Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
06 Δεκ 2023
Ελλάδα

Γερμανία: Στήριξη στην Ελλάδα μέχρι την επιστροφή της στις αγορές


«Η Γερμανία ταυτίζεται με την πρόθεση της ευρωζώνης να στηρίξει την Ελλάδα έως ότου η χώρα επιστρέψει στις χρηματαγορές», δήλωσε χθες  στο κυβερνητικό μπρίφινγκ η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μαριάνε Κοτέ.
Σημαντικό για την εμπιστοσύνη των αγορών είναι όμως  «η συνέχεια του μεταρρυθμιστικού έργου και η εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων», πράγμα που δεν ισχύει όμως μόνον για την Ελλάδα. Όπως επισήμανε, η Ελλάδα έχει κάνει αναφορικά με την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων «αξιοσημείωτη πρόοδο», η οποία αντικατοπτρίζεται σε «βελτιωμένους οικονομικούς δείκτες».
Απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να επιστρέψει νωρίτερα απ’ ό,τι προβλέπεται στις χρηματαγορές η κυρία Κοτέ τόνισε το αυτονόητο, δηλαδή ότι πράγματι στόχος του προγράμματος είναι να αποκτήσει Ελλάδα την ικανότητα να καλύπτει τις δανειακές τις ανάγκες από τις χρηματαγορές. Τώρα ως προς την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να επιστρέψει νωρίτερα η εκπρόσωπους του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αρκέστηκε απλώς να πει ότι ως το τέλος του χρόνου και αφότου η τρόικα συντάξει το τελικό της πόρισμα για το τρέχον πρόγραμμα, η ευρωζώνη θα διαπραγματευτεί με την Ελλάδα για το τι πρέπει να γίνει στη συνέχεια.
Πάντως το θέμα της Ελλάδας, κυρίως σε σχέση με αναπτυξιακά προγράμματα στο πλαίσιο της ΕΕ, αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο των συνομιλιών των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας της Γερμανίας και της Γαλλίας  αύριο  Δευτέρα.

Related posts