Subscribe Now
Trending News
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
18 Μαρ 2025
Πολιτισμός

Η παιδική δημιουργία με βάση τα έργα του Takis

Στον παιδικό διαγωνισμό «Η φαντασία μας ενάντια στον Covid-19», με αφορμή τα μαγνητικά λουλούδια του Takis, νικήτρια ήταν η πιο μικρή μας συμμετέχουσα. Η Μαριάννα Κυριάκη, μόλις 3 ετών από το Καματερό κέρδισε  μια δωρεάν συμμετοχή στο Σαββατιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και γονείς.

Για μια ακόμη φορά, και μέσα από το εικαστικό “Λουλούδι”- γλυπτό της Μαριάννας, μπορεί να συνειδητοποιήσει κάποιος  πως η γλυπτική του Takis είναι κατανοητή ακόμη και στις πολύ μικρές ηλικίες. Το μόνο που αρκεί είναι η επαφή με την τέχνη, με τρόπο απλό και κατανοητό, ανάλογα με την ηλικία του κάθε παιδιού.

Η γλυπτική του 20ου αιώνα του Takis  αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο εκπαίδευσης, τόσο στον κόσμο των τεχνών όσο και των επιστημών. Αποστολή και κύριο μέλημα του Ιδρύματος Τάκις, Κέντρο Ερευνών για την Τέχνη και τις Επιστήμες, είναι η μύηση των παιδιών από πολύ μικρή ηλικία στον ατέρμονο κόσμο καλλιτεχνικής και επιστημονικής έκφρασης του Takis, του σπουδαίου Έλληνα δημιουργού, που με το έργο του μας έκανε περήφανους σε όλο τον κόσμο!