Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
03 Δεκ 2022
SLIDER

Η ασφάλεια των μετακινήσεων και οι νέες τεχνολογίες στο επίκεντρο της μελλοντικής αυτοκίνησης

Αναμφισβήτητα η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας έχει επηρεάσει με τρόπο καταλυτικό όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής του ανθρώπου.
Αυτή η εξέλιξη δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη και την αυτοκινητοβιομηχανία, που όπως είναι φυσικό έχει επιφέρει μεγάλες αλλαγές, με τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να επενδύουν σημαντικά ποσά στην έρευνα και την εξέλιξη ηλεκτρονικών συστημάτων που στόχο έχουν να βελτιώσουν την αλληλεπίδραση οχήματος και οδηγού στην κατεύθυνση μείωσης των ατυχημάτων.

Έτσι από τα μέσα του 2022, όλα τα νέα αυτοκίνητα που θα διατίθενται στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα υποχρεωτικά με συγκεκριμένα συστήματα ασφαλείας που συνδράμουν στην ασφαλή κίνηση του οχήματος.

Το μέλλον της αυτοκίνησης πλέον είναι ήδη εδώ, αφού σήμερα ένα αυτοκίνητο μπορεί να βλέπει εμπρός εμπόδια, να διακρίνει πεζούς και ποδηλάτες, να φρενάρει όταν διαπιστώσει κίνδυνο πρόσκρουσης, να ανάβει μόνο του τα φώτα, ενώ σύντομα θα μπορεί να επικοινωνεί με άλλα αυτοκίνητα και να συγκεντρώνει πληροφορίες για τις συνθήκες του δρόμου ή να διακρίνει ακόμη και την κατάσταση του ίδιου οδηγού.
Τα νέα αυτοκίνητα ξεχωρίζουν για την συνδεσιμότητα που προσφέρουν, ενώ πλήθος από αισθητήρες, κάμερες και ραντάρ συνεργάζονται για την λειτουργία συστημάτων όπως αυτό της διατήρησης της λωρίδας, προειδοποίησης και αποφυγής σύγκρουσης, ελέγχου τυφλών σημείων και άλλα πολλά.

Όμως όσα συστήματα και τεχνολογίες έχουν τα αυτοκίνητα σήμερα, ο οδηγός θα έχει πάντα πρωταρχικό ρόλο στην οδήγηση του οχήματος με τις συμπεριφορές του να αποτελούν διαρκές αντικείμενο μελέτης των ειδικών κέντρων πρόληψης ατυχημάτων.

Έτσι μελέτες δείχνουν ότι η χρήση κινητού τηλεφώνου και η αυξημένη ποσότητα αλκοόλ στο σώμα του οδηγού, είναι στις πρώτες θέσεις της λίστας με τους πιο σημαντικούς παράγοντες, που επιδρούν αρνητικά στην οδήγηση και είναι αποκλειστικά απόρροια ανθρώπινης συμπεριφοράς.
Το αυτοκίνητο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας με το οποίο πραγματοποιούμε πολλαπλές μετακινήσεις για την εργασία, το σχολείο, την διασκέδαση, τα ταξίδια, τις εκδρομές, που γίνονται όμως πιο ευχάριστες όταν υπάρχει το αίσθημα ασφάλειας.
Αυτό το αίσθημα έρχεται να μας χαρίσει η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, που με την πείρα των 130 ετών που διαθέτει, στέκεται στο πλευρό του κάθε οδηγού για ασφαλείς διαδρομές για τον ίδιο και την οικογένειά του, μέσα από ασφαλιστικά προγράμματα που στοχεύουν στον έξυπνο συνδυασμό πλήθους καλύψεων που προσφέρουν ευελιξία με προσιτό κόστος.
Για τις ανάγκες του σύγχρονου οδηγού, η Εθνική Ασφαλιστική διαθέτει τα προγράμματα «Auto [Protect]». Πρόκειται για (3) τρία ολοκληρωμένα προγράμματα ασφάλισης οχημάτων (για αυτοκίνητα Ε.Ι.Χ και μοτοσυκλέτες) που εξασφαλίζουν προστασία και σιγουριά.

Ειδικότερα το Auto [Protect] Classic, αποτελεί μία οικονομικά προσιτή λύση για όσους επιζητούν τα απαραίτητα, αλλά με ιδιαίτερα προνόμια. Έτσι εκτός από την υποχρεωτική από το Νόμο Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης, ο οδηγός απολαμβάνει μια σειρά από προεπιλεγμένες καλύψεις, όπως η αποκατάσταση ζημιών από ανασφάλιστο όχημα και η εγγύηση ασφαλίστρου, αλλά και μια σειρά από σημαντικές προαιρετικές καλύψεις  όπως Προσωπικό Ατύχημα Οδηγού, θραύση κρυστάλλων χωρίς απαλλαγές στα συνεργαζόμενα συνεργεία, Νομική Προστασία κ.α.

