Επιστροφή στην κορυφή
Τρίτη, 19 Ιουν 2018
 
 

Γιατί οι σκύλοι στην Ινδία γίνονται… μπλε; (ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, 23 Αύγουστος 2017 - 19:50

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

Ένα πολύ παράξενο φαινόμενο παρατηρείται αυτό το διάστημα, στα αδέσποτα σκυλιά και γενικότερα ζώα, στο Μουμπάι της Ινδίας και αποδεικνύει ότι η ανθρωπότητα θα πρέπει να επιδιώξει να γίνει σύντομα περισσότερο «πράσινη».

Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι της χρηματιστηριακής πρωτεύουσας της χώρας, είδαν τα ζώα της περιοχής να παίρνουν μια ανοιχτή απόχρωση του μπλε, δίχως αρχικά να μπορούν να εντοπίσουν ποιο ήταν το πρόβλημα. Στη συνέχεια όμως η εξήγηση τους άφησε με το στόμα «ανοιχτό».

Όπως ανακάλυψαν, τα κακόμοιρα πλάσματα τσαλαβουτούσαν σε νερά, στην προσπάθεια τους να βρουν τροφή στον ποταμό Κασάντι, όπου αδειάζονται τα ακατέργαστα βιομηχανικά απόβλητα από τα κοντινά εργοστάσια. Η μόλυνση είναι τόσο επικίνδυνη που υπήρξαν ισχυρισμοί ότι τουλάχιστον ένας από τους σκύλους που βούτηξε στα νερά, τυφλώθηκε και άλλα ζώα, όπως για παράδειγμα τα πτηνά της περιοχής, έχουν επηρεαστεί βαθύτατα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Είναι αρκετά δύσκολο να επιβληθεί κάποιο μέτρο για να περιορίσει την εξάπλωση της τοξικότητας, δεδομένου ότι στην περιοχή λειτουργούν περίπου 1.000 εργοστασιακές μονάδες, οπότε θεωρείται ότι θα γίνει συχνό φαινόμενο το θέαμα των μπλε ζώων για την πόλη. Αν και οι τοπικές ομάδες προστασίας των ζώων, δεν φαίνονται αποφασισμένες να παρατήσουν την προσπάθεια που ξεκίνησαν, προσφεύγοντας στο Διοικητικό Συμβούλιο Ελέγχου Ρύπανσης.

Μένει να δούμε ποιες θα είναι οι μακροχρόνιες συνέπειες για τα άτυχα ζώα που άθελα τους έπεσαν στα μολυσμένα νερά.Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: