Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
23 Απρ 2021
Media

Η μεσαία τάξη σε απόγνωση – Αποκαλυπτικά στοιχεία για τις αποποιήσεις κληρονομιάς

Η πολιτική αντιπαράθεση  για τα δάνεια των κομμάτων και οι εξελίξεις στη δικαστική έρευνα, οι συζητήσεις με τους θεσμούς για το θέμα της περικοπής ή μη των συντάξεων, η συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Euronews, η αναδρομική ισχύς του μέτρου της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών,  καθώς και η κοστολόγηση των μέτρων που εξαγγέλλει η ΝΔ για την κοινωνική ασφάλιση, κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα των πρωινών και απογευματινών εφημερίδων του αθηναϊκού Τύπου. Άλλα θέματα που επίσης προβάλλονται είναι οι μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ και η αύξηση του αριθμού των πολιτών που αποποιούνται κληρονομιές,  οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί, οι εξελίξεις στην ΝΔ και οι επιθέσεις στον Κ. Καραμανλή, το Σκοπιανό, η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα πνευματικά δικαιώματα, οι αποκαλύψεις των WikiLeaks για τον θάνατο του Χριστόδουλου, η επόμενη μέρα στο Μάτι, η κατολίσθηση στο «Ναυάγιο», τα λάθη στο μηχανογραφικό για τα ΑΕΙ – ΤΕΙ,  καθώς και η απόφαση της τουρκικής Δικαιοσύνης να μην γίνει τζαμί η Αγία Σοφία.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : Γι’  αυτό «έφαγαν» τον Χριστόδουλο – Αποκάλυψη – βόμβα των WikiLeaks: Το απόρρητο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας – Οι ΗΠΑ ομολογούσαν κυνικά ότι ο Αρχιεπίσκοπος ήταν εμπόδιο στα σχέδιά τους για το Σκοπιανό – Παρακολουθούσαν βήμα – βήμα την άνιση μάχη του με τον καρκίνο και έδιναν αναφορές – Έψαχναν βολικό διάδοχο και «αξιολογούσαν» τους βασικούς υποψηφίους.

ΕΘΝΟΣ : Παγίδα για χιλιάδες υποψήφιους φοιτητές – Λάθη στο μηχανογραφικό – Οι νέες ρυθμίσεις για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και μια «αβλεψία» έχουν φέρει σε απόγνωση σπουδαστές, καθώς εισήχθησαν σε… λάθος πανεπιστημιακές σχολές – Στο φετινό μηχανογραφικό περιλαμβάνονταν με την ίδια ακριβώς ονομασία πανεπιστημιακές σχολές οι οποίες δεν είναι ισότιμες, αφού έχουν διαφορετικά επαγγελματικά δικαιώματα – Πολλοί υποψήφιοι μετά μόρια που συγκέντρωσαν θα μπορούσαν να εισαχθούν στις σχολές που αποδίδουν πτυχίο επιπέδου μάστερ αλλά μπήκαν σε σχολές τετραετούς φοίτησης.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:  Η μεγάλη παγίδα με τις εισφορές – Το υπ. Εργασίας παραδέχθηκε ότι έρχονται χαμηλότερες συντάξεις για επαγγελματίες, αγρότες.

Η ΑΥΓΗ : Ζητάνε τώρα και τα ρέστα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα δανεικά και αγύριστα… – Δανείστηκαν πριν και μέσα στην κρίση. Έφεραν τροπολογία το 2013 για απαλλαγή των υπευθύνων. Αφού απέτυχαν να θάψουν τις ευθύνες τους, απαίτησαν ρύθμιση και διαγραφή χρεών… – Αντί να δώσουν καθαρές εξηγήσεις για το πώς θα πληρώσουν υα θαλασσοδάνεια, μιλούν για συκοφαντία και πολιτικές διώξεις – «Παγκόσμια πρωτοτυπία» χαρακτηρίζει ο εισαγγελέας το πώς δόθηκαν τα δάνεια – Στο 500 εκατ. ευρώ εκτιμούν τραπεζικοί παράγοντες ότι φτάνουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τους τόκους και τις προσαυξήσεις.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ :  Συντάξεις: Η κυβέρνηση κερδίζει, η ΝΔ υπονομεύει – Θετικό το κλίμα με τους θεσμούς για να μη γίνουν περικοπές – Άλλα λέει επισήμως η ΝΔ και άλλα ο Κ. Χατζηδάκης.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  : Στους ίδιους το βάρος του ΕΝΦΙΑ – Μηδενική η μείωση το 2019 σε όσους έχουν ακίνητα αξίας άνω των 200.000.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ : Βήμα συνέχειας και κλιμάκωσης της πάλης χωρίς αναμονή – Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στην Αττική.

Τα ΝΕΑ : «Δεν κληρονομώ» – Η μεσαία τάξη σε απόγνωση – Αποκαλυπτικά στοιχεία για τις αποποιήσεις κληρονομιάς – 50.000 αιτήσεις μόνο στα ειρηνοδικεία της Αττικής από την αρχή του χρόνου.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ : Νέα απάτη η μείωση του ΕΝΦΙΑ – Εξαγγελίες Τσίπρα στο κενό για προεκλογική χρήση – Κυβερνητικές αλχημείες για δήθεν ελαφρύνσεις από τον φόρο στα ακίνητα – Οι υποσχέσεις είναι χωρίς αντίκρισμα, καθώς δεν έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές η μείωση του συνολικού ποσού που πρέπει να εισρεύσει στα κρατικά ταμεία.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Η γραμμή των πιστωτών για το θέμα των συντάξεων.

 

 

 

Related posts