Για επιπρόσθετη προστασία του αυτοκινήτου από απρόοπτους κινδύνους, όπως πυρκαγιά, κλοπή, φυσικά φαινόμενα – συμπεριλαμβανομένης της χαλαζόπτωσης-, υπάρχει το Αuto [Protect] Extra που προσφέρει προνομιακές καλύψεις, καθώς και ταυτόχρονα κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος, αλλά και Νομική Προστασία.
Τέλος το Auto [Protect] Premium – είναι το απόλυτο πακέτο πλήρης προστασίας του οχήματος, αφού πέρα των καλύψεων που προσφέρουν τα Auto [Protect] Classic & Αuto [Protect] Extra προσφέρει επιπλέον την κάλυψη των ιδίων ζημιών του αυτοκινήτου σας (μικτή ασφάλιση), συνεπεία τόσο ατυχήματος, όσο και κακόβουλων ενεργειών ή κλοπής.
Ειδικά για τα καινούργια (πρωτοκυκλοφορούντα) οχήματα με αξία έως 50.000€, στο πρόγραμμα ασφάλισης Auto [Protect Premium] προσφέρεται επιπλέον ο όρος εγγύησης ασφαλιστικής αξίας, σύμφωνα με τον οποίο η Εταιρεία αναλαμβάνει να καταβάλει το συνολικό κεφάλαιο για το οποίο είναι ασφαλισμένο το όχημα, για τα 3 πρώτα έτη ασφάλισης από την κυκλοφορία του, στις περιπτώσεις ολικής κλοπής ή ολικής καταστροφής από κινδύνους Πυρός, Πυρός από τρομοκρατικές, Ίδιες Ζημιές (Μικτή), Ίδιες Ζημιές σε περίπτωση Κλοπής και Ζημιές από ακραία Φυσικά Φαινόμενα.
Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει το πρόγραμμα που τον ενδιαφέρει και να λάβει το συμβόλαιο του ακόμη και on line στο http://www.ethnikiprotect.gr ή στα υποκαταστήματα της Εθνικής Ασφαλιστικής, το δίκτυο ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, αλλά και από τα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας, απολαμβάνοντας τις παρακάτω δυνατότητες:
• Άμεση έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου για το πρόγραμμα Auto [Protect] Classic με την καταβολή του αντίστοιχου ασφαλίστρου. Γρήγορη και απλή διαδικασία προασφαλιστικού ελέγχου για τα προγράμματα Auto [Protect] Extra & Auto [Protect] Premium που παρέχονται για αυτοκίνητα.
• Ευελιξία ως προς τη διάρκεια ασφάλισης με επιλογή τρίμηνης, τετράμηνης, εξάμηνης ή ετήσιας διάρκειας ασφαλιστηρίου συμβολαίου, βάσει των διαθέσιμων επιλογών ανά κανάλι διανομής.
• Αυτόματη πληρωμή ασφαλίστρων μέσω Internet και μέσω πάγιας εντολής για την ανανέωση του ασφαλιστηρίου σας συμβολαίου. Πληρωμή των ασφαλίστρων εξάμηνης και ετήσιας διάρκειας μέσω πιστωτικών καρτών της ΕTΕ με έως 12 άτοκες δόσεις, ανάλογα με τη διάρκεια.
• Οργανωμένη εξυπηρέτηση σε περίπτωση ατυχήματος. Φροντίδα Ατυχήματος, τοπική ρυμούλκηση, οδική βοήθεια (προαιρετική κάλυψη), συμμετοχή στο σύστημα φιλικού διακανονισμού ώστε ακόμα και σε περίπτωση μη υπαιτιότητάς σας, η αποζημίωση δίνεται από την Εθνική Ασφαλιστική. Κάλυψη ζημιάς του οχήματός σας από ανασφάλιστο όχημα και Νομική Προστασία.
• Εγγύηση Ασφαλίστρου: Σε περίπτωση μέχρι και 2 ατυχημάτων το χρόνο από υπαιτιότητά σας δεν αυξάνεται το ασφάλιστρό σας.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα προγράμματα ασφάλισης της Εθνικής Ασφαλιστικής μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης +302130318189 (Ελλάδα και εξωτερικό) ή 18189 (Ελλάδα) ή να επισκεφθείτε τον εταιρικό ιστότοπο www.ethniki–asfalistiki.gr

Related posts