Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
27 Σεπ 2021
SLIDER

Η πεντανόστιμη συνταγή για γκρανόλα με μέλι

Υλικά

  • 100 γρ. Βούτυρο Lurpak Soft (ανάλατο)
  • 500 γρ. ακατέργαστη βρώμη, 3-4 είδη
  • 75 γρ. αμύγδαλα
  • 75 γρ. φουντούκια
  • 75 γρ. ηλιόσπορο
  • 75 γρ. κολοκυθόσπορο
  • Υγρά υλικά
  • 200 ml μέλι
  • 35 γρ. ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
  • 100 ml νερό

 

Διαδικασία

  1. Τοποθετούμε όλα τα υγρά υλικά σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά μαζί σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα υγρά και ανακατεύουμε καλά.
  2. Μοιράζουμε την γκρανόλα ισομερώς στις 2 φόρμες στις οποίες έχουμε προηγουμένως τοποθετήσει χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140°C για περίπου 1 ώρα.
  3. Ανακατεύουμε την γκρανόλα προσεκτικά με μία μεγάλη πιρούνα και ψήνουμε στον φούρνο για άλλη μία ώρα στους 100°C. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε να στεγνώσει μέσα σε αυτόν.
  4. Στη συνέχεια την αφήνουμε να κρυώσει. Τοποθετούμε την γκρανόλα σε ένα αεροστεγές δοχείο και τη διατηρούμε σε ξηρό και δροσερό μέρος. Διατηρείται για περίπου 2 μήνες.

Related posts