Επιστροφή στην κορυφή
Πέμπτη, 21 Ιουν 2018
 
 

Γερμανική Welt: «Η Ελλάδα δίνει λάθος στοιχεία για τους πρόσφυγες»

Κυριακή, 15 Οκτώβριος 2017 - 17:27

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

Αντιπαράθεση με την Ελλάδα έχει η γερμανική εφημερίδα «Welt am Sonntag», καθώς σε σημερινό (15/10) της δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η χώρα μας δεν δηλώνει τους σωστούς αριθμούς των προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στα ελληνικά εδάφη, αλλά και ότι υπάρχει λόγος που δεν φυλάει «προσεχτικά» τα σύνορα της.

Όπως ισχυρίζεται: “Περίπου 15.000 αιτούντες άσυλο φτάνουν στην Γερμανία κάθε μήνα μέσω της Βαλκανικής οδού. Ένας από τους βασικούς λόγους για αυτό είναι ότι κράτη μέλη της Ε.Ε όπως η Ελλάδα και η Βουλγαρία δεν φυλάσσουν επίτηδες καλά τα εξωτερικά σύνορα τους, σε αντίθεση με τους ευρωπαϊκούς κανόνες”.

Ενδεικτικός για το περιεχόμενο είναι και ο τίτλος του άρθρου: «Η Ελλάδα δίνει λάθος στοιχεία για τους πρόσφυγες».

 

Πόσοι είναι τελικά οι πρόσφυγες στην Ελλάδα; 

«Η Αθήνα μιλά για περίπου 62.000 πρόσφυγες στην ενδοχώρα και τα νησιά. Στην πραγματικότητα, μόνο περίπου 40.000 ανθρώπους ζουν στη χώρα, παρότι μόνο φέτος 20.000 νέοι αιτούντες άσυλο έφτασαν στα νησιά του Αιγαίου», συνεχίζει το άρθρο.

Τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ανέφερε ότι υποστηρίζει στην Ελλάδα 44.000 πρόσφυγες, δικαιώνοντας την «Welt». Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα της εφημερίδας, ο αριθμός των προσφύγων στα πέντε hotspots των νησιών του Αιγαίου είναι προφανώς μικρότερος από τις 13.600 που λέει η ελληνική κυβέρνηση. «Υπολογίζουμε το πολύ με 10.000», αναφέρει υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Εντέλει, πηγές του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας περιγράφουν πως η ελληνική Κυβέρνηση είχε προαναγγείλει στα μέσα του Σεπτέμβρη τη διόρθωση «του αριθμού των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στην ηπειρωτική χώρα», ωστόσο ακόμα δεν έχει πράξει τα δέοντα.

 

 Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: