Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
22 Οκτ 2021
Auto-Moto

BMW Motorrad: δεύτερο καλύτερο αποτέλεσμα πωλήσεων στην ιστορία της

Σε μία χρονιά υψηλών προκλήσεων λόγω της πανδημίας, η BMW Motorrad κατάφερε να παραδώσει πάνω από 169.272 μοτοσικλέτες και scooters το 2020, πετυχαίνοντας το δεύτερο καλύτερο αποτέλεσμα πωλήσεων στην ιστορία της (2019: 175.162 μονάδες / -3,4%). Αυτό το αποτέλεσμα υπογραμμίζει την επιτυχημένη στρατηγική ανάπτυξη της BMW Motorrad. Αρκετοί ήταν οι λόγοι που συνέβαλαν στο νέο επίτευγμα: το λανσάρισμα δεκατριών νέων μοντέλων, η ισχυρή προϊοντική γκάμα της BMW Motorrad και το παγκόσμιο δίκτυο εμπόρων της που, παρά τις δύσκολες συνθήκες, εργάστηκε ακούραστα με στόχο να αναδείξει το 2020 σε μία επιτυχημένη χρονιά.

Ο Dr. Markus Schramm, Επικεφαλής της BMW Motorrad δήλωσε: «Μετά τους δύσκολους μήνες από το Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο, σύσσωμη η ομάδα της BMW Motorrad κατάφερε να αναστρέψει το κλίμα εφαρμόζοντας ένα υψηλό επίπεδο ρεαλιστικής ευελιξίας και προσωπικής δέσμευσης. Πέρα από την αναμφίβολα καλύτερη προϊοντική γκάμα στην ιστορία της BMW Motorrad, ήταν αυτή η ομαδική προσπάθεια, για την οποία νιώθω περήφανος, και στην οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, το δεύτερο καλύτερο αποτέλεσμα πωλήσεων το 2020».

Ο Dr. Markus Schramm συνέχισε λέγοντας ότι «το λανσάρισμα της BMW R 18 ήταν ασφαλώς ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα το 2020. Η πολυαναμενόμενη μοτοσικλέτα με big boxer κινητήρα έτυχε θερμής υποδοχής από τον ειδικό τύπο και το κοινό σε όλο τον κόσμο».

Σταθερές πωλήσεις στην Ευρώπη με τοπικές διακυμάνσεις .

Με αύξηση 1.224 οχημάτων και πωλήσεις 27.516 μονάδων, η Γερμανία κατάφερε ακόμα και να βελτιώσει το ρεκόρ της προηγούμενης χρονιάς και παραμένει η μεγαλύτερη αγορά για την BMW Motorrad. Αυτή η επιτυχία συνέβαλε επίσης σε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα στο σύνολο της Ευρωπαϊκής αγοράς για την BMW Motorrad.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας έχουν επηρεάσει τις κύριες Ευρωπαϊκές αγορές με διαφορετικό τρόπο. Ενώ η Γαλλία σημείωσε επίσης άνοδο συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά με 17.539 μονάδες (2019: 17.300 μονάδες), η Ιταλία (13.918 μονάδες), η Ισπανία (11.030 μονάδες) και η Μ. Βρετανία/Ιρλανδία (7.315 μονάδες) κατέγραψαν ελαφρώς χαμηλότερες πωλήσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μία ελαφρά μείωση του όγκου της τάξεως του -5,3% για το σύνολο της Ευρώπης.

Η θετική πορεία σε Κίνα και Βραζιλία συνεχίζεται .

Η BMW Motorrad συνεχίζει την ανοδική πορεία της στις αγορές της Κίνας και της Βραζιλίας. Με πωλήσεις 11.788 μοτοσικλετών (2019: 8.818 μονάδες), η BMW Motorrad πέτυχε αύξηση +33,7% στην Κίνα. Μία ανάλογα θετική εξέλιξη παρατηρήθηκε στη Βραζιλία. Με πωλήσεις 10.707 οχημάτων (2019: 10.064 μονάδες) και αύξηση +6,4%, η αγορά της Ν. Αμερικής ήταν από τις 7 καλύτερες αγορές της BMW Motorrad το 2020.

