Subscribe Now
Trending News
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
13 Ιούν 2024
Auto-Moto

H Chevrolet ποντάρει στο Orlando και στην υγραεριοκίνηση

Του Πέρη Χαλάτση

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο αλλά όταν ένα μεγάλο σε όγκο αυτοκίνητο κινείται φθηνά τότε σίγουρα σας μπαίνουν στο μυαλό σκέψεις, που σας προβληματίζουν. Λέτε δηλαδή γιατί να πληρώνετε τόσα χρήματα σε βενζίνη και να μην εκμεταλλευτείτε το προνόμιο που σας παρέχει επίσημα η ίδια η εταιρία.
Αν πάρουμε για παράδειγμα το πολυχρηστικό Orlando της Chevrolet με τον κινητήρα βενζίνης Turbo στα 1,4 λίτρα. Μετρήσουμε πόσο καίει σε βενζίνη και πόσο σε υγραέριο, τότε οι υπολογισμοί που θα γίνουν, θα δείξουν ότι από τη στιγμή που δεν γίνεται μετατροπή σε πετρελαιοκίνηση ( γιατί το πετρέλαιο είναι σίγουρα πιο οικονομικό) , η λύση είναι μονόδρομος. Υγραέριο.
Ας δούμε όμως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που έχουμε να δοκιμάσουμε. Αυτό με την αμερικάνικη «μούρη» που σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο. Το μεγάλο Orlando που φιλοξενεί άνετα πέντε άτομα αλλά αν θέλετε με τα δύο πίσω καθίσματα ταξιδεύουν και 7 άτομα, μειώνοντας όμως αισθητά το χώρο αποσκευών. Ταξιδεύοντας πέντε άτομα ο χώρος αποσκευών είναι 458 λίτρα. Το Chevrolet Orlando με το μεταξόνιο των 2,760 μέτρων είναι ένα από τα πιο άνετα αυτοκίνητα για μεγάλα ταξίδια. Η απόδοση του τούρμπο κινητήρα των 1.4 λίτρων, είναι
140 ίπποι. Η τιμή στη βασική έκδοση ξεκινά στα 21.500 ευρώ. Όμως θα πρέπει να υπολογίσετε ότι με το όφελος της απόσυρσης αλλά και με την έκπτωση που κάνει η εταιρία η τιμή «προσγειώνεται» στα 17.940 ευρώ. Και πρέπει να πούμε ότι στην Ελλάδα η εταιρία έχει καταφέρει να το δίνει στους πελάτες της σε καλύτερη τιμή από αυτή που έχει στη Γερμανία η στην Ιταλία η Γαλλία.
Το MPV, το Chevrolet Orlando με την πρόταση που κάνει η εταιρία Prima Auto Gas γίνεται ακόμη πιο οικονομικό στην μετακίνηση. Με το κιτ μετατροπής υγραεριοκίνησης, δίνοντας επιπλέον 700 ευρώ ( δηλαδή 17.940+700 =18.640 ευρώ) παίρνετε το Orlando μεικτού καυσίμου. Και όταν λέμε μεικτού καυσίμου εννοούμε βενζίνη και υγραέριο (LPG) για ακόμη μεγαλύτερη οικονομία και αυτονομία.

Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας…Άνετο και οικονομικό
Πάνω από την τάπα της βενζίνης υπάρχει η οπη που περνάει το υγραέριο. Ευτυχώς τα μισά βενζινάδικα έχουν σήμερα LPG
Εδώ “κρύβεται” η δεξαμενή για το υγραέριο. Ολα με την υπογραφή της εταιρίας για απόλυτη ασφάλεια

Τα 700 ευρώ διαφορά να είστε σίγουροι ότι θα τα βγάλετε σε λιγότερο από έξη μήνες- αν κάνετε χιλιόμετρα. Και φυσικά η μετατροπή αυτή έχει όλες τις εγγυήσεις της εταιρίας. Η εργοστασιακή εγγύηση είναι για τρία χρόνια και το κόστος αυτής μπορεί να συμπεριληφθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του κόστους κτήσης του.

Τι πρέπει να ξέρετε .
Η χρήση υγραεριοκίνησης στα αυτοκίνητα παρουσιάζει μία σειρά από πλεονεκτήματα και που πλέον οδηγούν όλο και περισσότερους κατόχους αυτοκινήτων στην Ελλάδα να εγκαθιστούν ένα τέτοιο σύστημα στο αυτοκίνητο τους.
Πέραν αυτών των πλεονεκτημάτων, το σύστημα υγραεριοκίνησης που εγκαθιστά η PrimaAutoGas προέρχεται από ένα εκ των κορυφαίων Ιταλικών κατασκευαστικών οίκων, γεγονός που επιπλέον εξασφαλίζει αυξημένη αξιοπιστία, ανώτερη ποιότητα εξαρτημάτων (με 2 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση) και υψηλό επίπεδο ασφάλειας.
Εγγύηση και συντήρηση
Η εγγύηση των συστημάτων υγραεριοκίνησης τα οποία παρέχονται από τη Chevellas, ανέρχεται στα 3 έτη για τα καινούργια οχήματα Chevrolet (αφορά παράδοση στον πελάτη με εγκατεστημένο σύστημα υγραεριοκίνησης) και δεν επηρεάζεται η εργοστασιακή εγγύησή τους.
Σε ότι αφορά τα μοντέλα Chevrolet, τα οποία βρίσκονται υπό καθεστώς εγγύησης και στα οποία τοποθετούνται ορθά – από εγκεκριμένο εγκαταστάτη – συστήματα υγραεριοκίνησης τα οποία παρέχονται από τη Chevellas, η εγγύηση ανέρχεται στα 2 έτη.
Μοντέλα άλλων μαρκών παρέχεται εγγύηση 2 ετών σε όλα τα εξαρτήματα του συστήματος υγραεριοκίνησης.
Μετά την τοποθέτηση ενός συστήματος υγραερίου Tartarini μία φορά τον χρόνο ή κάθε 15.000km πραγματοποιείται service και συντήρηση όλης της εγκατάστασης με στόχο την σωστή λειτουργία του κινητήρα.
Τοποθετείται πριν την αγορά καινούργιου αυτοκινήτου αλλά και στους ήδη υπάρχοντες κατόχους αυτοκινήτων Chevrolet με σχετική έκπτωση. Το σύστημα δεν επηρεάζει την εγγύηση του οχήματος αλλά και το ίδιο το σύστημα έχει εγγύηση καλής λειτουργίας δύο ετών.
Για παράδειγμα η αυτονομία ενός Chevrolet Spark μπορεί να φτάσει τα 1.000χλμ με κόστος 48€!

Related posts