Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
28 Μαΐ 2020
Blender

Γιορτή στην Κρήτη στις 29 Απριλίου για την Παγκόσμια Ημέρα Κλασσικού Χορού

 

ΑΦΙΣΑ_GR

Στις 29 και 30 Απριλίου 2017 θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Κρήτη ένα κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός γιορτάζοντας έτσι την  Παγκόσμια Ημέρα Χορού.

Η εταιρία «CST Productions» η οποία εξειδικεύεται στον τομέα του θεάματος, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και την υποστήριξη των Δήμων Ρεθύμνου και Χερσονήσου, οργανώνει στην Κρήτη το “International Grand Gala Εtoiles du Βallet”, στο Μεγάλο Κλειστό Γυμναστήριο τα «Δύο Αοράκια» στη Ν.Αλικαρνασσό Ηρακλείου Κρήτης.

Το μοναδικό χορευτικό θέαμα θα παρουσιαστεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της διεθνούς κύρους χορεύτριας, χορογράφου και τέως διευθύντριας του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Χριστιάνας Στεφάνου.

Με την συμμετοχή πολλών καταξιωμένων καλλιτεχνών από συγκροτήματα μπαλέτου από όλο τον κόσμο, όπως οι Υen Han και Filipe Portugal από την Όπερα της Ζυρίχης, Mai Kono και Maxim Chashchegorov της Όπερας του Μονάχου, Ayako Nakano, Jorge Garcia Perez και Tana Rosas Sune του Θεάτρου της Βασιλείας, Valentin Stoica του Εθνικού Μπαλέτου του Βουκουρεστίου, Marcia Jaqueline και Moacir Emanoel του Θεάτρου Colon της Βραζιλίας, Antonella Albano και Federico Fresi από το Θεάτρο της Σκάλας του Μιλάνου, Arman Grigoryan Ibc Varna Gold Medallist.

Οι μοναδικοί αυτοί χορευτές θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από πασίγνωστα έργα του κλασσικού ρεπερτορίου αλλά και νεότερες δημιουργίες των παγκοσμίου φήμης χορογράφων όπως Patrice Bart, Mauro Bigonzetti, Reginaldo Rodrigues de Oliviera, Jorge Garcia Perez, Christian Spuck,  Heinz Spoerli και Richard Wherlock.

Παράλληλα μαθητές χορού θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σεμινάριο με καθηγήτρια χορού την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Gala, Χριστιάνα Στεφάνου.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί 28, 29 και 30 Απριλίου 2017, σε δύο επίπεδα (Intermediate και Advanced).

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η εκδήλωση εντάσσεται στα γενικότερα πλαίσια πολιτιστικής και τουριστικής αναβάθμισης του τόπου. Το μεγάλο αυτό καλλιτεχνικό γεγονός θα προσδώσει πολιτιστική αξία όχι μόνο στην πατρίδα μας αλλά και σε Παγκόσμιο επίπεδο.

Σύντομο Βιογραφικό της Χριστιάνα Στεφάνου:  Πτυχιούχος της Ανώτατης Κρατικής Ακαδημίας του Μονάχου και Σολίστ του Μπαλέτου  της  Κρατικής  Όπερας  της Βαυαρίας. Συμμετείχε σε περιοδείες σε Ρωσία, ΗΠΑ, Κίνα, Ουκρανία,  Ελβετία,  Γερμανία,  Ισπανία,  Ιταλία,  Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Πολωνία.

Συνεργάστηκε με κορυφαίους καθηγητές χορού όπως η Olga Lepetsinskagia, Marius  Liepa, Alexander Prokofiev. Ερμήνευσε έργα σημαντικών χορογράφων  όπως των John Noimagier, Peter Wright, Mats Ek, Ray Bara, William Forsythe, Touil Tharp, Jiří Kylián, Patrice Bart κ.ά.

Από το 2006 διδάσκει ως  μετακαλούμενη  καθηγήτρια σε αναγνωρισμένα συγκροτήματα σε όλο τον κόσμο  όπως το μπαλέτο της Βοστώνης, της Βασιλείας, το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας, της Ρουμανίας, το Κρατικό Μπαλέτο της Βαυαρίας, της Καρλσρούης, το Βασιλικό Μπαλέτο της Σουηδίας και της Φλάνδρας και το Μπαλέτο της Όπερας της Ρώμης «Opera di Roma». Από το 2000 εργάζεται ως maître de ballet στην Εθνική Λυρική Σκηνή όπου έχει διατελέσει και διευθύντρια του μπαλέτου.

Σημεία προπώλησης στα καταστήματα Γερμανός, καταστήματα COSMOTE και σε Σχολές Χορού σε όλη την Κρήτη.

e-ticketing www.tickethour.com,  τηλεφωνικές κρατήσεις  210 8938111

Εισιτήρια από 15€

Για διαμονή η CST Productions συνεργάζεται με το Anissa Beach Hotel

  1. 28970 23264, 6946 003 689, e-mail: info@anissabeach.com

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα της CST Productions.

SPECIAL OFFER : Εισιτήρια από 15€

  1. +30 2897 041 044

Κ. +30 6986 678 777

e-mail: info@cstproductions.com

www.cstproductions.com

Related posts