Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
19 Μαΐ 2021
Πολιτισμός

«Η Μυσταγωγία της Ζωής σε Τρεις Πράξεις» από τον συγγραφέα Ιωάννη  Παπαγεωργίου

Η Μαίρη Γκαζιάνη επιλέγει και προτείνει βιβλία

Ιερή σιωπή απλώθηκε μέσα στον ναό της δημιουργίας, όπου ξετυλίχτηκε όλη αυτή η λειτουργία σε τρία μέρη. Δεν τέλειωσε ακόμη! Συνεχίζεται χωρίς καμιά διακοπή μέσα στα σωθικά των άστρων, στις επιφάνειες των διάσπαρτων γαιών, στις κρυσταλλικές μορφές των πετρωμάτων, στις αδιάλειπτες διαδρομές των χυμών μέσα στα σώματα, σε κάθε κύτταρο των οργανισμών. Καθ’ όλη τη διάρκεια των αιώνων που έλαβε χώρα αυτή η λειτουργία πολλά άλλαξαν μέσα στη ροή του χρόνου. Νέοι κόσμοι, νέες μορφές, νέες αλήθειες! Πόσες ακόμη νέες όψεις του Ενός δεν πρόκειται να φανερωθούν!

Ο Γέρων σηκώθηκε αργά και με βήματα σταθερά πήγε στη γωνιά των προσευχών, άναψε το αγιοκέρι της καθεμιάς και του καθενός και τους το πρόσφερε να το κρατούν άσβηστο μέσα στα βάθη της καρδιάς τους. Όταν έφτασε μπροστά στον Οδοιπόρο, του έδωσε το κερί και μετά έσκυψε και του φίλησε τα αιματοβαμμένα πόδια. Ύστερα προχώρησε προς τη θύρα του ναού της δημιουργίας, βγήκε έξω και χάθηκε μέσα στη φύση. Μόλις είχε αρχίσει να χαράζει μια νέα μέρα.

Συγγραφέας: Παπαγεωργίου Ιωάννης 

Ποιος, αλήθεια, είμαι για να μπορέσω να συστηθώ; Ιδού το ερώτημα!

Ξέρω μόνο ότι ο νους μου στέκεται με σεβασμό και δέος μπροστά στα μυστήρια της ζωής. Η ψυχή μου αναζητά τους αδελφούς της, γιατί πιστεύω ότι η ανθρωπότητα είναι και μπορεί να ζει ως μία Οικογένεια. Το πνεύμα μου διερευνά τα ορατά και αόρατα γεγονότα που εκτυλίσσονται μέσα μου και γύρω μου και αναζητά διακαώς τα αίτιά τους, ποθώντας να φτάσει μέχρι το Πρώτο Αίτιο.

Γεννήθηκα τον Οκτώβρη του 1949. Σπούδασα Μαθηματικά και Μετεωρολογία, εφόδια που με βοήθησαν να συνδυάσω αρμονικά τις θεωρίες των Μαθηματικών με την παρουσία τους μέσα στη φύση. Οι σπουδές μου κορυφώθηκαν με τη Διδακτορική Διατριβή μου στο Πανεπιστήμιο του Reading (Αγγλία) με θέμα την αριθμητική πρόγνωση του καιρού. Έτσι, βρέθηκα να προσπαθώ να δω το μέλλον των «καιρών» μέσα από το παρόν (παρατήρηση) και το παρελθόν (κλίμα). Παράλληλα, τα συνεχώς αναβλύζοντα εσωτερικά μου ερωτήματα με οδήγησαν αναπόφευκτα στη μελέτη της Φιλοσοφίας, των Θρησκειών και των Μυητικών Σχολών, αναζητώντας την κατανόηση της Αλήθειας που εξέπεμπαν.

Η Λογοτεχνία με γοήτευε και, ειδικά, η Ποίηση με συνέπαιρνε και με ταξίδευε με τους αιθέριους εναγκαλισμούς της. Θέλοντας να κοινωνήσω τους καρπούς που συνέλεξα στα ταξίδια του νου και της ψυχής μου, αποφάσισα να μοιραστώ σκέψεις, βιώματα, συνειδητοποιήσεις και οραματισμούς μου. Όχι γιατί θεωρώ ότι κάτι πολύ σπουδαίο έχω να πω, αλλά απλά να μιλήσω για το κοινό μας ταξίδι μέσα στο σκοτάδι της μοναξιάς και της ξενιτιάς με προορισμό το Φως της Αλήθειας. Ιδού μία όψη μου…

Εκδόσεις: Λιβάνη, ISBN: 978-960-14-3475-9, Ημ. Έκδοσης: 2019, Σειρά: Ελληνική ποίηση, Σελίδες: 80, Τιμή: 10,00€

 

 

Related posts