Επιστροφή στην κορυφή
Τρίτη, 12 Δεκ 2017
 
 

Για απάτη ύψους 4.000.000 δολαρίων συνελήφθη στην Θεσσαλονίκη

Σάββατο, 17 Ιούνιος 2017 - 13:30

-a Μέγεθος κειμένου +A

Για απάτη ύψους 4.000.000 δολαρίων συνελήφθη χτες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη ,ένας 27χρονος Λετονός που αναζητούσαν οι διωκτικές αρχές των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, από την αξιοποίηση πληροφοριών,ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη στην περιοχή της Σταυρούπολης.Σε βάρος του συλληφθέντος είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης έπειτα από αίτηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με έγγραφα που διαβιβάστηκαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ στις ελληνικές αρχές, ο 27χρονος Λετονός αποτελεί ηγετικό στέλεχος διεθνούς σπείρας, που καταχωρεί ψεύτικες αγγελίες πώλησης αυτοκινήτων και σκαφών σε δημοφιλείς ιστοσελίδες του διαδικτύου.

Με τη χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας, τα μέλη της σπείρας καταφέρνουν να αποσπάσουν χρήματα από τους υποψήφιους αγοραστές ,οι οποίοι τα καταθέτουν σε λογαριασμούς που ανοίχτηκαν από τα μέλη της οργάνωσης τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονται με εμβάσματα σε τρίτες χώρες.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα των διωκτικών αρχών στις ΗΠΑ προέκυψε ότι με τον παραπάνω τρόπο δράσης, η εγκληματική ομάδα αποκόμισε περιουσιακό όφελος ύψους 4.000.000 δολαρίων περίπου.

Σε βάρος του 27χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «εγκληματικής οργάνωσης», «απάτης από κοινού άνω των 30.000 ευρώ από δράστη που ενεργεί κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, αλλά και των 120.000 ευρώ κατ’ εξακολούθηση», «νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα», «παράβασης Νομοθεσίας που αφορά σε κατοχή ή χρησιμοποίηση ταξιδιωτικού εγγράφου άλλου προσώπου», «της χρήσης πλαστού εγγράφου με σκοπό προσπορισμό οφέλους με βλάβη τρίτων άνω των 30.000 ευρώ και 120.000 ευρώ από δράστη που ενεργεί κατ΄επάγγελμα», πράξεις που τελέστηκαν στις Η.Π.Α. κατά το χρονικό διάστημα από Φεβρουάριο του 2015 έως Οκτώβριο του 2016.

πηγή: dailythessΜοιράσου το…!
Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: