Επιστροφή στην κορυφή
Τετάρτη, 22 Νοε 2017
 
 

Η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου «δείχνει τα δόντια της» στη Ν.Δ!

Παρασκευή, 14 Ιούλιος 2017 - 19:35

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha 9,89, η κ.Β. Θάνου, πρόεδρος του Αρείου Πάγου, μίλησε ,πρώτη φορά, για το διορισμό της, για τη θητεία της στο δικαστικό σώμα, όσα προσέφερε στην πορεία της των 42 χρόνων, τον αγώνα που έδωσε και θα συνεχίσει να δίνει μέσα από τη νέα της θέση αλλά και για τα επικριτικά σχόλια της Ν.Δ.

Τα όσα είπε βέβαια δεν άφησαν αδιάφορους τους ανθρώπους στη Ν.Δ, η οποία με ανακοίνωσή της, σχολίασε: <<Άξια τα οδοιπορικά της>>. Για τα επικριτικά σχόλια της Ν.Δ σχετικά με το διορισμό της είπε:                                                                                                                                   «Τους ενοχλεί ή τους φοβίζει αυτή η συνεργασία, επειδή απέδειξα ότι πιστεύω στην μάχη κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς».

Στην ερώτηση γιατί δέχθηκε τη θέση στο Μαξίμου, η κ.Θάνου απάντησε:
«Φανταζόμουν ότι θα υπάρχουν διάφορες αντιδράσεις, οι οποίες είναι πάντα από τα ίδια πρόσωπα, αυτό όμως δεν θα το σχολιάσω παραπάνω. Αποδέχτηκα τον πρόταση του πρωθυπουργού για να αναλάβω την διεύθυνση της νομικής υπηρεσίας του πρωθυπουργικού γραφείου διότι θέλω να εξακολουθήσω να υπηρετώ από μια κρατική, θεσμική θέση προσφέροντας την εμπειρία και τις επιστημονικές γνώσεις που απέκτησα στα 42 χρόνια της δικαστικής μου σταδιοδρομίας».

Όσον αφορά το ειρωνικό σχόλιο περί οδοιπορικών από τη Ν.Δ σε σχετική ερώτηση, η κ.Θάνου σχολίασε:«Κανείς δεν δικαιούται να καταλογίζει «συναλλαγή ή πελατειακή σχέση» μεταξύ εμού και της κυβέρνησης, γιατί τις υπηρεσίες μου αυτές, τις παρέχω χωρία καμία αμοιβή. Οι μόνες αποδοχές που θα έχω είναι η σύνταξή μου από το δικαστικό σώμα, οι οποίες είναι λίγο πάνω από τις 2.000 ευρώ μηνιαίως. Θεωρώ ότι είναι μεγάλη ανοησία από αυτούς που το είπαν>>. Να αναφέρουμε ότι στο ΦΕΚ υπάρχει παράγραφος η οποία αναφέρει τα περί οδοιπορικών που θα καταβάλλονται στην κ.Θάνου.

Η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου πέρασε στην αντεπίθεση καταλογίζοντας κακώς κείμενα στην Ν.Δ προσπαθώντας να δείξει ότι τα σχόλια και οι κατηγορίες της δεξιάς παράταξης δεν τη φοβίζουν, δίνοντας την άποψή της για το λόγο της αντίδρασης του κόμματος.               «Η δική μου εκτίμηση είναι ότι τους είναι πολύ ενοχλητικό ή ότι τους φοβίζει η συνεργασία γιατί απέδειξα και από την προηγούμενη θητεία μου ότι έδωσα μάχη κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς, την οποία κάνει και η κυβέρνηση ίσως για άλλους λόγους, δεν μπορώ να μπω στο δικό τους μυαλό. Θεωρώ ότι ορισμένοι εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων δεν δικαιούνται να κάνουν αυτή την κριτική. Είναι τελείως ανειλικρινής η κριτική αυτή που κάνουν. Το κόμμα της ΝΔ δεν μπορεί τώρα αιφνιδίως να βγαίνει και να λέει ότι δήθεν αγωνιά γιατί κινδυνεύει η Δημοκρατία από το ότι η Θάνου διορίστηκε στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού όταν όλος ο νομικός κόσμος γνωρίζει ότι ο νομικός σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη είναι ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας και πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός. Ή ο τότε εν ενεργεία Αρεοπαγίτης και εν ενεργεία πρόεδρος των δικαστών παραιτήθηκε και την επομένη μέρα κατέβηκε υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στις εκλογές του 2012 και μάλιστα τότε έκανε και δηλώσεις η ΝΔ ότι με τον τρόπο αυτό αποδεικνύει το ενδιαφέρον της για την Δικαιοσύνη. Τώρα το τότε «ενδιαφέρον» μετατρέπεται σε «αγωνία» δήθεν για το ότι κινδυνεύει η Δημοκρατία..>>.

Για τη κριτική που γίνεται και από πολιτικούς αλλά και από συναδέλφους είπε:

<<Κριτική είναι επιτρεπτό να γίνεται στις δικαστικές αποφάσεις. Όταν κανείς υπερβαίνει τα όρια και η κριτική αυτή δεν είναι επιστημονική κριτική ή ηθικού μέρους κριτική ή είναι κριτική κατά τρόπο απρεπή, τότε θα έπρεπε να αποφεύγεται. Η κριτική αυτή από πλευράς πολιτικών είναι ότι δεν μπορούν να μπουν και στη θέση δικαστών. Πολλές φορές ο δικαστής κρίνει μόνο με το γράμμα του νόμου και δεν προχωρεί περισσότερο να δει τις πολιτικές, κοινωνικές και λοιπές προεκτάσεις. Κατά την άποψη μου, ναι (θα έπρεπε να το κάνει)>>.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ν.Δ:

«Η σύμβουλος του πρωθυπουργού κυρία Θάνου δίνει δείγματα γραφής στον προϊστάμενό της και επιβεβαιώνει τα κριτήρια του διορισμού της με επιθέσεις εναντίον της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Αποδεικνύει ότι προσελήφθη στο Μαξίμου για το ιστορικό της.
Ιστορικό που δείχνει πόσο υπονομευτικά προς τη Δικαιοσύνη και υποστηρικτικά προς την Κυβέρνηση έχει δράσει.
Άξια τα οδοιπορικά της…».

 Μοιράσου το…!
Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: