Επιστροφή στην κορυφή
Παρασκεύη, 20 Ιουλ 2018
 
 

H σφαγή της Χίου μέσα από τη «Μηχανή του Χρόνου»

Δευτέρα, 19 Μάρτιος 2018 - 10:31

-a Μέγεθος κειμένου +A

Σήμερα (Δευτέρα 19/3) στις εννέα το βράδυ η  «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο, παρουσιάζει στο COSMOTE HISTORY HD  το χρονικό της σφαγής της Χίου από τους Οθωμανούς, η οποία συγκλόνισε την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη της εποχής.

Η εκπομπή ταξιδεύει στη Χίο, στις περιοχές που πραγματοποιήθηκαν μαζικές εκκαθαρίσεις και ανθρωποκυνηγητό. Δεκάδες χιλιάδες Χιώτες έχασαν τη ζωή τους, αγόρια και κορίτσια αιχμαλωτίστηκαν και πουλήθηκαν στα σκλαβοπάζαρα, ως αντίποινα για την αποτυχημένη επανάσταση των Ελλήνων τον Μάρτιο του 1822, που στόχο είχε την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού από το νησί.  Η κάμερα της εκπομπής καταγράφει, επίσης, την αλγεινή εντύπωση που προκάλεσαν τα γεγονότα της σφαγής της Χίου στην Ευρώπη. Συγκλονισμένοι οι Ευρωπαίοι παρακολουθούσαν με δέος γεγονότα, τα οποία αποτέλεσαν έμπνευση για φημισμένους καλλιτέχνες, ανάβοντας έτσι τη φωτιά του φιλελληνισμού.

Η «Μηχανή του Χρόνου» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00, στο COSMOTE HISTORY HD.

 

 

 Μοιράσου το...!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: