Επιστροφή στην κορυφή
Δευτέρα, 23 Ιουλ 2018
 
 

Γιατί η Ryanair ακυρώνει πτήσεις εν μέσω μεγάλης τουριστικής κίνησης

Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος 2017 - 19:30

-a Μέγεθος κειμένου +A

Μην πάει το μυαλό σας στο κακό και μην κάνετε σενάρια που δεν έχουν καμιά βάση. Φυσικά η αεροπορική εταιρία ανακοίνωσε ότι αναγκάζεται να ακυρώσει 2,100 από τις 103,000 πτήσεις της. Ήδη 315,000 πελάτες έλαβαν ειδοποίηση μέσω email τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου με πληροφορίες για τις αλλαγές στις πτήσεις τους. Στις ενημερώσεις που πήραν οι πελάτες υπήρχε  πρόταση για  εναλλακτικές πτήσεις που θα τους εξυπηρετούσαν. Ακόμη η εταιρία θα δώσει  σε όσους πελάτες δεν συμφωνήσουν με την εναλλακτική πρόταση αποζημιώσεις  σύμφωνα με τον EU261. Μέχρι το τέλος της εργάσιμης ημέρας, Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου, η Ryanair αναμένει να εξυπηρετήσει 175,000 επιβάτες μέσω άλλων πτήσεων της, δηλαδή πάνω από το 55% των επιβατών που έχουν επηρεαστεί από τις ακυρώσεις. Θα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 63,000 αποζημιώσεις πτήσεων (πάνω από το 20% των επιβατών που έχουν επηρεαστεί από τις ακυρώσεις).

Η Ryanair αναγκάζεται μέσα  διάστημα των 6 επόμενων εβδομάδων να  ακυρώσει τις 2,100 πτήσεις. Το ανακοίνωσε ο Kenny Jacobs. Ο λόγος που γίνονται οι ακυρώσεις είναι ότι έγινε ένα ανθρώπινο μηχανογραφικό λάθος στις προγραμματισμένες άδεις των πιλότων. Από την άλλη πλευρά  οι κρατήσεις το Σεπτέμβριο άγγιξαν το 90% αλλά τον Οκτώβριο το 70%.

Η εταιρία έχει προσλάβει επιπλέον προσωπικό εξυπηρέτησης πελατών για να απαντήσει στα αιτήματα για αλλαγές πτήσεων και για αποζημιώσεις. Η Ryanair εκτιμά πως θα απαντήσει σε πάνω από 300,000 αιτήματα εξυπηρέτησης πελατών προσφέροντας εναλλακτικά δρομολόγια και αποζημιώσεις (πάνω από 95% των επιβατών που έχουν επηρεαστεί από τις ακυρώσεις) μέχρι το τέλος της εβδομάδας, δηλαδή εντός 6 ημερών αφότου οι επιβάτες ενημερώθηκαν για τις ακυρώσεις των πτήσεων.

Ο Kenny Jacobs της Ryanair δήλωσε: “ Ζητούμε ειλικρινά συγνώμη από όλους τους πελάτες μας που οι πτήσεις τους ακυρώθηκαν κατά το διάστημα των 6 εβδομάδων τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, ενώ δουλεύουμε σκληρά για να αποκαταστήσουμε το συγκεκριμένο λάθος. Έχουμε προσλάβει επιπλέον προσωπικό εξυπηρέτησης πελατών για να επισπεύσουμε τη διαδικασία αποκατάστασης όλων των επιβατών προσφέροντας εναλλακτικές πτήσεις ή αποζημιώσεις. Αναμένουμε να έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος της συγκεκριμένης διαδικασίας μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων απαντώνται online, καθώς το τηλεφωνικό κέντρο και οι γραμμές επικοινωνίας μέσω chat είναι υπερβολικά απασχολημένες, οπότε και ζητούμε από τους πελάτες μας να έχουν λίγο υπομονή καθώς προσπαθούμε να απαντήσουμε στα αιτήματά τους όσο πιο άμεσα μπορούμε και να λύσουμε όλα τα προβλήματα που δημιουργήσαμε, για τα οποία ζητούμε και πάλι ειλικρινά συγνώμη. ”Μοιράσου το...!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: