσε προκαταβολικά 190 (8%) από τις 2400 προγραμματισμένες πτήσεις της 28ης Σεπτεμβρίου, λόγω περιττής απεργίας από μικρή ομάδα πληρωμάτων θαλάμου επιβατών στην Ισπανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Πορτογαλία και την Ιταλία και τη Γερμανία. Όλοι οι πελάτες που επηρεάστηκαν έλαβαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και γραπτά μηνύματα SMS το πρωί σχετικά με την ακύρωση της πτήσης τους 3 ημέρες πριν την πτήση.

Η εταιρία καταγγέλλει τα συνδικάτα που προκάλεσαν την απεργία και μάλιστα λέει ότι είναι κατόπιν εντολής των ανταγωνιστών.

Η Ryanair έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τις τελευταίες εβδομάδες με τις διαπραγματεύσεις με τις ενώσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν συμφωνίες πιλότων και / ή πληρωμάτων θαλάμου επιβατών στην Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και τη Γερμανία. Τις τελευταίες 2 εβδομάδες, η Ryanair έχει γράψει επιστολές στις ενώσεις πιλότων του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Γερμανίας, προσκαλώντας τους να διαπραγματευτούν παρόμοιες συμφωνίες με εκείνες που επιτεύχθηκαν με την FORSA στην Ιρλανδία τόσο για πιλότους όσο και για πλήρωμα θαλάμου επιβατών.

Η Ryanair συμφώνησε επίσης να μεταβάλει τα συμβόλαιά της όσο το δυνατόν συντομότερα μέσα στο 2019 σε τοπικές συμβάσεις, ακολουθώντας τον τοπικό νόμο και την τοπική φορολογία, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτευχθούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας αποκλειστικά σε εθνικό επίπεδο σε κάθε χώρα. Ως εκ τούτου, είμαστε απογοητευμένοι που τα συνδικάτα αυτά, με επικεφαλής τους πιλότους της Eurowings στη Γερμανία, τους πιλότους της KLM στην Ολλανδία, και τους πιλότους της Aer Lingus στην Ιρλανδία εξακολουθούν να παρεμβαίνουν και να προκαλούν απεργίες, να διαταράζουν το πρόγραμμα των πελατών της Ryanair και να ζημιώνουν τις δραστηριότητες της Ryanair προς όφελος άλλων αεροπορικών εταιριών υψηλού κόστους.

Ο Kenny Jacobs της Ryanair δήλωσε:

“Ζητούμε ειλικρινά συγνώμη σε όσους πελάτες πλήττονται από αυτές τις περιττές απεργίες την Παρασκευή, για τις οποίες έχουμε κάνει ό, τι μπορούμε να αποφύγουμε, δεδομένου ότι έχουμε ήδη προσφέρει συλλογικές συμβάσεις εργασίες στις συνδικαλιστικές αυτές ενώσεις και μετακίνηση σε τοπικές συμβάσεις και νόμους μέσα στο 2019.

Αυτές οι επαναλαμβανόμενες περιττές απεργίες καταστρέφουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Ryanair και την εμπιστοσύνη των πελατών μας σε μια εποχή όπου οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται έντονα και αν συνεχιστούν, είναι αναπόφευκτο ότι θα πρέπει να επανεξετάσουμε την αύξηση της παραγωγικότητάς μας αυτό το χειμώνα και το καλοκαίρι του 2019. Ελπίζουμε αυτά τα συνδικάτα θα δουν την κοινή λογική και θα συνεργαστούν μαζί μας για να οριστικοποιήσουν συμφωνίες προς όφελος των πιλότων και του πληρώματος καμπίνας μας τις προσεχείς εβδομάδες χωρίς να διαταράξουν περαιτέρω τους πελάτες ή τις πτήσεις μας. ΄

Ενώ μπορούμε με επιτυχία να κάνουμε συμφωνίες με συνδικάτα στην Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Ιταλία, γιατί μερικοί συνδικαλιστές στο Βέλγιο, την Ολλανδία και την Ισπανία δεν κάνουν παρόμοιες συμφωνίες; “

Related posts