Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
28 Ιαν 2022
Πολιτισμός

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ:Ένα μυθιστόρημα που σε συνεπαίρνει, σε  ταξιδεύει και σε απογειώνει

Γράφει η Κέλλυ Νικολαΐδου 

Συγγραφέας: Μαίρη Γκαζιάνη

Εκδόσεις: Ωκεανός

Η Σόνια ή Αναστασία,  η ηρωίδα της Αποστολής, ξεκινάει ένα ταξίδι για να ανακόψει τη φόρα ενός ακόμα παθιασμένου έρωτα. Όχι γιατί δεν μπορεί να δοθεί ολοκληρωτικά. Το αντίθετο μάλιστα. Ζει κάθε στιγμή του αλλά φοβάται πως αν συνεχίσει, θα εγκλωβιστεί.

«Πάντα ήθελα να φεύγω. Μόλις κατακτούσα κάτι αισθανόμουν παγιδευμένη σ’ αυτό και ήθελα να ξεφύγω. Ήθελα να αναπνέω αέρα ελευθερίας και ανεξαρτησίας. Πολλές φορές πονούσα πολύ με τη φυγή μου, όμως δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά».

Μήπως ο έρωτας δεν είναι τελικά τόσο σημαντικός; Μήπως δεν αποτελεί την κινητήρια δύναμή της; Μήπως η φυγή της είναι απλώς ένας τρόπος να τον απαρνιέται κάθε φορά; Είναι σίγουρα μερικές σκέψεις που περνούν από το μυαλό του αναγνώστη. Ωστόσο, προχωρώντας ανακαλύπτεις μια γυναίκα που βλέπει τον έρωτα παντού και μεταδίδει αυτό το συναίσθημα και στον αναγνώστη.

«Άντρας ο ουρανός, γυναίκα η γη και η ένωσή τους ήταν μια παθιασμένη ερωτική συνεύρεση. Το αρσενικό είχε επιθυμήσει το θηλυκό, ήθελε να το κατακτήσει, να πλημμυρίσει τα σπλάχνα του, για να καρποφορήσει. Κι όσο η γη υποδεχόταν αχόρταγα τις σταγόνες του, στους εκάστοτε ρυθμούς που εκείνος επέλεγε, τόσο περισσότερο αυτός σκορπούσε κεραυνούς που κραύγαζαν τις ηδονές που προκαλούσε, και σηματοδοτούσε με αστραπές τις στιγμές της αποκορύφωσης».

Όμως τα πάντα καλύπτονται από ένα πέπλο μυστηρίου όταν ακόμα κι εκεί στο νησί  το οποίο έχει επιλέξει για την απομόνωσή της, έρχεται ένα μήνυμα σε ένα μπουκάλι να την συναντήσει.  Η αποστολή την περιμένει να την αναλάβει και η Σόνια δεν μπορεί να αντισταθεί. Δεν είναι απλά μια περιπέτεια αλλά ένας απτός στόχος. Μια άγνωστη γυναίκα της ζητάει να βοηθήσει τον άντρα της.

Σιγά σιγά συνειδητοποιεί πως κάθε καινούρια γνωριμία στο νησί, σχετίζεται με κάποιον περίεργο τρόπο με την αποστολή της. Η υποτιθέμενη βοήθεια που παίρνει από την αποστολέα του μηνύματος φαίνεται να περιπλέκει την κατάσταση αντί να την ξεδιαλύνει. Δεν ξέρει ποιον να εμπιστευτεί και πώς να φερθεί στις καινούριες γνωριμίες που διαδέχονται η μία την άλλη.

Η ηρωίδα  είναι μια όμορφη δυναμική  γυναίκα που επιλέγει να φεύγει όταν νιώθει πως η ελευθερία της απειλείται. Στο παρελθόν χρησιμοποιούσε τα πινέλα της για να εκφράσει  τα βαθύτερα συναισθήματά της. Ωστόσο, ο  πρόωρος θάνατος της μητέρας της την εγκλώβισε σε ένα κλίμα απώλειας, το οποίο  μπλόκαρε την καλλιτεχνική της φύση και από το οποίο δεν φαίνεται να μπορεί να διαφύγει. Με τον πατέρα της να έχει χαθεί στη θάλασσα πολλά χρόνια πριν, η Σόνια μένει μόνη από πολύ νωρίς. Ο  καλός της φίλος Πέτρος  βρίσκεται στο πλάι της  και  προσπαθεί να την στηρίξει. Όμως η Σόνια φαίνεται να χάνεται στις διαδρομές της αποστολής της. Θα μπορέσει ο Πέτρος να την βοηθήσει αυτή τη φορά;

Η ιστορία σε συνεπαίρνει, σε  ταξιδεύει και σε απογειώνει. Η  γραφή της συγγραφέως είναι καθηλωτική και τα  μηνύματα που περνούν στον αναγνώστη σημαντικά.  Η δύναμη της φιλίας, του έρωτα, της αγάπης και της ενσυναίσθησης είναι μόνο μερικά από αυτά. Και βέβαια το σημαντικότερο όλων για εμένα προσωπικά είναι πως κρατώντας κρυφές τις ανάγκες μας και θαμμένες τις  προσδοκίες μας  ένα κομμάτι μας θα μένει  πάντα μισό, αχόρταγο και διψασμένο.

Η Αποστολή είναι ένα βιβλίο που δεν πρέπει να χάσετε!

Περισσότερα για το βιβλίο στον παρακάτω σύνδεσμο

https://now24.gr/i-apostoli-to-neo-muthistorima-tis-suggrafeos-mairis-gkaziani-apo-tis-ekdoseis-okeanos/

 

Related posts