Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
28 Σεπ 2021
SLIDER

Γιάννης Πλουμής:“ΠΛΟΥΜΗΣ- ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ” από το 1924 ως σήμερα

Της Κατερίνας Πλουμιδάκη

Ο Γιάννης Πλουμής μιλά στον Εθνικό Κήρυκα για την εταιρεία του, τις επιτυχίες, τη σημασία της συλλογικής δουλειάς, τη διεθνή αγορά και τους CHRISTIE’S ESTATES που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα.

Ο κ. Πλουμής είναι Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία “ΠΛΟΥΜΗΣ- ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ” που αντιπροσωπεύει τους CHRISTIE’S ESTATES στην Ελλάδα.

-Μιλήστε μας για σας και την οικογένειά σας

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Τα παιδικα μου χρονια τα πέρασα στην Ελλάδα και σε ηλικία 15 ετών πήγα εσωτερικός σε σχολείο στην Ελβετία (Le Rosey) όπου τελείωσα το Λύκειο. Τις σπουδές μου τις έκανα στο πανεπιστήμιο Tufts στη Μασσαχουσετη.

Ο παππούς μου, Γιαννης Σωτηροπουλος, ίδρυσε την εταιρία το 1924 όταν ήρθε στην Αθήνα από το Αγρίνιο από όπου κατάγεται. Η μητέρα μου, Σοφία Σωτηροπούλου Πλουμή, συνέχισε την εταιρία μετά τον πατέρα της και στη συνέχεια η αδελφή μου Έρικα κι εγώ ακολουθήσαμε την παράδοση και συνεχίσαμε τη δουλειά του παππού μας.

Γιάννης Πλουμής

Πώς ξεκινήσατε την καριέρα σας;

Από μικρός στο σπίτι άκουγα τις συζητήσεις που αφορούσαν τα ακίνητα και τις διαπραγματεύσεις που γινόντουσαν με πελάτες του παππού μου και της μητέρας μου. Ήταν φυσική συνέχεια για εμάς να μπούμε στον κλάδο αυτό και να συνεχίσουμε την οικογενειακή επιχείρηση.

Τι σας έκανε να ξεχωρίσετε στον τομέα σας;

Είναι μια δουλειά που υπάρχει στο DNA μας τριών γενιών. Η συνέπεια, η ακεραιότητα και η επιμονή στην εξυπηρέτηση του πελάτη ήταν στοιχεία που κληρονομήσαμε από τον παππού μας, τα οποία συνεχίζουμε να υπηρετούμε και τα οποία μας κάνουν να ξεχωρίζουμε.

Ήμαστε μια παραδοσιακή εταιρία που αντιπροσωπεύοντας τους Christie’s International, την κορυφαία διεθνή εταιρεία πολυτελών ακινήτων, κινείται στην ελίτ του παγκόσμιου real estate. Η εμπειρία 100 ετών στην Ελληνική αγορά μάς διαφοροποιεί και μας κάνει να ξεχωρίζουμε από άλλες ξένες εταιρίες οι οποίες πρόσφατα ξεκίνησαν να δραστηριοποιούνται στον κλάδο μας.

Από τη συνεργασία με τους Christie’s προκύπτει ένα σημαντικό know-how για τον τρόπο προώθησης σημαντικών ακινήτων, καθώς και το άνοιγμα μιας τεράστιας αγοράς πελατών που εκτείνεται στην Ευρώπη, τη Ρωσία, τη Μέση και Άπω Ανατολή, την Αυστραλία καθώς και την Αμερική όπου και βρίσκονται συγκεντρωμένες οι κεντρικές υπηρεσίες τους.

Ο Γιάννης Πλουμής στο Παρίσι, στις Βερσαλλίες για το συνέδριο των Christie’s.

-Τα ακίνητα στην Ελλάδα που έχουν ιδιαίτερη αξία είναι συνδεδεμένα με το όνομα Πλουμής-Σωτηρόπουλος.

Από το 1924 η εταιρεία διαπραγματεύεται τα σημαντικότερα ακίνητα στην Ελλάδα. Από τότε μέχρι σήμερα προσπαθούμε να χτίσουμε μια ξεχωριστή έννοια στην αγοραπωλησία ακινήτων με τολμηρά και ανοδικά βήματα. Την ακίνητη αξία. 

