Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
26 Ιαν 2022
Auto-Moto

Η Citroen απαντά στις προκλήσεις με μια πλήρη ηλεκτρική γκάμα επαγγελματικών αυτοκίνητων με το Ë-BERLINGO VAN

Η Citroën, μετά το ë–Jumpy, που ανακηρύχτηκε Van of The Year και το ë-Jumper, παρουσιάζει το ë-Berlingo Van, την 100% ηλεκτρική έκδοση του ελαφρού επαγγελματικού της μοντέλου , η οποία θα είναι διαθέσιμη από το Δίκτυο των Διανομέων της το δεύτερο εξάμηνο του 2021. Το ë-Berlingo Van ικανοποιεί τις καθημερινές απαιτήσεις των επαγγελματιών, προσφέροντας μεγάλη ελευθερία στις κινήσεις τους, στα όλο και πιο απαιτητικά αστικά περιβάλλοντα, καθώς και στα υπεραστικά και αγροτικά περιβάλλοντα, χάρη στην αυτονομία του που φτάνει τα 275 χιλιόμετρα (WLTP).

Το νέο  ë-Berlingo Van έρχεται με όλα τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης και δεν κάνει συμβιβασμούς αναφορικά με τις θρυλικές ιδιότητες του Berlingo, καθώς είναι ακόμα διαθέσιμο σε τέσσερις διαμορφώσεις αμαξώματος. Με όγκο φόρτωσης έως 4,4 m3, χωρητικότητα φορτίου έως 800 kg και όλη την ευελιξία και λειτουργικότητα της καμπίνας Extenso.

Είναι  συνδεδεμένο στην εφαρμογή MyCitroën, που σημαίνει ότι η φόρτιση της μπαταρίας μπορεί να ελεγχθεί εξ αποστάσεως, παρέχοντας πρόσβαση σε περισσότερους από 220.000 σταθμούς φόρτισης σε όλη την Ευρώπη. Προσφέρει επίσης επιλογές για νέες τεχνολογίες, όπως μια οθόνη head-up display, που αποτελεί πρωτιά για αυτήν την κατηγορία και μια μονάδα ελέγχου των λειτουργιών μέσω μιας οθόνης 10 “υψηλής ευκρίνειας.

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

Ανάλογα με το προφίλ οδήγησης, το ë-Berlingo Van με τη μπαταρία ιόντων- λιθίου των 50kWh επιτρέπει στους επαγγελματίες να κάνουν διαδρομές έως και 275 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση. Οι δύο εκδόσεις ë-Berlingo Van χρησιμοποιούν για άλλη μια φορά την πλατφόρμα e-CMP του Group PSA και έχουν την ίδια χωρητικότητα μπαταρίας, παρέχοντας αυτονομία που επαρκεί για την καθημερινή διαδρομή της συντριπτικής πλειονότητας των χρηστών σε αυτή την κατηγορία. Για μεγιστοποίηση της αυτονομίας η κινητήρια μονάδα του ë-Berlingo Van ανακτά ενέργεια κατά τη διάρκεια της πέδησης ή της επιβράδυνσης όταν οδηγός δεν πατάει το γκάζι. Για βελτιωμένη ανάκτηση ενέργειας, ο οδηγός του ë-Berlingo Van μπορεί να χρησιμοποιήσει το κουμπί “B” στην κεντρική κονσόλα και να οδηγεί με τη χρήση ενός μόνο πεντάλ.

Η μπαταρία βρίσκεται κάτω από τα καθίσματα και το δάπεδο φόρτωσης του οχήματος. Επομένως, δεν επηρεάζει τον ωφέλιμο χώρο φόρτωσης. Έχει εγγύηση καλής λειτουργίας για 8 χρόνια ή 160.000km (με εγγυημένη τη διατήρηση του 70% της  χωρητικότητάς της στο τέλος της εγγύησης). Ο κάτοχος έχει στη διάθεσή του ένα πιστοποιητικό χωρητικότητας μπαταρίας, που εκδίδεται μετά από επιθεώρηση μετά το πρώτο έτος ή 20.000 χλμ., ενώ στη συνέχεια μετά από κάθε service, το οποίο πραγματοποιείται μετά από κάθε 2 χρόνια ή 40.000 χλμ.

ΧΡΟΝΟΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ

Υπάρχουν τρεις επιλογές φόρτισης, από απλή φόρτιση σε τυπική οικιακή πρίζα έως εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση, η οποία επιτρέπει σε 30 λεπτά της ώρας η μπαταρία να ανακτήσει το 80% της ενέργειάς της. Η απλή πρίζα επιτρέπει τη φόρτιση της μπαταρίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να είναι έτοιμο για χρήση το αυτοκίνητο την επόμενη ημέρα.

* Η οικιακή φόρτιση, που απαιτεί καλώδιο τύπου 2 για χρήση στο σπίτι, σε χώρο εργασίας ή χώρο στάθμευσης οχημάτων. Η λειτουργία φόρτισης αυτή, είναι συμβατή με μια τυπική υποδοχή 8Α ή μια ενισχυμένη υποδοχή 16Α η οποία μειώνει κατά το ήμισυ τον χρόνο επαναφόρτισης και επιτρέπει τη φόρτιση στο 100% της μπαταρίας σε λιγότερο από 15 ώρες. Τα 100 χιλιόμετρα αυτονομίας, εδώ εξασφαλίζονται σε 5 ώρες 30 λεπτά.

-*Ιδιωτική ή δημόσια φόρτιση σε ταχυφορτιστή, με μονάδα ταχυφόρτισης 3,7 έως 22 kW με Wallbox και καλώδιο Mode 3 (προαιρετικός εξοπλισμός). Ο χρόνος φόρτισης από 0 έως 100% είναι 7 ώρες 30 λεπτά (μονοφασικό 7,4 kW Wall Box) ή 5 ώρες (τριφασικό 11kW Wall Box).

*Ταχεία φόρτιση σε δημόσιο σταθμό, έως 100kW με καλώδιο Mode 4 (ενσωματωμένο στο φορτιστή). Επιτρέπει τη φόρτιση του 80% της μπαταρίας των 50kWh μόλις σε 30 λεπτά της ώρας. To ë-Berlingo Van είναι μεταξύ των κορυφαίων της κατηγορίας σε ότι έχει να κάνει με τις δυνατότητες φόρτισης και τη γρήγορη επανάκτηση της ενέργειας.

Related posts