Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
21 Ιαν 2020
Ελλάδα

Η πρόκληση της Transavia.com που κάνει δυναμική είσοδο στην Ελλάδα


Του Πέρη Χαλάτση

Δεν είναι άγνωστη ούτε μικρή η Transavia.com , η αεροπορική εταιρία που ανήκει στο γκρουπ της AIR FRANCE KLM. Στο εξωτερικό είναι ευρέως γνωστή. Φυσικά το μάρκετινγκ της εταιρίας έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια και δουλεύει πάνω στις φθηνές πτήσεις. Όλοι γνωρίζουν την Transavia.com και όλοι την επισκέπτονται αρκετά συχνά αφού είναι μια από τις πολύ καλές εταιρίες Low Coast.
Το μεσημέρι, μέσα σε έναν αφόρητο καύσωνα, η Transavia.com έδωσε την πρώτη της συνέντευξη τύπου επί ελληνικού εδάφους. Στο Ζάππειο τους δημοσιογράφους υποδέχθηκαν η Hester Bruijninckx ( Vice President Sales) , o Bruno Van der Linden ( Sales Manager International Sales) ,η Ιωάννα Παπαδοπούλου (Marketing Director ΔΑΑ) και άλλα στελέχη από το διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Το βάρος της εταιρίας πέφτει πάνω στην Hester Bruijninckx που άλλωστε είναι γνωστή στην Ελλάδα αφού έχει θητεύσει αρκετά χρόνια στην KLM.
Η κυρία Ιωάννα Παπαδοπούλου αναφέρθηκε στη νέα συνεργασία που θα έχει ο ΔΑΑ με την Transavia.com και τόνισε ιδιαίτερα στη συμβολή της Ολλανδέζικης αεροπορικής εταιρίας στην τουριστική κίνηση στην Αθήνα.
Εδώ και 50 χρόνια η Transavia.com είχε ξεκινήσει τις πτήσεις χαμηλού κόστους. Ίσως στην αρχή με προβλήματα και αρκετή δυσπιστία. Όμως τώρα δείχνει ότι έχει εκσυγχρονισθεί με νέα αεροπλάνα και με έχει προσαρμοστεί στις υψηλές απαιτήσεις των επιβατών. Οι ναύλοι είναι σαφέστεροι και οι προσφερόμενες υπηρεσίες μεγαλύτερες.
Οι επικεφαλής της εταιρίας έχουν ένα σύνθημα στην υπόσχεσή τους. Και αυτό χωρίζεται σε πέντε ενότητες. Λένε λοιπόν:
1. Εξυπηρέτηση με χαμόγελο
2. Όταν δίνουμε υποσχέσεις τις κρατάμε
3. Οι περισσότεροι και οι καλύτεροι προορισμοί στην Ευρώπη
4. Εύκολη διαδικασία κράτησης και εξειδίκευση στα ταξίδια
5. Προσιτές τιμές
Η εταιρία γεννήθηκε το 1965 στην Ολλανδία. Και το 2007 ξεκίνησε η Transavia France από όπου δημιουργήθηκαν και νέοι προορισμοί προς τη χώρα μας με απευθείας πτήσεις.
Η πρώτη πτήση της εταιρίας προς την Ελλάδα έγινε το 1965 και το 2011 η εταιρία έκανε την πτήση απευθείας Άμστερνταμ Αθήνα. Σήμερα κάνει στην Ελλάδα απευθείας πτήσεις σε 16 διαφορετικές περιοχές από τα αεροδρόμια του Άμστερνταμ, του Ρότερνταμ, του Αϊντχόβεν, του Παρισιού, της Ναντ και της Λυών.
Από αυτά τα αεροδρόμια γίνονται πτήσεις προς την Αθήνα, τη Ζάκυνθο , το Ηράκλειο , τη Θεσσαλονίκη, την Καλαμάτα , την Κέρκυρα, την Κεφαλονιά, την Κω, τη Λέσβο, τη Μύκονο, την Πρέβεζα, τη Ρόδο, τη Σάμο, τη Σαντορίνη, τα Χανιά και τη Χίο.
Έχει γίνει μια σοβαρή δουλειά και γι αυτό το λόγο η κυρία Ιωάννα Παπαδοπούλου διευθύντρια μάρκετινγκ του ΔΑΑ ( Διεθνές Αεροδρομίου Αθηνών) είπε ότι συμβάλουν οι Ολλανδοί αρκετά στην εισροή τουριστών προς την Ελλάδα.
Άλλωστε γίνεται και καλή δουλειά από το γραφείο ΕΟΤ Ολλανδίας όπου η διευθύντρια Ελένη Σκαρβέλη έχει καταφέρει με τις προτάσεις της προς την Transavia.com , την αύξηση των πτήσεων της low coast εταιρίας σε περισσότερους νέους ελληνικούς προορισμούς.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία το επίπεδο των κρατήσεων για την Ελλάδα παρουσιάζει διαρκώς αυξανόμενη τάση με πολύ καλές επιδόσεις και για τον προορισμό της Αθήνας.
Από τον Ιανουάριο φέτος υπάρχει αύξηση 38 % και από την προσέλευση αυτή το 75 % είναι αποκλειστικά ξένοι τουρίστες . Το ποσοστό από της Transavia France έχει ανέλθει στο 91 %.
Σε διεθνές επίπεδο το 2013 η Transavia.com έχει μεταφέρει με τα 45 Boeing 737 περισσότερους από 9,5 εκατομμύρια επιβάτες.
Ο Ολλανδός πάντως μας είπε αρκετές φορές ότι τα καθίσματα είναι άνετα και μοντέρνας σχεδίασης.

Δεν μένει λοιπόν να υπάρχει και η σωστή προβολή της εταιρίας με διαφημίσεις και έξυπνες προτάσεις για να την μάθουν και οι Έλληνες τουρίστες . Και φυσικά τα 90 ευρώ (με τους φόρους μέσα στην τιμή) προς το Άμστερνταμ είναι αναμφισβήτητα μια πρόκληση.Αντιπρόσωπος στην Ελλάδα για την transavia.com είναι ο Παναγής Βασιλάτος. Πρός το παρόν όλη η δουλειά θα γίνεται μέσα από το ίντερνετ μια που η εταιρία δεν έχει σκοπό να ανοίξει γραφεία στην Αθήνα.
όλο το επιτελείο της Transavia.com. Εκτός από την Vice president Hester Bruijninckx διακρίνεταο ( αριστερα) ο Bruno Van Der Linden ( sales Manager) ο εκπρόσωπος της εταιρίας στην Ελλάδα Παναγής Βασιλάτος και στο μέσον η κυρία Ιωάννα Παπαδοπούλου.

Related posts