Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
24 Ιαν 2021
Media

Η επισκόπηση Τύπου της Πέμπτης

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Πρώτη νίκη για μικροομολογιούχο¨.
“Ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή αποζημιώσεων στους μικροομολογιούχους που έχασαν τις οικονομίες τους από το “κούρεμα” των ομολόγων, το γνωστό PSI”.
EΘΝΟΣ: “Πλατφόρμα διαζυγίου στον ΣΥΡΙΖΑ”.
“Με μια μεγάλη πλειοψηφία-που έφτασε τα 230 “ναι”-ολοκληρώθηκε η χθεσινή ψηφοφορία, ενώ υπήρξαν 31 “όχι” από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και 5 “παρών”. Ουσιαστικά οι απώλειες στο κυβερνών κόμμα περιορίστηκαν οριακά από τις 39 στις 36 (αφορά όσους ψήφισαν “όχι” και το ίδιο έπραξε και η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αντιθέτως “ναι” ψήφισε ο Γιάνης Βαρουφάκης, που την προηγούμενη φορά είχε πει όχι”.
ΕΣΤΙΑ: “Απίστευτα αφελές το σχέδιο για grexit”.
“Η “αριστερή πλατφόρμα” του Σύριζα κατηγορεί τον Πρωθυπουργό ότι δεν είχε κανένα σχέδιο έναντι των δανειστών”.
Η ΑΥΓΗ: “Οχυρό μάχης η κυβέρνηση της Αριστεράς”.
“Αυτό το οχυρό μάχης δεν προτίθεμαι, οικειοθελώς τουλάχιστον, να το εγκαταλείψω. Δεν θα γίνουμε ούτε δειλοί, ούτε ριψάσπιδες, ούτε απολογητές χαμένων αγώνων, γιατί χαμένοι είναι μονάχα οι αγώνες που δεν δόθηκαν ποτέ “.
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Το ρήγμα παραμένει”.
“Η διάσπαση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε… αλώβητη. Παρά κάποιες μεταστροφές από το “όχι” στο “παρών”, η κυβέρνηση εξακολουθεί να καταμετρά απώλειες (36), όμως τρεις λιγότερες από την περασμένη Τετάρτη “.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “ΣΥΡΙΖΑ με τη διάσπαση”.
“Οι φυγόκεντρες δυνάμεις, που αναπτύχθηκαν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συμφωνία με τους εταίρους, ενισχύθηκαν χθες, με αφορμή την ψήφιση της δεύτερης δέσμης των προαπαιτούμενων στη Βουλή, παρά το γεγονός ότι οι απώλειες για την κυβερνητική πλειοψηφία μειώθηκαν κατά τρεις “.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “ΟΧΙ στο νέο βάρβαρο μνημόνιο. Με τα μονοπώλια ή τις ανάγκες του λαού. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει”.
“Για μια ακόμη φορά, με μαζικές συγκεντρώσεις χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και γυναίκες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους και στη δεύτερη δόση των αντιλαϊκών προαπαιτούμενων του νέου μνημονίου”.
ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: “Βατήρας εκλογών το ξήλωμα της διαφθοράς”.
“Αντιμέτωπος με διαφωνίες ευρείας κλίμακας στο κόμμα και την κοινοβουλευτική του ομάδα και ενόψει δύσκολων συνομιλιών με τους δανειστές για ένα νέο τριετούς διάρκειας δανειακό πρόγραμμα για τη χώρα, ο πρωθυπουργός σχεδιάζει το πολιτικό αφήγημα που θα οδηγήσει αυτόν και την κυβέρνησή του σε μια επόμενη (και ξεκάθαρη πολιτικά) μέρα μέσα από την ανανέωση της λαϊκής εντολής”.
ΤΑ ΝΕΑ: “Ανένδοτος Τσίπρας για συμφωνία και αντάρτες”.
“Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε στη Βουλή, τόσο τον στόχο του για συνολική συμφωνία με τους δανειστές μέσα στις επόμενες εβδομάδες όσο και την απόλυτη ρήξη του με τους δραχμιστές του ΣΥΡΙΖΑ, που επέμειναν και χθες στο “όχι” για τα προαπαιτούμενα “.
Kontranews: “Αποφασίστηκε εκλογές στις 13 Σεπτεμβρίου “.
“Προσφυγή σε εκλογές στις 13 Σεπτεμβρίου αποφάσισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με στρατηγικό στόχο να αποκτήσει η χώρα μια κυβέρνηση με ισχυρή και ομοιογενή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να αντιμετωπιστούν τα κρίσιμα προβλήματα και να προχωρήσουν με ταχύτητα οι αλλαγές σε όλο το φάσμα της δημόσιας ζωής, γεγονός που θα δώσε τη δυνατότητα στον πρωθυπουργό να πιέσει τους ξένους για την γρήγορη διαγραφή του χρέους μαζί με την ελάφρυνση της δυσβάσταχτης φορολογίας και των μνημονίων “.
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Αγωνία για το δημοσιονομικό κενό”.
“Το πρώτο ραντεβού στα “τυφλά” δίνουν σήμερα οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας που έχουν καταφθάσει στην Αθήνα, θέτοντας επίσημα πλέον υπό επιτήρηση, για πολλοστή βέβαια φορά την ελληνική οικονομία “.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Νέα μείωση μισθών στον δημόσιο τομέα”.
“Νέο μισθολόγιο στον δημόσιο τομέα με ένταξη των επιδομάτων στον βασικό μισθό επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών. Η τρόικα ζητά να ανοίξει σταδιακά η μισθολογική “ψαλίδα” μεταξύ των διοικητικά ανώτερων και κατώτερων υπαλλήλων”.

Related posts