Επιστροφή στην κορυφή
Τετάρτη, 15 Αυγ 2018
 
 

«H Τουρκία ανοίγει πολλά μέτωπα, είναι απρόβλεπτη” τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών

Δευτέρα, 19 Μάρτιος 2018 - 12:38

-a Μέγεθος κειμένου +A

Σε δηλώσεις προέβη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος για την τελευταία τριετή περίοδο της Ελλάδας που έχει αναδειχθεί ως ήρεμη δύναμη παίζοντας το χαρτί των διπλωματικών συμμαχιών, της ενίσχυσης του διεθνούς κύρους της και κυρίως της παρουσίας της στην ΕΕ και αυτό το χαρτί αποδίδει.

Αναφερόμενος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία, μετά και την κατάληψη της πόλης Αφρίν, ο κ. Κατρούγκαλος σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο FM» επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση, καθώς, όπως εξήγησε, «η Τουρκία ανοίγει πολλά μέτωπα, είναι απρόβλεπτη, πολλές φορές φαίνεται πρόθυμη να διαρρήξει στενές σχέσεις που είχε στο παρελθόν με χώρες μεγάλες, όπως η Γερμανία, η Αμερική και προφανώς διατηρεί σε υψηλή ένταση την κατάσταση στο Αιγαίο».

«Ωστόσο», παρατήρησε ο αν. υπουργός, «ακριβώς επειδή η Τουρκία έχει αυτόν τον ρόλο -δηλαδή είναι όχι απλώς απρόβλεπτος παίκτης, αλλά παίκτης που φαίνεται να αμφισβητεί τις σταθερές των διπλωματικών σχέσεων στην περιοχή- χάνει διπλωματικό κεφάλαιο, δεν μπορεί να διαπραγματευτεί από θέση ισχύος, όταν έχει ρίξει όλες τις γέφυρες».

«Οι χώρες στο επίπεδο των ομαλών σχέσεών τους εκτός πολέμου -η Τουρκία δεν είναι διατεθειμένη να πάει σε πόλεμο μέχρις εσχάτων σε κανένα από τα μέτωπα που ανοίγει- κερδίζουν ή χάνουν, ανάλογα με την συγκριτική διεθνή ισχύ που έχουν, ανάλογα με το διεθνές διπλωματικό κεφάλαιο, που έχουν συσσωρεύσει ή που έχουν ξοδέψει» εξήγησε.

Σχολιάζοντας, εξάλλου, την επανεκλογή του Βλαντίμιρ Πούτιν στην προεδρία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με ποσοστό 76,65% των ψήφων, ο αν. υπουργός σημείωσε πως «η Ελλάδα στο πλαίσιο της πολυδιάστατης εξωτερικής της πολιτικής φιλοδοξεί να αποτελεί μία γέφυρα ανάμεσα στη Ρωσία –με την οποία μας συνδέουν ιστορικοί δεσμοί και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που είναι προφανώς το πολιτικό μας σπίτι και θα έτσι συνεχίσουμε να διαδραματίζουμε αυτόν τον θετικό λόγο».

 

ΠΗΓΗ ΤΑ ΝΕΑ.GRΜοιράσου το…!
Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: