Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
06 Δεκ 2021
Πολιτισμός

HARVARD BUSINESS REVIEW–Το εγχειρίδιο του ηγέτη: Brook Manville & Ron Ashkenas

Η Μαίρη Γκαζιάνη επιλέγει και προτείνει βιβλία 

Το μοναδικό βιβλίο που θα χρειαστείτε για να αναπτύξετε τις ηγετικές σας ικανότητες.

 Λίγα λόγια για το βιβλίο

Πετάξτε όλες τις λίστες με τα «10 πράγματα που πρέπει να κάνετε για να πετύχετε ως ηγέτης». Οι τρόποι που θα σας επιτρέψουν να αφήσετε το αποτύπωμά σας είναι γνωστοί. Δημιουργήστε ένα όραμα και εμπνεύστε τους άλλους να το ακολουθήσουν. Κάντε δύσκολες επιλογές. Υιοθετήστε την καινοτομία και δείτε απτά αποτελέσματα. Σήμερα, που οι επιχειρήσεις αλλάζουν ραγδαία και η τεχνολογία επιβάλλει νέα οργάνωση, όλα τα παραπάνω είναι ακόμα πιο σημαντικά.

Με αυτό το εγχειρίδιο οι ειδικοί στη στρατηγική Ron Ashkenas και Brook Manville, παραθέτοντας υλικό από το Harvard Business Review, συνεντεύξεις ανώτερων στελεχών και τη δική τους πολύτιμη εμπειρία, δείχνουν τον δρόμο σε κάθε ηγέτη για να ξεχωρίσει.

Συγκεκριμένα θα βρείτε:

  • Παραδείγματα υποδειγματικής άσκησης ηγεσίας από κορυφαίους αναλυτές.
  • Μελέτες περιπτώσεων ηγετών όπως ο Jim Wolfensohn στην Παγκόσμια Τράπεζα, η Paula Kerger στην PBS και ο Darren Walker στο Ίδρυμα Ford.
  • Οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε και να αρχίσετε να εφαρμόζετε έξι βασικές πρακτικές: οικοδόμηση κοινού οράματος, ανάπτυξη στρατηγικής, συνεργασία με τους καταλληλότερους, εστίαση στα αποτελέσματα, καινοτομία για το μέλλον και ηγεσία του εαυτού σας.

Οι συγγραφείς

Ο BROOK MANVILLE εργάζεται ως σύμβουλος και καθοδηγητής εκτελεστικών στελεχών σε θέματα στρατηγικής, οργανωσιακής ανάπτυξης και αποτελεσματικότητας ηγεσίας. Νωρίτερα στη σταδιοδρομία του διετέλεσε εκτελεστικός αντιπρόεδρος της UnitedWay of America και διευθυντής μάθησης της Saba, ενός παρόχου λύσεων διαχείρισης ανθρώπινου κεφαλαίου στη Silicon Valley. Ως εταίρος στην εταιρεία McKinsey & Company, ο Brook ήταν σύμβουλος σε πολλές εταιρείες της λίστας Fortune 500, με εξειδίκευση στην οργανωσιακή ανάπτυξη και τη βασιζόμενη στη γνώση στρατηγική. Επίσης, ήταν ο πρώτος διευθυντής διαχείρισης γνώσεων της McKinsey. Ο Brook είναι τακτικός συνεργάτης του Leadership Channel στο Forbes.com. Εκτός από το Harvard Business Review, έχει γράψει για τα Fast Company και Sloan Management Review και είναι ο συγγραφέας (με τον Josiah Ober) του A Company of Citizens: What the World’s First Democracy Teaches Leaders About Creating Great Organizations (Harvard Business School Press, 2003) και (με τον Tom Davenport) του Judgment Calls: Twelve Stories of Big Decisions and the Teams That Got Them Right (Harvard Business Review Press, 2012).

Ο RON ASHKENAS υπήρξε εταίρος, σύμβουλος και καθοδηγητής σε θέματα σχετικά με την οργανωτική αλλαγή, την ηγεσία και τον μετασχηματισμό σε στελέχη του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και σε ΜΚΟ για περισσότερα από τριάντα χρόνια, και είναι ομότιμος εταίρος της Schaffer Consulting στο Στάνφορντ του Κονέκτικατ. Συμμετείχε στην ομάδα που συνεργάστηκε με τον Jack Welch για τον μετασχηματισμό της GE τη δεκαετία του 1990. Στους πελάτες του περιλαμβάνονται η Παγκόσμια Τράπεζα και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης, οι φαρμακευτικές εταιρείες Merck, Pfizer και GSK, εταιρείες τεχνολογίας όπως η Cisco και η Cognizant, το νοσοκομείο του Στάνφορντ της Καλιφόρνια και το Αντικαρκινικό Κέντρο MD Anderson, εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών όπως οι AIG, JP Morgan Chase, Thomson Reuters και Zurich Insurance, καθώς και επιχειρήσεις καταναλωτικών προϊόντων, μεταξύ των οποίων οι PepsiCo, ConAgra Foods και P&G.

Ο Ron έχει γράψει πολυάριθμα άρθρα στο Harvard Business Review και είναι ο συγγραφέας του Simply Effective: How to Cut Through Complexity in Your Organization and Get Things Done (Harvard Business Press, 2009). Επίσης, είναι ο συνδημιουργός τεσσάρων άλλων βιβλίων, μεταξύ των οποίων τα The Boundaryless Organization και The GE Work-Out. Δίνει διαλέξεις σχετικά με τη διαχείριση των αλλαγών, την ολοκλήρωση εξαγορών, την απλούστευση, την εκτελεστική ηγεσία και την καινοτομία σε πανεπιστήμια και συνέδρια σε όλο τον κόσμο.

 

Εκδόσεις: Ψυχογιός, Μεταφραστής: Γεωργία Κωστοπούλου, ISBN: 978-618-01-3522-0, Ημ. Έκδοσης: 11 Ιουν 2020, Αρ. σελίδων: 384, Τιμή: 18,80 €

Related posts