Από τις 10.30 ξεκίνησαν οι εργασίες στην Αθήνα ανάμεσα στα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών και της Κυβέρνησης προκειμένου να καταλήξουν στις νέες αλλαγές που θα ισχύσουν σε φορολογικό, ασφαλιστικό και εργασιακά. Όταν θα καταλήξουν σε αυτά τότε μπορούμε να πούμε ότι θα «ξεκλειδώσουν» τη δεύτερη αξιολόγηση.
Ανέφικτο πάντως μοιάζει το χρονοδιάγραμμα που έδωσε την Παρασκευή στη Βουλή ο πρωθυπουργός για κλείσιμο της αξιολόγησης στο Eurogroup της 20ης Μαρτίου. Πιο πιθανός στόχος είναι να ληφθούν αποφάσεις στην επομένη συνεδρίαση, στις 7 Απριλίου.
Όπως έγραψε η «Καθημερινή» ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ζήτησε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ τη συγκρότηση διαπραγματευτικής ομάδας η οποία θα λαμβάνει αποφάσεις με βάση την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων. Ο υπουργός θα μεταφέρει τις προτάσεις της ομάδας στους θεσμούς και αν αυτές απορρίπτονται θα συνέρχεται εκ νέου η διαπραγματευτική ομάδα, μοντέλο που πάντως δε δίνει ευελιξία, αφού για οποιαδήποτε υποχώρηση θα πρέπει να αποφασίζει πρώτα η ομάδα.
Ο ΥΠΟΙΚ θα συναντάται με τους θεσμούς μόνο για θέματα που αφορούν το δικό του υπουργείο. Ζητήματα που αφορούν άλλα υπουργεία, όπως ενεργειακά ή εργασιακά, θα τα διαχειρίζεται ο αρμόδιος υπουργός. Ο κ Τσακαλώτος φέρεται να επέλεξε τη συγκεκριμένη χρονοβόρα διαδικασία, για να μην κατηγορηθεί για υποχωρητικότητα έναντι των θεσμών.
Όμως το αποτέλεσμα είναι αυτό που θα μετρήσει. Και να δείτε ότι τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών δεν πρόκειται να κάνουν πίσω σε τίποτα. Και αυτοί που θα την πληρώσουν πάλι είναι οι Έλληνες πολίτες που διαρκώς γίνονται ολοένα και φτωχότεροι.
Related posts
Αναζήτηση
Τελευταία νέα
Το Παγκόσμιο Συνέδριο 2023 της Alliott Global Alliance θα διεξαχθεί στην Ελλάδα
Η Kleopas Alliott, ως επίσημο μέλος της διεθνούς συμμαχίας Alliott Global Alliance, θα υποδεχτεί στην Αθήνα στις 23-27 Οκτωβρίου το…