Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
26 Ιούν 2022
Auto-Moto

Η 150η Επέτειος των Γενεθλίων του Henry Ford Γιορτάστηκε σε Όλο τον Κόσμο


DEARBORN, Mich., Αύγουστος 2013 – Η 30ή Ιουλίου σηματοδότησε την 150η επέτειο των γενεθλίων του Henry Ford, ο οποίος με τις καινοτόμες ιδέες του έφερε την επανάσταση στον τομέα της αυτοκίνησης κάνοντάς την προσιτή στο ευρύ κοινό. Η διαχρονική επιρροή του Henry Ford τιμάται φέτος με εκδηλώσεις και δηλώσεις στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο.

Πέρα από τους εορτασμούς στα κεντρικά γραφεία της Ford Motor Company στο Dearborn πραγματοποιήθηκαν ξεχωριστές εκδηλώσεις σε διάφορες περιοχές, ενώ αξιοσημείωτο ήταν ένα διάγγελμα στην πολιτεία του Michigan με θέμα την ‘Ημέρα Henry Ford’. Στην Washington, D.C., εκατοντάδες πολιτών στο κέντρο και στο Capitol Hill γιόρτασαν την επέτειο απολαμβάνοντας αναμνηστικά γλυκά που προμήθευσε ένα φορτηγό διανομής τροφίμων – στο πλαίσιο του οράματος του Henry Ford.

Οι εκδηλώσεις ήταν μερικές από αυτές που είχαν προγραμματιστεί για φέτος προς τιμήν του Henry Ford και των επιτευγμάτων του.


Λόγω της παγκόσμιας απήχησης του Henry Ford, η επέτειος της γέννησής του γιορτάστηκε σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο μέσα στο 2013. Από τις εκδηλώσεις ξεχώρισαν οι εξής:

* Έμποροι σε 21 αγορές της Ασίας Ειρηνικού λανσάρισαν το μήνα Ford Heritage, μετατρέποντας τα καταστήματά τους σε εκθέσεις της πλούσιας ιστορίας της Ford

* Η Ford Γερμανίας γιόρτασε το γεγονός με μία σειρά πέντε αγώνων ράλι όπου τιμήθηκαν πολυάριθμα αυτοκινητιστικά επιτεύγματα της Ford των τελευταίων 110 χρόνων

* Περισσότερα από 4.000 άτομα παρακολούθησαν εκδηλώσεις της κοινότητας που πραγματοποίησε η Ford στη Ρουμανία

* Στη Μ. Βρετανία, οι εορτασμοί κορυφώθηκαν με τα αποκαλυπτήρια ενός αναστηλωμένου αγάλματος του Henry Ford στο Βρετανικό, Τεχνολογικό Κέντρο της Εταιρίας

Τους επόμενους μήνες οι εορτασμοί θα συνεχιστούν και με άλλες εκδηλώσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ν. Αμερική.

Συμβολή σε ένα καλύτερο κόσμο

Η είσοδος του αυτοκινήτου στη μαζική αγορά μεταμόρφωσε τις αγροτικές οικονομίας των ΗΠΑ και όλου του κόσμου σε ακμάζουσες βιομηχανικές και αστικές αγορές. Πολλοί ιστορικοί του αναγνωρίζουν τη δημιουργία της μεσαίας τάξης στην Αμερική. Με υψηλό ελάχιστο ημερομίσθιο – επαναστατικό για την εποχή – δημιούργησε προηγούμενο για τη δίκαιη κατανομή του εταιρικού πλούτου που επηρέασε αργότερα τις πρακτικές διοίκησης. Για χρονοδιάγραμμα της ζωής του Henry Ford, κάντε κλικ here.

Ο Henry Ford αρχικά προσπάθησε να δημιουργήσει μία ισχυρή οικονομική βάση για τη Ford Motor Company, αλλά η πραγματική επανάσταση ήρθε με το Model T. Το θρυλικό μοντέλο έκανε ντεμπούτο τον Οκτώβριο του 1908, εγκαινιάζοντας μία νέα εποχή στην Αμερική.