Σταθμός αυτής της πορείας είναι η συνεργασία μας με τους Christie’s, την μεγάλη εταιρεία κτηματικών συναλλαγών και δημοπρασιών έργων τέχνης.

Είναι μια συνεργασία με τεράστιες προοπτικές για το μέλλον που ήδη έχει ανοίξει τους ορίζοντες και το φάσμα των υπηρεσιών της.

Σήμερα η εταιρία μας διαθέτει ένα πλήρες αρχείο με στοιχεία που αφορούν Ακίνητα στην Ελλάδα από το 1930 και πληροφορίες που δίνουν την πιο ολοκληρωμένη άποψη των τάσεων και των δυνατοτήτων της αγοράς στην Ελλάδα.


Ο Γιάννης Πλουμής με την αδερφή του Έρικα Πλουμή το 2019 στη Μήλο.

Τι γίνεται με τη διεθνή αγορά ;

Το γραφείο μας προσφέρει εξαιρετικές διεθνείς υπηρεσίες, και έχουμε τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουμε πελάτες που επιθυμούν να προβούν σε αγοραπωλησίες σε όλο τον κόσμο.

Για όσους επιθυμούν να προωθήσουν στη διεθνή αγορά, τα ακίνητα τους που βρίσκονται στην Ελλάδα, η εταιρεία μας μπορεί να το αναλάβει μέσω του οίκου Christie’s International Real Estate (το μεσιτικό τμήμα του οίκου δημοπρασιών Christie’s Fine Arts).

Ο Γιάννης Πλουμής στο Παρίσι, στις Βερσαλλίες για το συνέδριο των Christie’s με τους αντιπροσώπους της Ιρλανδίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας, Ελβετίας και Ολλανδίας.

Η Christie’s International Real Estate είναι η ηγετική διεθνώς κτηματομεσιτική εταιρία, με γραφεία στις περισσότερες χώρες του κόσμου και με αναγνωρισμένο όνομα. Σε συνεργασία με τον γνωστό οίκο δημοπρασιών Christie’s έχει σημαντικούς πελάτες διεθνώς.

Για κάθε ακίνητο στο πρόγραμμα παράγεται μια ειδική μπροσούρα η οποία διανέμεται σε όλα τα γραφεία των Christie’s διεθνώς, καθώς και σε σημαντικούς πελάτες κάθε χώρας. Επίσης δημοσιεύεται στο site, σε έντυπα των Christie’s, και διεθνώς σε εφημερίδες και περιοδικά.

Έχουμε τη δυνατότητα να απευθυνθούμε σε δυνητικούς αγοραστές στο εξωτερικό μέσω της συνεργασίας μας με πολλούς διεθνούς κύρους μεσιτικούς οργανισμούς.

Ο Γιάννης Πλουμής στο Gstaad το 2019

Τι γίνεται εάν κάποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει/νοικιάσει;

Η εταιρία μας μπορεί να σας βοηθήσει να αναζητήσετε ευκολότερα το ακίνητο που εσείς ψάχνετε. Μπορείτε να αναζητήσετε το ακίνητο με τα χαρακτηριστικά που επιθυμείτε μέσα από το site της εταιρίας, ή απλά  να συμπληρώσετε τα χαρακτηριστικά του ακινήτου που εσείς θεωρείτε σημαντικότερα σε μια ηλεκτρονική φόρμα και να μας τη στείλετε ηλεκτρονικά. Πολύ γρήγορα θα επικοινωνήσει μαζί σας κάποιος συνεργάτης μας.

Κι αν ενδιαφέρεται να πουλήσει/νοικιάσει;

Η εταιρία μας μπορεί να σας βοηθήσει να πουλήσετε ή να ενοικιάσετε ευκολότερα το ακίνητο που επιθυμείτε. Πάλι απλά συμπληρώνεται τα χαρακτηριστικά του ακινήτου που θέλετε να πουλήσετε στην ηλεκτρονική φόρμα και τη στέλνετε ηλεκτρονικά σε εμάς. Πολύ γρήγορα θα επικοινωνήσει μαζί σας κάποιος συνεργάτης μας.

