Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
22 Απρ 2024
Lifestyle

Η εξομολόγηση του «χορευτή της αγάπης» Κ. Μενούνου στην Μαίρη Γκαζιάνη

 

 

Γράφει η Μαίρη Γκαζιάνη

 

 

Τον γνωρίζουμε ως χορευτή της αγάπης, γιατί οι χορογραφίες του εκπέμπουν αγάπη. Τον γνωρίζουμε ως ο χορευτής με το λουλούδι, γιατί στις περισσότερες χορογραφίες του χρησιμοποιεί ένα λουλούδι.

Φυσικά πρόκειται για τον αγαπημένο όλων μας χορευτή-χορογράφο-καθηγητή χορού Κωνσταντίνο Μενούνο που τον επισκεφθήκαμε στη σχολή Bolero όπου έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση. Τον πετύχαμε σε πυρετώδη προετοιμασία για την θερινή παράσταση της σχολής, ωστόσο δεν αρνήθηκε να μας αφιερώσει λίγο χρόνο και να μας πει δυο λόγια για όσα ετοιμάζει, καθώς και να φωτογραφηθεί για το now24.

 

ΕΡ. Κωνσταντίνε μπορείς να μας λίγα λόγια για την παράσταση που προετοιμάζεις για το καλοκαίρι;

ΑΠ. Με μεγάλη χαρά και μεράκι, βρίσκομαι στο στάδιο προετοιμασίας για τη  δημιουργία μιας θεατρικής μουσικοχορευτικής παράστασης της σχολής χορού Bolero (αλυσίδας σχολών χορού). Έχω αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος της παράστασης στις χορογραφίες αλλά και τη συνολική επιμέλεια, τις υπόλοιπες χορογραφίες έχουν αναλάβει η Δήμητρα Παρτσανάκη και η Ισιδώρα Κοντοφρυού. Πρόκειται για κάτι εντελώς  διαφορετικό απ΄ ότι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε, ως σήμερα, στις  χορευτικές μαθητικές παραστάσεις. Εφέτος, δεν θα χορέψουμε μόνο αλλά θα αναλάβουμε και διάφορους θεατρικούς ρόλους από τον παλιό και σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο.

ΕΡ. Πόσος χρόνος και κόπος χρειάζεται για την προετοιμασία της;

ΑΠ. Αρκετός χρόνος και πολύς κόπος, θα έλεγα. Παρόλο που η παράσταση θα πραγματοποιηθεί μέσα προς τέλη Ιουλίου, ήδη έχουμε αρχίσει εντατικές πρόβες.

Στην παράσταση θα συμμετάσχει η σοπράνο και ηθοποιός Δέσποινα Τσολάκη η οποία έχει αναλάβει το θεατρικό μέρος, πάντα σε συνεργασία με τους 40 μαθητές και μαθήτριες της σχολής μας. Επιτρέψτε μου να της απευθύνω κι από εδώ, δημόσια, ένα ευχαριστώ για τη φιλική συμμετοχή της. Επίσης να πω ένα ευχαριστώ στη συγγραφέα και δημοσιογράφο Αναστασία Κορινθίου, γνωστή από τη τηλεοπτική σειρά «Για τη καρδιά ενός αγγέλου» και στον Γιώργο Φολόκη, για τα κείμενα που έγραψαν ειδικά για την παράσταση. Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Γιώργος Κρασαδάκης.

ΕΡ. Είναι αλήθεια ότι θα σε δούμε σ΄ έναν διαφορετικό ρόλο απ΄ ότι σε έχουμε συνηθίσει; Και πως προέκυψε αυτό;

ΑΠ. Ναι, αληθεύει! Εκτός από τις χορογραφίες και την γενική επιμέλεια της παράστασης θα αναλάβω και χρέη υποκριτικής (γέλια), όπως άλλωστε όλοι σχεδόν οι συμμετέχοντες.

Ο Κωνσταντίνος Μενούνος …παρασύρει στους δικούς του χορευτικούς ρυθμούς την Μαίρη Γκαζιάνη

Και εδώ βρίσκεται η πρωτοτυπία, διότι δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο σε καμιά σχολική χορευτική παράσταση. Εύχομαι να γίνουμε παράδειγμα προς μίμηση και ν΄ ακολουθήσουν κι άλλες σχολές. Θα είναι μεγάλη χαρά για μένα, να βάλει καθένας ένα λιθαράκι για να κτίσουμε κάτι νέο και μεγάλο, ανοίγοντας νέους ορίζοντες δημιουργίας με αγάπη και σεβασμό προς τη τέχνη μας και τον κόσμο που μας παρακολουθεί.

Ουσιαστικά πρόκειται για προσωπική  συναισθηματική ανάγκη, να καταθέσω, μέσα από καινοτομίες, όσα περισσότερα μπορώ στο χώρο που βρίσκομαι, κινούμαι και αγαπώ πολύ. Πιστεύω ότι η τέχνη της υποκριτικής είναι συνυφασμένη με την τέχνη του χορού κι αυτό θέλω να το υπηρετήσω για πολλά χρόνια ακόμα.

Σας περιμένουμε, με το καλό, στο θέατρο Altera Pars στο Γκάζι, για να χορέψουμε και να παίξουμε «αλλά ελληνικά» όπως είναι ο τίτλος της παράστασής μας. Και βέβαια να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την ηθοποιό Μίνα Χειμώνα και τον Πέτρο Νάκο για την παραχώρηση του θεάτρου που θα φιλοξενηθεί η παράστασή μας.

Αφήσαμε τον Κωνσταντίνο Μενούνο να συνεχίσει τις πρόβες του και παραμείναμε σε μιαν άκρη να παρακολουθούμε τον τρόπο που καθοδηγούσε τους μαθητές του.

Έχοντας προσωπική εμπειρία χορού με τον Κωνσταντίνο Μενούνο θεωρώ ότι είναι ο άνθρωπος που γεννήθηκε για να μας παρασύρει στους δικούς του χορευτικούς ρυθμούς με απόλυτο σεβασμό σε αυτό που κάνει. Να μας διδάξει –πέρα από τις χορευτικές φιγούρες- την δύναμη, την ενέργεια και το πάθος του χορού. Να πλημμυρίσουμε από το συναίσθημα που έχει αφετηρία τη ψυχή, ξεχειλίζει στα ρυάκια των φλεβών και ξεχύνεται μέσα από τις χορευτικές κινήσεις για να κατακτήσει το σώμα που εκπέμπει την ενέργειά του.

Η φωτογράφιση στη σχολή Bolero πραγματοποιήθηκε από τον Θωμά Γιαννάκη.

https://www.facebook.com/thomasgiannakisphotographer?pnref=story

 

 

Related posts