Περισσότερα από 15 εκατομμύρια Model T κατασκευάστηκαν και πουλήθηκαν καθώς η Ford Motor Company έθεσε το έθνος πάνω σε τροχούς.

Το καινοτόμο πνεύμα του Henry Ford εμφανίστηκε και με άλλες μορφές μετά την επιτυχία του Model T, όπως:

* Γραμμή μαζικής παραγωγής: Το 1913, ο Henry Ford εισήγαγε την πρώτη κινητή γραμμή συναρμολόγησης για αυτοκίνητα. Μέσα σε 18 μήνες, ο χρόνος που χρειαζόταν για να κατασκευαστεί ένα Model T μειώθηκε από 12 ½ εργατώρες σε 1 ½ εργατώρες, κάτι που αποτέλεσε την απαρχή της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας

* Ημερομίσθιο $5: Για μείωση της κινητικότητας του εργατικού δυναμικού, ο Henry Ford υπερδιπλασίασε το ημερομίσθιο το 1914, από $2,34 την ημέρα για εννέα ώρες εργασίας σε $5 για ένα οκτάωρο ημερησίως

* Καθετοποίηση: Για βελτίωση της ποιότητας, ο Henry Ford επεδίωξε την απόκτηση, διαχείριση και συντονισμό όλων των απαιτούμενων πόρων για την παραγωγή ολοκληρωμένων αυτοκινήτων. Αυτή η αρχή, γνωστή ως καθετοποίηση, τέθηκε σε εφαρμογή το1927 με το Model A

«Αυτό που καθιέρωσε ο προπάππος μου, κυρίως η παράδοση της καινοτομίας, εξακολουθεί να εμπνέει τη δέσμευσή μας για μία ισχυρή επιχείρηση, θαυμάσια προϊόντα και ένα καλύτερο κόσμο» δήλωσε ο Bill Ford, Ford Executive Chairman. «Κάνουμε προσιτές κορυφαίες τεχνολογίες σε εκατομμύρια ανθρώπων, επιταχύνοντας την ανάπτυξη νέων προϊόντων που οι πελάτες θέλουν και εκτιμούν και προάγουν την ανάπτυξη δημιουργώντας θέσεις εργασίας και πετυχαίνοντας την ελευθερία της μετακίνησης.»

Το πνεύμα καινοτομίας οδηγεί τη Ford σήμερα

Το πνεύμα καινοτομίας του Henry Ford εξακολουθεί να οδηγεί τη Ford Motor Company σήμερα, κάτι που αντανακλάται στην τεράστια ποικιλία της γκάμας της με οχήματα όπως το F-150 pickup, το σπορ Mustang και το Fusion Hybrid sedan. Αναβιώνει μέσα από τεχνολογίες όπως το Ford SYNC, το σύστημα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας της εταιρίας και οι αποδοτικοί κινητήρες EcoBoost. Και αυτό διαδίδεται μέσα από τους εργαζόμενους που εξυπηρετούν τους πελάτες σε έξι ηπείρους.

Ο Henry Ford πέθανε στις 7 Απριλίου, 1947, σε ηλικία 83 ετών. Πάνω από 50 χρόνια μετά το θάνατό του, το 1999, το περιοδικό Forbes τον ανακήρυξε ‘Επιχειρηματία του Αιώνα’ και το 2012 ένα ντοκιμαντέρ του History Channel τον πρόβαλε ως τον ‘Άνθρωπο που Έφτιαξε την Αμερική’.

«Όραμα του προπάππου μου ήταν να βελτιώσει τις ζωές των ανθρώπων φτιάχνοντας αυτοκίνητα προσιτά για τη μέση οικογένεια» δήλωσε ο Bill Ford. «Το όραμά του να κατασκευάζει αυτοκίνητα προσιτά, αξιόπιστα και αποδοτικά παραμένει ζωντανό και προσδιορίζει τη φιλοσοφία της εταιρίας μας και σήμερα.»

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το http://media.ford.com/mini_sites/10031/HenryFord150.

Related posts