Ο Γιάννης Πλουμής με την μητέρα του Σόφη το 2021 στο Ψυχικό

-Τι είδους ακίνητα έχετε;

Έχουμε επαγγελματικά ακίνητα και στην κατηγορία αυτή είναι τα ξενοδοχεία, αυτοτελή ακίνητα, τα διατηρητέα, τα οικόπεδα και τα καταστήματα.

Έχουμε ακίνητα για κατοικίες όπως τα διαμερίσματα και οι μονοκατοικίες.

Έχουμε εξοχικές κατοικίες και ιδιωτικά νησιά στον Αργοσαρωνικό, στις Κυκλάδες, στο Ιόνιο, καθώς και στην Πελοπόννησο, στην Αττική και την Κεντρική Ελλάδα.

Έχουμε τουριστικές εκτάσεις στην Κεντρική Ελλάδα, στις Κυκλάδες και στην Πελοπόννησο.


Ο Γιάννης Πλουμής με την παιδική του φίλη Λένα Παπαλεξοπούλου το 2015 στην Ελβετία

-Πώς είναι η αγορά σήμερα;

Με την αλλαγή της κυβέρνησης το 2019 άλλαξε και η ψυχολογία για την Ελλάδα. Τόσο για την οικονομία όσο και για το Real Estate. Το Non-Dom πρόγραμμα έφερε οικονομικά επιφανείς ιδιώτες στη χώρα και μαζί με αυτούς ήρθαν τα κεφάλαια τους με τα οποία πραγματοποίησαν σημαντικές αγορές ακινήτων.

Οι σημαντικότεροι διεθνείς ξενοδοχειακοί όμιλοι έχουν πλέον τοποθετηθεί και η Ελλάδα τίνει να γίνει προορισμός όχι μόνο για τουρίστες αλλά και για μόνιμη εγκατάσταση.

Η τάση αυτή δείχνει να συνεχίζεται και πιστεύω ότι θα έρθει μια σημαντική άνοδος στον τομέα των ακινήτων τα επόμενα χρόνια.

-Ποια είναι η χρησιμότητα της δουλειάς σας; Πόσο σας γεμίζει;

Η καθημερινότητα της δουλειάς μας είναι αναζωογονητική και εξαντλητική ταυτόχρονα. Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση στο τέλος μιας επιτυχημένης διαπραγμάτευσης η οποία σε γεμίζει με θετική ενέργεια και μόνο.

Από την άλλη η πίεση, η οποία είναι ψυχολογική και σωματική, δημιουργεί μια ένταση η οποία χρειάζεται μια σωστή διαχείριση μετά. Από την εξασφάλιση της ισορροπίας αυτής εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η προσωπική ευφορία που προέρχεται από την δουλειά μας και κατόπιν η επιτυχία της μετέπειτα πορείας μας.

Ο Γιάννης Πλουμής με την Marie Louise Hagerty το 2004 στο Monaco

Τι θα λέγατε σε κάποιο παιδί που θα ήθελε αργότερα να ασχοληθεί με το επάγγελμά σας;

Θα έλεγα ότι ένα παιδί που θέλει να ασχοληθεί μπορεί να έχει μια υπέροχη καριέρα. Θα πρέπει να συνδυάσει ψυχολογία, ταξίδια, νομικές γνώσεις, οικονομικά, μαθηματικά και όλα αυτά μαζί θα το βοηθήσουν να πετύχει στον τομέα του Real Estate.

Πόσο ρόλο παίζει η συλλογική δουλειά στην επιτυχία της εταιρείας σας;

Η συλλογική δουλειά είναι το Α και το Ω στη δουλειά μας. Η ενέργεια κάθε συνεργάτη μπορεί να βοηθήσει ή να βλάψει τη δουλειά όλων των υπολοίπων!

Ποιες είναι οι θεμελιώδεις αρχές σας στη ζωή;

Η ακεραιότητα και η σωστή εξυπηρέτηση του πελάτη αποτελούν τις θεμελιώδεις αρχές που κληρονομήσαμε από τον ιδρυτή της εταιρίας. Ως τρίτη γενιά του γραφείου λειτουργούμε με βάση τις αρχές αυτές και μόνο.

Πλουμής Σωτηρόπουλος Κτηματικές Συναλλαγές-Πανεπιστημίου 6,106 71, Αθήνα-Τηλ: +30 210 3643112

ps@ploumis-sotiropoulos.gr

 

Related posts