Του Πέρη Χαλάτση
Επιστρέφοντας χθες το βράδυ από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με κατεύθυνση το Παλαιό Φάληρο, αισθάνθηκα ότι βρισκόμουν σε άλλη χώρα. Και εντάξει μέχρι το Κορωπί να είναι ελάχιστη η κίνηση των οχημάτων. Εκεί αν βγεις από το δρόμο , μάλλον την επόμενη ημέρα θα σε βρουν.
Θυμάμαι ότι παλαιότερα, από τη Βούλα μέχρι και τη λεωφόρο Αλίμου , έκανα το λιγότερο μισή ώρα. Μιλάμε για ίδια εποχή (το 2009, 2010) και ίδια ώρα (23.00-24.00).
Χθες τα έχασα. Νόμισα ότι είχε απαγόρευση της κυκλοφορίας. Νόμισα ότι κάτι είχε συμβεί. Ζήτημα να κυκλοφορούσαν στον ίδιο δρόμο πέντε αυτοκίνητα.
Έφτασα σε 6 λεπτά δηλαδή 24 λεπτά νωρίτερα από το χρόνο που έκανα κάποτε. Όταν οι Έλληνες δεν υπολόγιζαν την μετακίνηση τους, η παραλιακή ήταν γεμάτη αυτοκίνητα.
Όταν υπήρχε χρήμα τα εμπορικά δούλευαν και οι καφετέριες ήταν γεμάτες κόσμο.
Χθες οι καφετέριες είχαν ‘έναν υπάλληλο για κάθε δύο πελάτες. Δεν μιλάμε για τα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης. Αυτά ήταν κλειστά η δεν άναβαν τα φώτα για οικονομία.
Δεν με τρόμαξαν όμως ούτε τα κέντρα διασκέδασης ούτε οι καφετέριες. Με τρόμαξαν οι άδειοι δρόμοι.

Σκέφτηκα λοιπόν ότι μια καλή λύση για να ξαναδούμε αυτοκίνητα στους δρόμους είναι η υγραεριοκίνηση.
Έψαξα και βρήκα την πρόταση που μας κάνει η VIAGAS.
Η εταιρία αυτή είναι μέλος του ομίλου της ΒΙΑΜΑΡ ΑΕ του αποκλειστικού εισαγωγέα των αυτοκινήτων Skoda στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται στην εγκατάσταση κιτ υγραεριοκίνησης σε βενζινοκίνητα αυτοκίνητα όλων ανεξαρτήτων των μαρκών.
Σας προτείνω λοιπόν να καταργήσετε τη βενζίνη .Με την τιμή της βενζίνης να σκαρφαλώνει καθημερινά σε όποια τιμή ορίζουν κάποιοι, δηλαδή σε πολύ υψηλά επίπεδα, χωρίς να σκέφτονται τον κόσμο και προπάντων τους μισθούς τους που σήμερα έχουν φτάσει σε επίπεδα αποκαρδιωτικά , υπάρχει απάντηση.
Η λύση της υγραεριοκίνησης είναι ότι πρέπει. Θα μειώσετε έως 40 η και 50% το κόστος κατανάλωσης καύσιμου και ταυτόχρονα θα μειώσετε σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό.
Ας δούμε τώρα τι λένε από την VIAGAS.
“ Η υγραεριοκίνηση στα αυτοκίνητα είναι διαδεδομένη στην Ευρώπη τα τελευταία 50 χρόνια αφού πέραν της σημαντικής μείωσης κατά 50% του κόστους κατανάλωσης καύσιμου συνεισφέρει:
• Στην κατά 15% μείωση των εκπομπών CO2
• Στην καλύτερη και μακροβιότερη λειτουργία του κινητήρα, αφού το υγραέριο (LPG-Liquefied Petroleum Gas) αφήνει μηδενικά κατάλοιπα κατά την καύση του
• Στο διπλασιασμό της αυτονομίας του αυτοκίνητου σας που πλέον κινείται είτε με βενζίνη είτε με υγραέριο
Oι έμπειροι και άρτια εκπαιδευμένοι τεχνικοί σύμβουλοι της VIAGAS σε συνδυασμό με τον πλέον εξελιγμένο μηχανολογικό εξοπλισμό, αποτελούν εγγύηση για την υποδειγματική λειτουργία του αυτοκινήτου σας μετά την τοποθέτηση του συστήματος υγραερίου (LPG), ενώ σας προσφέρει και δύο (2) χρόνια εγγύηση απροβλημάτιστης λειτουργίας.
Στη VIAGAS, και σε διάστημα που κυμαίνεται ανάμεσα σε 1 ή 2 ημέρες, έχετε την δυνατότητα να τοποθετήσετε σε οποιαδήποτε μάρκα αυτοκινήτου το πλέον εξελιγμένο σύστημα υγραεριοκίνησης εξασφαλίζοντας μειωμένο κατά 50% και πλέον κόστος κατανάλωσης καυσίμου.
Μέσω ενός ειδικού διακόπτη που τοποθετείται στο ταμπλό ο οδηγός έχει την δυνατότητα να επιλέξει το καύσιμο που επιθυμεί. Έτσι ακόμα και σε ακραίες περιπτώσεις όπου η εύρεση σταθμού ανεφοδιασμού υγραερίου δεν είναι εφικτή τότε το όχημα μπορεί να κινηθεί κανονικά με την βενζίνη. Ουσιαστικά η αυτονομία του αυτοκίνητου διπλασιάζεται μιας και το όχημα έχει πλέον δύο (2) ρεζερβουάρ.

Το κόστος αγοράς και τοποθέτησης του εξοπλισμού-κιτ κυμαίνεται από €1.490 και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα €2.090 ανάλογα με τον τύπο και τον κινητήρα του αυτοκινήτου. Παράλληλα η VIAGAS παρέχει τη δυνατότητα αποπληρωμής του ποσού σε 24 άτοκες δόσεις. Η VIAGAS παρέχει εγγύηση δύο ετών για τη σωστή λειτουργία του κιτ παρόλο αυτά η τεράστια επιτυχία που γνωρίζουν τα συστήματα κίνησης με υγραέριο σε ολόκληρη την Ευρώπη τα τελευταία 50 χρόνια αποτελεί την καλύτερη απόδειξη της αξιοπιστίας τους.
Τέλος η VIAGAS αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται ώστε το αυτοκίνητό στο οποίο έχει τοποθετηθεί υγραεριοκίνηση να είναι απολύτως νόμιμο μετά την εγκατάσταση του συστήματος υγραερίου. Για περισσότερες πληροφορίες ή για να ορίσετε ραντεβού, μπορείτε να καλέσετε στο 210-3420500 ή να επισκεφτείτε την ηλεκτρονική σελίδα www.viagas.gr.
Related posts
O « Γιάνης» μπλέκει τώρα τον Πρωθυπουργό
Οι αλεπούδες και ο σκαντζόχοιρος…
Αναζήτηση
Τελευταία νέα
Μαζί με τον Ανδρέα Παχατουρίδη υποψήφιος ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Γιακουμής
Ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Γιακουμής είναι υποψήφιος δημοτικό σύμβουλος με την παράταξη του Ανδρέα Παχατουρίδη στο Δήμο Περιστερίου. Ο καλός συνάδελφος…