Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
30 Σεπ 2022
SLIDER

Η «Άνωθεν Εντολή» της αλλαγής προσγείωσης του αεροσκάφους με το Άγιο Φως προκάλεσε χάος !!!

Υποβάθμισε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ την υποδοχή του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα

Κάθε χρόνο το Άγιος Φως έφτανε στο Ελευθέριο Βενιζέλος. Από τότε που το αεροδρόμιο της Αθήνας –δεκάδες χρόνια πριν- ήταν στο Ελληνικό αλλά και από τότε που κατασκευάστηκε στα Σπάτα το Ελευθέριος Βενιζέλος , το Άγιο Φώς έφτανε στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας. Ακολουθούσαν τιμές με αγήματα και μπάντες.

Φέτος την τελευταία στιγμή η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ  θέλοντας προφανώς να υποβαθμίσει την τελετή αποφάσισε η υποδοχή του Αγίου Φωτός να γίνει στην 112ΠΜ.

Αυτή η «εξορία» του αεροπλάνου που μετέφερε Άγιο Φως  προκάλεσε οργή στην εκκλησία. Το «αλαλούμ» με την ξαφνική αλλαγή του αεροδρομίου άφιξης του Αγίου Φωτός προκάλεσε την καθυστέρηση της τελετής ενώ σε πολλές απομακρυσμένες περιοχές της χώρας οι ιερείς δεν παρέλαβαν εγκαίρως το Άγιο Φως.

Οι Ιεράρχες δηλώνουν είναι  πυρ και μανία με το μπάχαλο της ξαφνικής αλλαγής στο πρόγραμμα. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, ο οποίος παραλαμβάνει παραδοσιακά το Άγιο Φως ενημερώθηκε για την αλλαγή αργά το βράδυ. Δεν δέχθηκε  να πάει ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Συνόδου στα Ιεροσόλυμα για να συνοδεύσει το Άγιο Φως και  κατέβηκε από το κυβερνητικό αεροσκάφος πριν αυτό αναχωρήσει για τους Άγιους Τόπους. Και αυτό γιατί την τελευταία στιγμή ενημερώθηκε, όπως δηλώνει, ότι, αντί για το Ελ. Βενιζέλος, θα επέστρεφαν στον στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Ο ίδιος είπε:

«Μπήκα στο αεροπλάνο και εκεί ανακοίνωσαν ότι θα γυρίσουμε στην Ελευσίνα. Όταν ρώτησα γιατί γίνεται αυτό ο υπουργός είπε “δεν ξέρω”. Όταν ρώτησα γιατί δεν μας ειδοποιήσατε και μας το λέτε την τελευταία στιγμή πάλι μου είπε “δεν ξέρω”. Ποιος κοινός νους μπορεί να το καταλάβει αυτό; Θέλουν να υποβαθμίσουν το γεγονός με αυτό τον τρόπο. Το θεωρώ εμπαιγμό και γύρισα πίσω».

Με καθυστέρηση μιας ώρας έφυγε το αεροπλάνο με το Άγιο Φως από το Ισραήλ για την Αθήνα. Το κυβερνητικό αεροσκάφος με την ελληνική αποστολή και το Άγιο Φως προσγειώθηκε στις 8 το βράδυ στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, στην 112η Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας. Με τιμές αρχηγού κράτους –αλλά φανερά υποβαθμισμένη – έγινε η υποδοχή.

Οι Ιεράρχες θα ζητήσουν εξηγήσεις

Το… «αιφνίδιο  πρόβλημα», όπως ισχυρίζονται, αλλά δεν κατονομάζουν,  παρουσιάστηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου με τη μεταφορά του Αγίου Φωτός, που ως γνωστόν μεταφέρεται από τα Ιεροσόλυμα με τιμές Αρχηγού κράτους, όταν αποφασίστηκε η για πρώτη φορά προσγείωση του αεροσκάφους που θα το μεταφέρει αντί του διεθνούς αερολιμένος «Ελ.Βενιζέλος» στη βάση του, στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνα.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Μ.Μπόλαρης, ο οποίος θα εκπροσωπούσε την κυβέρνηση στην τελετή της αφής του Αγίου Φωτός και εν συνεχεία θα το συνόδευε στην πτήση της επιστροφής στην Ελλάδα, μέχρι το «Ελ.Βενιζέλος» φέρεται να δήλωσε προς τον τοπικό Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ.Νικόλαο ότι αυτό «γίνεται με εντολή άνωθεν».

Τι σημαίνει «Άνωθεν Εντολή». Όλοι αυτό λένε αλλά κανένας δεν ξέρει κάτι παραπάνω. Αν και δεν υπάρχει περίπτωση να μην ήξερε τους λόγους ο αρμόδιος υπουργός που συνόδευε την αποστολή.

Και γιατί ο κόσμος που είχε λάβει σχετικές άδειες για να παραστεί στο αεροδρόμιο προκειμένου να υποδεχθεί το Άγιος Φως δεν έχει ειδοποιηθεί.

Ύστερα για να μπεις σε στρατιωτική περιοχή χρειάζεσαι διατυπώσεις και σχετικές άδειες. Στην 112ΠΜ πέρασαν μόνο 14 πούλμαν και 120 αυτοκίνητα.

Ένα άλλο πρόβλημα που προέκυψε ήταν με τα 14 έκτακτα δρομολόγια  που είχε προγραμματίσει η Aegean προκειμένου να μεταφέρει το Άγιος Φώς όπου υπήρχε αεροδρόμιο. Αντί να παραλάβουν το Άγιο Φώς από το Ελευθέριος Βενιζέλος και να αναχωρήσουν τα δρομολόγια, όλα τα αεροπλάνα έμειναν καθηλωμένα αφού περίμεναν να φθάσει το ελικόπτερο με το Άγιο Φως από την Ελευσίνα στο Ελ. Βενιζέλος.

Με λίγα λόγια. Η «Άνωθεν Εντολή» προκάλεσε χάος !!!

 

Related posts