Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
21 Απρ 2021
Blender

Γιατί ο τρακαδόρος είναι ο χειρότερος καπνιστής εκεί έξω

Ένα κείμενο σκληρής αγάπης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος. 

Δεν είναι εύκολη υπόθεση να είσαι καπνιστής το 2017. Διότι οι λέξεις «αύξηση φόρου στα είδη καπνού» ακούγονται σαν μαγική μελωδία στα αυτιά των εκάστοτε υπουργών οικονομικών και οι καπνιστές αντιμετωπίζονται περίπου σαν εκατομμυριούχοι-ναρκομανείς που μπορούν να πληρώνουν όσο-όσο για να πάρουν τη δόση τους σε νικοτίνη-πίσσα-κλπ. Επίσης, υπάρχουν οι τρακοδόροι, οι άνθρωποι που κάνουν επίκληση στο φιλότιμο του καπνιστή φίλου τους, ώστε να αδειάσουν το πακέτο του με λίγες, επιδέξιες κινήσεις. Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος, εξηγούμε γιατί ο κόσμος μας θα λίγο πιο αγγελικά πλασμένος, αν δεν υπήρχαν οι ΤΡΑΚΑΔΟΡΟΙ.

Καπνίζουν χωρίς να το θέλουν

5x18_Smoking

Όταν είσαι μαθητής, το κάπνισμα είναι εκείνη η συνήθεια που (νομίζεις πως) θα σε κάνει πιο ενδιαφέρον, πιο «επικίνδυνο», άρα και περιζήτητο στα μάτια των cool συμμαθητών σου. Επειδή το σχολείο είναι μια σκληρή μικρογραφία της ενήλικης ζωής, υπάρχουν συνάνθρωποί μας που επαναλαμβάνουν αυτή τη συμπεριφορά και στην ενήλικη ζωή τους. Αγαπητοί καπνιστές, σταματήστε τους, πείτε «όχι» και δώστε τους την ευκαιρία να μεγαλώσουν

Καπνίζουν χωρίς να κατεβάζουν τον καπνό

large

Συχνά, ο εκάστοτε τρακαδόρος φίλος μας είναι ένας άνθρωπος που φυσάει ένα τεράστιο σύννεφο καπνού προς τους γύρω του, δείχνοντας τουλάχιστον αστείος. Αυτό είναι λάθος, είναι μια επικίνδυνη συνήθεια που μπορεί να προκαλέσει στον καπνιστή σοβαρά προβλήματα υγείας,  όπως μολύνσεις της στοματικής κοιλότητας.

Χρησιμοποιούν την τράκα ως μέσο επίδειξης συναισθηματικής κυριαρχίας 

d2225e0ba66705498fdf796cd008c2a1

Είναι στεναχωρημένος, ξαφνικά θέλει καπνίσει, έχει μόλις χωνέψει ένα τέλειο γεύμα με σουβλάκια, άρα σκέφτεται πως είναι καλή ιδέα καπνίσει. Είναι αμήχανος και χάνει τα λόγια του μπροστά σε ένα πρόσωπο που του αρέσει πολύ, άρα, κατάλαβες τι θα κάνει. Αυτός είναι ο τρακαδόρος φίλος μας. Ένα άτομο που -νομίζει πως-καλύπτει τις συναισθηματικές του αδυναμίες, καπνίζοντας. Χρειάζεται να ακούει ένα «ΟΧΙ» που και πού.

Προκαλεί οικονομική κατάρρευση στους γύρω του

mm101-doeshelooklikehegivesashit

Ο κάθε καπνιστής, χάνοντας τσιγάρα σε τράκες, αγοράζει περισσότερα πακέτα τσιγάρων (ευχαριστούμε μαθηματικά Δ`Δημοτικού!). Ο κάθε γνήσιος τρακαδόρος, δηλαδή ο άνθρωπος που απλώς παίρνει τσιγάρα από τα πακέτα άλλων ανθρώπων, δεν θα νιώσει κάποια τύψη από την οικονομική κατάρρευση που προκαλεί στο θύμα του. Γιατί το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να κάνει το τσιγάρο του, όταν επιθυμεί, δωρεάν. ΔΩΡΕΑΝ.

Είναι ένα βήμα πριν το κόψιμο του καπνίσματος, αλλά δεν το ξέρει

tumblr_o5hil6SmEX1sm5n1so1_500

Συνήθως ο κάθε τρακαδόρος, είναι ένας άνθρωπος που δεν αντιμετωπίζει φανατικά το κάπνισμα, δεν θα συνδυάσει τον πρωινό καφέ με ένα στριφτό, δεν έχει στο μυαλό του ως «υποχρεωτικό» το τσιγάρο μετά το σεξ. Δεν είναι και τόσο εξαρτημένος από το τσιγάρο, γι`αυτό και δεν θέλει να αγοράσει πακέτο. Ο τρακαδόρος είναι ένα είδος καπνιστή που βρίσκεται στην τελευταία πίστα πριν το απόλυτο και οριστικό κόψιμο του τσιγάρου. Αξίζει λίγη «σκληρή» αγάπη από τους καπνιστές φίλους του, ώστε να φτάσει στον τερματισμό. Και ύστερα να πάρουν σειρά κι εκείνοι.

ΠΗΓΗ: RISE

Related posts