Επιστροφή στην κορυφή
Δευτέρα, 23 Ιουλ 2018
 
 

Το Hi Lux δοκιμάστηκε με το σύστημα διπλής αξιολόγησης του EURO NCAP

Τρίτη, 06 Σεπτέμβριος 2016 - 10:46

-a Μέγεθος κειμένου +A

hi lux

 

Μετά το τεστ  με το σύστημα διπλής  αξιολόγησης του EURO NCAP, το Hi Lux της Toyota, πήρε άριστα!!!

Το Toyota Safety Sense απέδειξε για μια  ακόμα φορά την αξία του.

Πέρασε όλα τα τέστ  με το  σύστημα που  δοκιμάζει αυτοκίνητα αφενός με το βασικό εξοπλισμό ασφαλείας τους, αφετέρου και με πρόσθετα πακέτα ασφαλείας τα οποία μπορεί να είναι στάνταρ ή προαιρετικά. Σκοπός του Euro NCAP είναι να βοηθήσει τους πελάτες να αντιληφθούν τα οφέλη του πρόσθετου εξοπλισμού ασφαλείας.

Toyota Hi luxΤο Hilux έφερε άριστα αποτελέσματα στην προστασία ενηλίκων επιβατών με σκορ 93% όταν εφοδιάζεται με Toyota Safety Sense και 85% για τη βασική έκδοση. Οι τιμές αυτές ανεβάζουν το Hilux στην απόλυτη κορυφή της κατηγορίας pick-up σύμφωνα με το τρέχον πρωτόκολλο δοκιμών.

Το Hilux ήταν το πρώτο pick-up που δοκιμάστηκε με βάση το αυστηρότερο πρωτόκολλο δόκιμών για την προστασία των παιδιών, όπου τώρα χρησιμοποιούνται κούκλες δοκιμών,  ως προσομοιώσεις παιδιών ηλικίας 6 και 10 ετών  (προηγουμένως 1 ½ και 3 ετών).

Το Euro NCAP απένειμε στο Hilux 82% για τον τομέα αυτό και έκανε μνεία για τη δυνατότητα του Hilux να απενεργοποιεί αυτόματα τον εμπρός αερόσακο εάν ένα παιδικό κάθισμα είναι τοποθετημένο στο κάθισμα του συνοδηγού.

Για την προστασία των πεζών, το Hilux έλαβε 83% με εγκατεστημένο το Toyota Safety Sense και 73% στη βασική του έκδοση. Εκπρόσωποι του Euro NCAP σχολίασαν ότι οι δοκιμές του αυτόνομου συστήματος φρεναρίσματος που αποτελεί τμήμα του Toyota Safety Sense έδειξαν καλά αποτελέσματα με δυνατότητα είτε αποφυγής μιας σύγκρουσης ή μείωσης της σφοδρότητά της σε πολλές περιπτώσεις.

Στην κατηγορία Safety Assist που αξιολογεί την παρουσία συστημάτων υποστήριξης του οδηγού, το Hilux έλαβε 63% όταν εφοδιάζεται με Toyota Safety Sense. Το Euro NCAP εκθείασε το αυτόνομο σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, που λειτούργησε άψογα στις δοκιμές και κατάφερε να αποτρέψει πλήρως μία σύγκρουση σε αρκετά σενάρια δοκιμών.

 

Συνολικά, το Hilux με Toyota Safety Sense πέτυχε βαθμολογία 5 αστέρων, ενώ η βασική έκδοση διατήρησε το ανταγωνιστικό σκορ 3 αστέρων χάρη στην καλή προστασία των ενηλίκων επιβατών και πεζών και τα δομικά στοιχεία που προστατεύουν τους πεζούς σε περίπτωση σύγκρουσης.

  Προστασία ενηλίκων Προστασία παιδιών Πεζοί Safety Assist
Hilux (με TSS*) 93% 82% 83% 63%
Hilux (βασικό) 85% 82% 73% 25%

 

 

 Μοιράσου το...!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: