Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
30 Σεπ 2022
Αεροπορικά νέα

H British Airways παρουσιάζει νέες αίθουσες αναμονής για το καλοκαίρι του 2019

Αυτό το καλοκαίρι, οι πελάτες της British Airways πρόκειται να απολαύσουν την πρόσβαση σε νέα σαλόνια συνεργατών, σε διάφορους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Η χρήση των αιθουσών αναμονής που ανήκουν σε συνεργάτες  απευθύνεται αποκλειστικά στους πελάτες της αεροπορικής εταιρείας, που ταξιδεύουν στο Club Europe και στους δικαιούχους κατόχους άλλων καρτών και αποτελεί μέρος μιας επένδυσης πολλών εκατομμυρίων λιρών από τη British Airways, με στόχο να προσφέρει πρόσβαση σε περισσότερα σαλόνια αναμονής ανά τον κόσμο. Οι χώροι αναμονής αυτοί, θα είναι διαθέσιμοι για τους πελάτες, που ταξιδεύουν καθ ‘όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2019.

Οι πελάτες που πληρούν τις προϋποθέσεις και ταξιδεύουν από τους καλοκαιρινούς προορισμούς Θεσσαλονίκη, Πάφο, Ηράκλειο, Νταλαμάν, Όλμπια, Παλέρμο, Ρόδο και Σπλιτ θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα σαλόνια συνεργατών, όπου μπορούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν μια επιλογή από τρόφιμα και ποτά, πριν από την απογείωση.

Η Carolina Martinoli, Διευθύντρια Branding και Customer Experience της British Airways, δήλωσε: «Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι, για τους πελάτες μας, να έχουν πρόσβαση σε μια αίθουσα αναμονής, πριν πετάξουν. Έχουμε επεκτείνει τις συνεργασίες μας, ώστε ακόμα περισσότεροι από τους πελάτες μας να μπορούν πλέον, όταν πετούν μαζί μας αυτό το καλοκαίρι, να απολαύσουν μια ήρεμη ατμόσφαιρα στο σαλόνι, wi-fi και δωρεάν φαγητό και ποτό είτε ταξιδεύουν για επαγγελματικούς σκοπούς είτε για αναψυχή».

Η British Airways ολοκλήρωσε πρόσφατα την ανακαίνιση των αίθουσών της First and Club στο σταθμό JFK Terminal 7 της Νέας Υόρκης, καθώς και άλλες βελτιώσεις στην εμπειρία του πελάτη κατά το check-in, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Περαιτέρω επενδύσεις προγραμματίζονται, με τα νέα σαλόνια της British Airways στο Σαν Φρανσίσκο, τη Γενεύη και το Γιοχάνεσμπουργκ, τα οποία πρόκειται να ανοίξουν το 2019.

Τα εγκαίνια για το σαλόνια των συνεργατών πραγματοποιούνται, καθώς η British Airways επενδύει £ 6,5 δισ. για να βελτιώσει την εμπειρία των πελατών της, στα επόμενα πέντε χρόνια. Στην επένδυση συμπεριλαμβάνονται νέα αεροσκάφη, νέες καμπίνες, νέες υπηρεσίες εστίασης, νέα σαλόνια, WiFi τελευταίας τεχνολογίας καθώς και νέα δρομολόγια.

Μια συνοπτική ιστορία της British Airways:

  • Στις 25 Αυγούστου του 1919, η εταιρεία-πρόγονος της British Airways, η Aircraft Transport and Travel Limited (AT&T), λάνσαρε την παγκοσμίως πρώτη διεθνή και ημερήσια αεροπορική σύνδεση, μεταξύ Λονδίνου και Παρισιού.
  • Το 1924, οι τέσσερις κύριες ανερχόμενες αεροπορικές εταιρείες της Βρετανίας, που μέχρι τότε είχαν εξελιχθεί σε Instone, Handley Page, Daimler Airways (διάδοχος της AT&T) και η British Air Marine Navigation Company Limited, συγχωνεύθηκαν για να δημιουργήσουν την Imperial Airways Limited.
  • Ως το 1925, η Imperial Airways εξυπηρετούσε Παρίσι, Βρυξέλλες, Βασιλεία, Κολωνία και Ζυρίχη. Εντωμεταξύ, μικρότερες βρετανικές εταιρείες είχαν ξεκινήσει πτήσεις και το 1935 συνενώθηκαν για να δημιουργήσουν την αρχικά ιδιωτική British Airways Limited, η οποία έγινε ο βασικός βρετανικός ανταγωνιστής της Imperial Airways στις ευρωπαϊκές διαδρομές.
  • Κατόπιν Κυβερνητικού ελέγχου η Imperial Airways και η British Airways κρατικοποιήθηκαν το 1939, σχηματίζοντας την British Overseas Airways Corporation (BOAC). Οι ηπειρωτικές ευρωπαϊκές διαδρομές και τα δρομολόγια εσωτερικού εξυπηρετούνταν από μια νέα εταιρεία, την British European Airways (BEA) από το 1946. Η BOAC εισήγαγε δρομολόγια προς Νέα Υόρκη το 1946, προς Ιαπωνία το 1948, προς Chicago το 1954 και προς τη δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών το 1957. Η BEA ανέπτυξε ένα δίκτυο προορισμών εσωτερικού σε διάφορα σημεία του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένου του Μπέλφαστ, του Εδιμβούργου, της Γλασκόβης και του Μάντσεστερ.
  • Από το 1946 έως το 1960, η BOAC και η BEA ήταν οι βασικές βρετανικές αεροπορικές εταιρείες με προγραμματισμένες διεθνείς υπηρεσίες πτήσης επιβατών και φορτίων – και διατηρούσαν την πρωτοπόρα θέση της Βρετανίας στην βιομηχανία. Η δεκαετία του 1950s είδε τον κόσμο να μπαίνει στην εποχή του επιβατικού jet και την BOAC σε ηγετικό ρόλο, με το αεροσκάφος Comet να πετάει για Γιοχάνεσμπουργκ το 1952, μειώνοντας τον μέχρι τότε χρόνο πτήσης στο μισό.
  • Επιπλέον αεροπορικές εταιρείες άρχισαν να περνούν στην ιδιοκτησία της BEA και το 1967 η κυβέρνηση πρότεινε ένα συμβούλιο χαρτοφυλακίου να αναλάβει την ευθύνη της BOAC και της BEA, με την δημιουργία μιας δεύτερης αεροπορικής εταιρείας, γεγονός που οδήγησε στην δημιουργία της British Caledonian το 1970.
  • Δύο χρόνια αργότερα οι λειτουργίες της BOAC aκαι της BEA συνδυάστηκαν κάτω από την επίβλεψη του νεοσυσταθέντος British Airways Board, με τις επιμέρους εταιρείες να ενοποιούνται ως British Airways το 1974.
  • Τον Ιούλιο του 1979 η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να πουλήσει τα μερίδιά της στην British Airways και το Φεβρουάριο του 1987 η British Airways ιδιωτικοποιήθηκε.

Related posts