Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
14 Ιούν 2021
Blender

Οι καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic από το 2015

Έχοντας δεσμευτεί να παρουσιάζει στο κοινό τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες από όλο τον κόσμο, το περιοδικό National Geographic ανεβάζει κάθε μέρα στο site του και από μία συγκλονιστική εικόνα τραβηγμένη σε κάποιο απόμακρο ή όχι και τόσο απόμακρο σημείο του πλανήτη. Από τους πάγους της Ανταρκτικής μέχρι το νησί Larak στον Περσικό Κόλπο, κάθε φωτογραφία αποτελεί μια καθημερινή υπενθύμιση για τα όμορφα και θαυμαστά μέρη που υπάρχουν στη Γη.
Για να γιορτάσει τον ερχομό του 2016, το site του National Geographic επέλεξε μερικές από τις πιο αγαπημένες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μέσα στο 2015, τόσο από τους φωτογράφους με τους οποίους συνεργάζεται όσο και από τους αναγνώστες του που ανεβάζουν τις δικές τους φωτογραφίες στη διαδικτυακή κοινότητα του περιοδικού, Your Shot.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές από αυτές, ενώ για την πλήρη λίστα επισκεφθείτε το site του National Geographic.

 • Clinton Berry/National Geographic Your Shot
  Ο Clinton Berry, μέλος της κοινότητας Your Shot, τράβηξε αυτή τη φωτογραφία με μία GoPro στην παγωμένη θάλασσα της Ανταρκτικής. «Μελετούσα τις κινήσεις των πιγκουίνων επί εβδομάδες», γράφει ο Berry. «Περπατούσαν στην ίδια περιοχή σχεδόν κάθε μέρα. Βλέπαμε συνήθως μια ντουζίνα ή λιγότερους να περνούν καθημερινά. Τη μέρα που τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία υπήρχαν περισσότεροι από 60 πιγκουίνοι. Είχα και λίγη τύχη».
 • Ciemon Frank Caballes/National Geographic Your Shot
  Οι κάτοικοι της λίμνης Jellyfish στο Eil Malk, ένα από τα νησιά του συμπλέγματος Rock στο Palau, περιβάλλουν μια δύτρια. Οι μέδουσες αυτής της αλμυρής λίμνης είναι ακίνδυνες για τους ανθρώπους και περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους ακολουθώντας τον ήλιο στην καθημερινή ρουτίνα του κατά μήκος του ουρανού. Το φως του ήλιο είναι ζωτικής σημασίας για αυτές. Τρέφει τους οργανισμούς που ζουν συμβιωτικά μέσα στους ιστούς τους.
 • Pooyon Shadpoor/National Geographic Your Shot
  Περπατώντας κατά μήκος της ακτής του Larak, το μέλος της κοινότητας Your Shot, Pooyan Shadpoor, βρέθηκε μπροστά σε αυτό το φωτεινό σκηνικό που βλέπετε στη φωτογραφία. Τα μαγικά φώτα από το πλαγκτόν με μάγεψαν τόσο που τα απαθανάτισα, γράφει ο ίδιος.
 • Ernie Vater/National Geographic Your Shot
  Ο ήλιος δύει μέσα στην ακτή της παγωμένης λίμνης Superior, την οποία διέσχισε το μέλος της Your Shot κοινότητας, Ernie Vater, για να φτάσει σε αυτό το σημείο και να τραβήξει τη φωτογραφία. Μέρος της ομορφιάς αυτής της περιοχής είναι η σιωπή του, γράφει για τις παγωμένες σπηλιές στα Apostle Islands National Lakeshore κοντά στο Bayfield του Wisconsin.
 • Andrew George/National Geographic Your Shot
  Η aurora borealis μοιράζεται τον ουρανό με το λαμπερό φεγγάρι στην Ισλανδία. Έχοντας πάρει το όνομά της από την θεά της αυγής των Ρωμαίων, οι ολοζώντανες χρωματιστές ακτίνες φωτός αυτού του φυσικού φαινομένου δημιουργούνται από τις συγκρούσεις μεταξύ φορτισμένων σωματιδίων που απελευθερώνονται από την ατμόσφαιρα του Ήλιου και σωματιδίων του αέρα από την ατμόσφαιρα της Γης.
 • Jeff Hester/National Geographic Your Shot
  Ο Jeff Hester, μέλος της κοινότητας Your Shot, θέλησε να τραβήξει αυτή τη φωτογραφία επειδή, όπως λέει «έτσι πιστεύω πως θα έπρεπε να δείχνουν οι ωκεανοί μας». Το Cabo Pulmo, όμως, ένα εθνικό θαλάσσιο πάρκο στα ανοιχτά του Μεξικό στη χερσόνησο Baja της Καλιφόρνια, δεν ήταν πάντα έτσι. «Το 1995 το πάρκο ιδρύθηκε από πρωτοβουλία των κατοίκων για να αντισταθμίσει την εξάντληση των ψαριών των υφάλων και της θαλάσσιας ζωής εξαιτίας της υπεραλίευσης», γράφει ο Hester. «Σήμερα, η βιομάζα είναι ιδιαίτερα αυξημένη και το οικοσύστημα επιστρέφει σε ένα υγιές επίπεδο. Με τη συγκεκριμένη φωτογραφία ήθελα να δείξω μια κάποια κλίμακα. Οπότε έβαλα τη γυναίκα μου, η οποία φαίνεται σε πρώτο πλάνο, να κολυμπήσει μπροστά μου».
 • Alexey Trofimov/National Geographic Your Shot
  «Ο πάγος στην Λίμνη Baikal είναι ένα άκρως ενδιαφέρον φαινόμενο», γράφει ο Alexey Trofimov. «Ο πάγος σχηματίζει κορυφογραμμές, ρωγμές, δάκρυα, αγκαλιές. Όλα αυτά δημιουργούν μοναδικές, φανταστικές ιστορίες»

Πηγή: huffingtonpost.gr

Related posts