Τα μοντέλα boxer στην πρώτη γραμμή .

Με συνολικές πωλήσεις 80.000 μονάδων, τα μοντέλα boxer εξακολουθούν να αποτελούν το στυλοβάτη της επιτυχίας της BMW Motorrad. Η δημοφιλής φιλοσοφία κίνησης που αποτελεί σήμα κατατεθέν της BMW Motorrad ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο το 2020 με το λανσάρισμα του θηριώδη κινητήρα των 1800 κ.εκ. της R 18.

 

Ισχυρές επιδόσεις στην κατηγορία έως 500 cc .

Οι μονοκύλινδρες BMW G 310 R και BMW G 310 GS συνέχισαν να απολαμβάνουν υψηλή δημοτικότητα το 2020. Προετοιμαζόμενα για το μέλλον, και τα δύο μοντέλα πέρασαν από ένα εκτενές πρόγραμμα ανανέωσης και παρουσιάστηκαν στο κοινό το φθινόπωρο του 2020 με νέα εμφάνιση και σύγχρονες τεχνολογίες. Με πωλήσεις που ξεπέρασαν τις 17.000 μοτοσικλέτες σε όλο τον κόσμο, τα δύο ευέλικτα all-rounder μοντέλα αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της γκάμας της BMW Motorrad και συνέβαλαν στη συνολική επιτυχία της το 2020.

Δυναμικό ντεμπούτο των νέων μεσαίων μοντέλων της BMW Motorrad .

Η BMW Motorrad έκανε την τέλεια κίνηση με το λανσάρισμα των νέων μοντέλων F 900 R και F 900 XR. Με 14.429 πωλήσεις, η BMW Motorrad κατάφερε να επεκτείνει την ισχυρή θέση της στη μεσαία κατηγορία. Μαζί με τα υπόλοιπα μοντέλα, όπως οι BMW F 750 GS, BMW F 850 GS και BMW F 850 GS Adventure, το συνολικό μερίδιο των δικύλινδρων μοτοσυκλετών ήδη υπερβαίνει τις 35.000 μονάδες.

Ατενίζοντας το 2021.

Παρά το γεγονός ότι οι γενικές συνθήκες παραμένουν απρόβλεπτες παγκοσμίως, ο Timo Resch, Επικεφαλής Πωλήσεων & Μάρκετινγκ της BMW Motorrad, δηλώνει αρκετά αισιόδοξος και για το 2021: «Πρώτον θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για το δίκτυο εμπόρων της BMW Motorrad το οποίοι, παρά τις μεγάλες προκλήσεις κατάφερε να αναδείξει το 2020 σε μία επιτυχημένη χρονιά με δημιουργικότητα, ευελιξία και ακούραστη προσήλωση. Θα προσφέρουμε και φέτος στους πελάτες μας μία ποικιλία ισχυρών, νέων μοντέλων, με τους ισχυρούς συνεργάτες μας. Η M 1000 RR, μία από τις πιο συγκλονιστικές σπορ μοτοσικλέτες είναι έτοιμη να κατακτήσει τις πίστες όλου του κόσμου. Από την άλλη, εμπλουτίσαμε την R 18 – την πρώτη της ολοκληρωμένη χρονιά στην αγορά – με μία ευρεία γκάμα αξεσουάρ. Με την S 1000 R, λανσάρουμε ένα πολύ συναισθηματικό και ασυμβίβαστο roadster με σπορ, δυναμική συμπεριφορά. Επίσης, φέτος θα παρουσιάσουμε μία-δύο εκπλήξεις που έχουν σχέση με την ηλεκτροκίνηση».

Related posts