Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
05 Οκτ 2022
Ελλάδα

Γιατί παραιτήθηκε ο Χρήστος Τεντόμας

jjjj

Ο Γιωργος Καμίνης ζήτησε από την ιδιοκτήτρια εταιρεία το  ξήλωμα της Ρόδας  από το Σύνταγμα, ο εισαγγελέας άνοιξε το φάκελλο των ευθυνών και ο Χρήστος Τεντόμας, παραιτήθηκε απο  πρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Αθηναίων. Και ο λόγος που παραιτήθηκε είναι γιατί ο πολιτιστικός οργανισμός που ηγείται αναλαμβάνει όλες τις ερορταστικές εκδηλώσεις.

Φταίει όμως ο Χρήστος Τεντόμας η φταίνε οι υπεύθυνοι της εταιρίας που του έδωσαν όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις για την σφαλή λειτουργία της Ρόδας.

tentomasΤόσο τα δημοσιεύματα όσο και μηνυτήρια αναφορά εταιρίας για την επικινδυνότητα της ρόδας, προκάλεσαν την παρέμβαση του Εισαγγελέα.

Με εντολή του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίου, διατάχθηκε από χθες η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με σκοπό την διερεύνηση θεμάτων παραβίασης πολεοδομικών όρων που μπορούν να προκαλέσουν έκθεση σε κίνδυνο, καθώς και της παράβασης καθήκοντος, αφού η ρόδα φέρεται να στήθηκε χωρίς να έχει την απαραίτητη πιστοποίηση ασφάλειας από την εταιρεία.

Σε ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής αναφέρεται ότι «ακολουθώντας την αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Θεαμάτων, ο δήμος Αθηναίων απορρίπτει το αίτημα της επιχείρησης που διαχειρίζεται τη Ρόδα Παρατήρησης στην πλατεία Συντάγματος να παραταθεί η παραμονή της έως ότου προσκομιστούν τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία».

Τι έλεγαν νωρίτερα…

«Η ρόδα παρατήρησης που έχει τοποθετηθεί στην πλατεία Συντάγματος θα λειτουργήσει αλλά χωρίς καμία έκπτωση στην ασφάλεια, όσο μεγάλη κι αν είναι η πίεση, απ’ οπουδήποτε»:

Αυτά έλεγαν λίγο νωρίτερα (πριν ανακοινωθεί ότι η ρόδα απομακρύνεται) συνεργάτες του Γιώργου Καμίνη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Μάλιστα καθησύχαζαν τους πολίτες πως «οι μέρες για δωρεάν χρήση της ρόδας, που χάθηκαν από την περίοδο των γιορτών, θα μεταφερθούν μέσα στον Ιανουάριο». Παράλληλα ανέφεραν πως η απόφαση για την τοποθέτηση της ρόδας ελήφθη αρχικά από το δήμο Αθηναίων με το σκεπτικό ότι πρόκειται για «μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία με κοινωνικό πρόσημο καθώς η χρήση της θα ήταν δωρεάν για την περίοδο των γιορτών».

Και επαναλάμβαναν ότι «όπως ισχύει διεθνώς, αυτές οι κατασκευές πρώτα στήνονται και μετά αξιολογούνται. Αυτή η κατασκευή ελέγχεται από έναν διεθνή οργανισμό πιστοποίησης, τον TUV, ο οποίος πράγματι την περασμένη Παρασκευή κατέθεσε την έκθεση ελέγχου στην αρμόδια Επιτροπή Θεαμάτων, της οποίας προεδρεύει ο δήμος Αθηναίων, αλλά συμμετέχουν υπουργεία, η πυροσβεστική, η αστυνομία και άλλοι φορείς. Η έκθεση είχε όμως, πράγματα που ήταν σε εκκρεμότητα και δεν επέτρεπε στην επιτροπή να δώσει το πράσινο φως ώστε να αρχίσει να λειτουργεί η ρόδα».

Η αξιοπιστία της εταιρείας…

Σε ερώτηση σχετικά με την αξιοπιστία της εταιρείας που έφερε τη ρόδα, είχαν απαντήσει ότι «εκπροσωπεί μια μεγάλη πολυεθνική, της οποίας βασική δουλειά είναι οι ρόδες. Δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας της και αμφισβήτησης. Η εταιρεία από τη στιγμή που έφερε τη ρόδα εδώ, έπρεπε να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες, κινήσεις ρουτίνας, για τη συγκεκριμένη κατασκευή. Αποδείχθηκε όμως, ότι δεν είναι ρουτίνας, οι ελληνικές υπηρεσίες ήθελαν περισσότερα στοιχεία, τα οποία είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι είναι ένα πολύ μεγάλο έργο, μια μεγάλη κατασκευή, έχει τοποθετηθεί σε ένα σημείο όπου το έδαφος έχει κλίση, είμαστε μια χώρα με σεισμικότητα, έχουμε ισχυρούς ανέμους».

Αντιδήμαρχος Αθηναίων: Ανοργανωσιά στο θέμα της Ρόδας

«Ανοργανωσιά» του Δήμου Αθηναίων παραδέχτηκε μέσω του ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος Λευτέρης Παπαγιαννάκης, μετά το θέμα που δημιουργήθηκε με τη Ρόδα στο Σύνταγμα, αν και όπως διευκρίνισε την επίβλεψη είχε αναλάβει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου και με αυτή την έννοια δεν ευθύνεται άμεσα ο Δήμος.

Ο κ. Παπαγιαννάκης επισήμανε ότι η απόφαση του δημάρχου Γιώργου Καμίνη να απομακρυνθεί η Ρόδα ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή την δεδομένη στιγμή καθώς οι βελτιώσεις που ζητούσε ο Δήμος, και είχαν σχέση με την ασφάλεια, θα παρέχονταν μετά τις 4 – 5 Ιανουαρίου.

Πηγή: Thepressroom.gr

 

Related posts