Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
30 Ιούν 2022
Auto-Moto

Για 6’’ έχασε την 1η θέση ο Abbring με το 208 Τ16


Το νησί Σάο Μιγκέλ της Πορτογαλίας αποτέλεσε το σκηνικό για τον περιπετειώδες αγώνα με την τριπλή συμμετοχή της ομάδας Peugeot Rally Academy. Ο Ιρλανδός Craig Breen ηγήθηκε την πρώτη ημέρα αλλά στη συνέχεια εγκατέλειψε ενώ ο Ολλανδός Kevin Abbring ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου αφού έχασε την πρώτη θέση για λίγα μόλις δευτερόλεπτα. Τέλος ο νεότερος Γάλλος Stéphane Lefebvre κυριάρχησε στο πρωτάθλημα ‘Junior’ με το 208 R2.
Τώρα όλοι ρίχνουν το ενδιαφέρον τους για τον επόμενο αγώνα που θα γίνει στο Βέλγιο (Ράλι Ypres) στις 19 Ιουνίου.
Ο αγώνας που πέρασε
Ο Craig Breen και ο συνοδηγός του Scott Martin κατείχαν την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατά την άφιξη τους στις Αζόρες. Τα δύο 208 Τ16 της ομάδας Peugeot Rally Academy κέρδισαν τις πρώτες εννέα ειδικές καθώς οι Kajetanowicz και Moura εγκατέλειψαν. Ο Breen βρέθηκε μπροστά από τον Abbring, όμως ο αγώνας του Ιρλανδού σταμάτησε μετά την τελευταία ειδική της Παρασκευής (SS9) λόγω προβλήματος στον κινητήρα.
Η εγκατάλειψη του Breen άφησε στην πρώτη θέση τον Ολλανδό Kevin Abbring. Δυστυχώς, οι πιθανότητες του πληρώματος για την κατάκτηση της νίκης χαθήκαν στην δέκατη ειδική (SS10) όταν κόπηκε ο ιμάντας του υδραυλικού τιμονιού πιθανότατα από χτύπημα πέτρας. Έτσι αναγκάστηκαν να οδηγήσουν στις δύο τελευταίες ειδικές χωρίς υποβοήθηση, κάτι που τους στοίχισε 45’’ αφήνοντάς τους πίσω από τον Sousa 6’’. Επιπλέον, δέχθηκαν ποινή 10’’ λόγω καθυστέρησης 1 λεπτού για να φτάσουν στο parc ferme, γεγονός που οφείλεται στην αλλαγή ιμάντα που πραγματοποίησε το πλήρωμα. Η προσπάθεια τους για τη νίκη συνεχίστηκε μειώνοντας την διαφορά και τερματίζοντας μόλις 6,2’’ πίσω από τους πρωτοπόρους ενώ για την επίδοσή τους ανταμείφθηκαν με το Colin ΜcRae Flat Out Trophee.
O Stéphane Lefebvre με τον συνοδηγό του Thomas Dubois δεν άφησαν καμία πιθανότητα στους αντιπάλους τους ακόμα και μετά από ένα κλατάρισμα που είχαν, ένα χιλιόμετρο πριν το τέλος της όγδοης ειδικής (SS8). Στο τέλος του πρώτου σκέλους η διαφορά τους με το Φιλανδό Immonen ήταν περισσότερο από 1’ και 36’’. Συνεχίζοντας με τον ίδιο ρυθμό μέχρι το τέλος του αγώνα, κατέκτησαν μια από τις μεγαλύτερες τους νίκες στο πρωτάθλημα “Junior”.
Craig Breen: «Είμαι ευχαριστημένος με την ταχύτητα τόσο του 208 Τ16 όσο και με τη δική μας. Έχουμε αφήσει πίσω το πρόβλημα που είχαμε στην Ιρλανδία και αυτό που αντιμετωπίσαμε στις Αζόρες ήταν τελείως διαφορετικό. Ξέρω ότι οι άνθρωποι της Peugeot Sport εργάζονται πολύ σκληρά για να μην αντιμετωπίσουμε άλλα τέτοια προβλήματα. Ο στόχος τώρα είναι να κερδίσουμε τον Freddy Loix στο Ράλι Ypres στο Βέλγιο τον Ιούνιο.
Kevin Abbring. Για ακόμη μια φορά η ομάδα έδειξε τις δυνατότητες του 208 Τ16 με τα δύο αυτοκίνητα να ηγούνται από την αρχή του αγώνα. Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή στις Αζόρες και είμαι ευχαριστημένος με την επίδοσή μας. Αν δεν είχαμε το πρόβλημα με τον ιμάντα είμαι σίγουρος ότι θα είχαμε κερδίσει. Καταφέραμε να επανέλθουμε χωρίς όμως να καλύψουμε αρκετό χρόνο. Συνεχώς μαθαίνουμε και προσαρμοζόμαστε όλο και καλύτερα με το αυτοκίνητό μας.
Stéphane Lefebvre: Είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε στην κατηγορία “Junior” κάτι που μας έφερε πάλι στη διεκδίκηση του τίτλου. Ίσως φάνηκε ότι ήταν εύκολο για εμάς αλλά οι ειδικές ήταν πολύ σκληρές ιδιαίτερα για ένα δικίνητο αυτοκίνητο.
Τελική Κατάταξη
1. B. Sousa (Ford Fiesta
2. K. Abbring (Peugeot 208 T16), + 6.2s
3. J-M. Raoux (Peugeot 207 S2000), +7m51.9s
4. R. Consani (Peugeot 207 S2000), +9m18.8s
5. L. Rego (Mitsubishi Lancer Evo IX), +10m7.5s.

Related posts