Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
21 Σεπ 2020
Απόψεις

Οι διακινητές ιδεών προκαλούν το απίστευτο χάος στην Ελλάδα

 
 

«Είναι ευκολότερο να πολεμάς για τις αρχές σου παρά να ζεις σύμφωνα μ’ αυτές» Alfred Adler
Της Ευτυχίας Παπούλια
 
«Αυτή είναι η Ευρώπη σας;» , αναρωτιούνται οι κυνηγημένοι του Άσαντ που έφυγαν από τη μία κόλαση για να βρεθούν όπως μας λένε οι ίδιοι σε μια άλλη. Γιατί πώς αλλιώς θα μπορούσε να ονομαστεί αυτή η υποδοχή που τους επιφύλαξε το «ανθρώπινο πρόσωπο» της πρώτης φοράς αριστερής ιδεολογίας, στα λασπόνερα της Ειδομένης;
 
«Αυτή είναι η Ευρώπη σας;», ρωτάει με τη σειρά του κι ο πρωθυπουργός μας τους Ευρωπαίους. «Αυτή είναι η Ευρώπη που θέλουμε;», αναρωτιούνται συνενοχικά όλοι τους, αιφνιδιασμένοι από την ανικανότητα τους να υπηρετήσουν τις ίδιες τις αξίες περί Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που με περισσή έπαρση διακινούσαν σε καιρούς ευδαιμονίας , μη αναλογιζόμενοι πως ίσως κάποια μέρα όλα αυτά πάρουν την εκδίκηση τους.
Και η ημέρα αυτή ήρθε. Βροχερή, στην Ειδομένη. Γιατί οι ιδέες και οι αξίες που διακινούνται από οποιονδήποτε, όταν εκ των υστέρων δε μπορούν να εξυπηρετηθούν, δεν είναι παρά ένα είδος εμπορεύματος που κάποιοι αξιοποιούν είτε για να κερδίσουν χρήματα είτε να οργανώσουν κινήματα και να οδηγηθούν σε ύπατα αξιώματα όπως αυτά που μας κυβερνούν.
Οι απανταχού ταπεινοί , καταφρονεμένοι, αδικημένοι από τη ζωή , ήταν πάντα η πιο πρόσφορη επένδυση σε όλες τις εποχές, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης για τους επιτήδειους διακινητές ιδεών οι οποίοι πλούτισαν στην καλύτερη περίπτωση αναδεικνύοντας το δράμα τους μέσα από την «τέχνη», ή τη «σάτιρα», όπως την αντιλαμβάνονται οι μεγαλωμένοι με αριστερή ιδεολογία και στη χειρότερη, εξαπατώντας τους απροκάλυπτα.
Η αλήθεια είναι πως οι μεγαλόστομες ανθρωπιστικές ιδέες προέρχονται από την Αριστερά, είτε ως Κομμουνισμός είτε ως Σοσιαλισμός παρ όλο που κάποιες εξ  αυτών τις υιοθετεί και το καπιταλιστικό σύστημα και ποτέ από το φιλελευθερισμό ή όπως αλλιώς θέλουμε να το πούμε. Κι αυτό, γιατί ο καπιταλισμός δεν είναι πολιτικό σύστημα αλλά η ίδια η ζωή όπως εξελίσσεται μέσα από το σεβασμό της ελευθερίας των ατόμων παρά το σκληρό της πρόσωπο, σε αντίθεση με την ουτοπία των αριστερών ιδεών.
Ιδέες οι οποίες μαζί με τους ιδεολόγους, πρέπει να αφεθούν στην τύχη τους μέχρι την ολοκληρωτική χρεοκοπία τους, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να απαλλαγεί η Ελλάδα κι η Ευρώπη από αυτή την εγγενή μάστιγα της δημοκρατίας που λέγεται λαϊκισμός.
Κι όποιος επιδιώκει τώρα εκλογές, δεν πρέπει να το κάνει αν ο ίδιος αλλά και όλοι μας δε βεβαιωθούμε απόλυτα πως αυτό το τέρας του λαϊκισμού που καλλιεργούσαν όλες οι κυβερνήσεις σε αγαστή συνεργασία με τους πολίτες, έχει εξοντωθεί και δεν πρόκειται να αναβιώσει ξανά.
Ούτε αυτός, ούτε οι αριστερές απόψεις που ουδεμία σχέση έχουν με τη ζωή κι αφήνουν το λαό να περιμένει τα πάντα από κάποιους άλλους, να ακούει υποσχέσεις περί αλληλεγγύης και ισότητας κι ύστερα να νιώθει προδομένος.
Πηγή : http://www.alphafreepress.gr/
Περισσότερα : http://www.alphafreepress.gr/diakinites-ideon/
 

Related posts