Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
30 Σεπ 2022
Αεροπορικά νέα

Γενέθλια για τα πέντε χρόνια πτήσεις της Ellinair και γιορτή για την συμφωνία με την Aeroflot

Μπορεί από την Elinair να μην έχουμε δει εντυπωσιακά άλματα αλλά σίγουρα κάθε τους βήμα είναι προσεκτικό.

Μπήκαν στον ανταγωνισμό και προσπαθούν να δώσουν κάτι παραπάνω από τις άλλες αεροπορικές εταιρίες. Η Elinair ξεκίνησε τις πτήσεις της το 2013. Και μέχρι σήμερα, όπως είπαν οι επικεφαλής της εταιρίας τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

ο κ. Θάνος Πασχάλης, Διευθύνων Σύμβουλος, Ellinair

Στη συνέντευξη τύπου ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ellinair κ. Θάνος Πασχάλης ανακοίνωσε και τη συνεργασία με την αεροπορική εταιρία Aeroflot.

Είπε σχετικά:

«Η επέτειος των πέντε ετών λειτουργίας της Ellinair, συμπίπτει με μια πολύ σημαντική συνεργασία, που καταδεικνύει εμπράκτως, την εξωστρέφεια της εταιρίας μας. Το 2018 επιτύχαμε τους στόχους ανάπτυξης που είχαμε θέσει και αναμένουμε το 2019 να είναι μια επιτυχημένη χρονιά, προς όφελος των εργαζομένων, των επιβατών και της ελληνικής οικονομίας. Η συμφωνία συνεργασίας με την Aeroflot, είναι μόνο η αρχή, ενώ η προσφορά νέων υπηρεσιών και η αναβάθμιση των υφιστάμενων, αποτελούν ύψιστης προτεραιότητας θέματα για όλους εμάς».

Η ανακοίνωση της σημαντικής αυτής συνεργασίας, έγινε σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα, που διοργανώθηκε από κοινού με το αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», με αφορμή την επέτειο των πέντε  χρόνων λειτουργίας της εταιρείας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε όλο το επιτελείο της Ellinair όπως και ο πρόεδρος της  εταιρίας Ιωάννης Μουζενίδης.

Από αριστερά: ο κ. Ιωάννης Μουζενίδης, Πρόεδρος, Ellinair, η κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, ΔΑΑ, ο κ. Σταύρος Δαλιάκας, Εμπορικός Διευθυντής, Ellinair και ο κ. Θάνος Πασχάλης, Διευθύνων Σύμβουλος, Ellinair

Στην συνεργασία με την Aeroflot, προβλέπονται τα εξής:

–              Interline Agreement, όπου οι δύο αεροπορικές εταιρίες, θα προσφέρουν μέσω των δικτύων πωλήσεών τους, εισιτήρια για τις πτήσεις τους.

–              SPA Agreement, με βάση την οποία ο leader των ρωσικών αερομεταφορών, θα μεταφέρει τους επιβάτες του, εντός Ελλάδος, με πτήσεις της Ellinair, στα δρομολόγια Αθήνα- Θεσσαλονίκη, Αθήνα- Ηράκλειο, Αθήνα- Ρόδος, Αθήνα- Χανιά, Αθήνα- Σαντορίνη, Αθήνα- Κέρκυρα και Αθήνα- Μύκονος.

Η Aeroflot, είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ρωσίας και μία από τις παλαιότερες αεροπορικές παγκοσμίως, με κύρια έδρα τον Διεθνή Αερολιμένα της Μόσχας, Σερεμέτιεβο.  Η Aeroflot είναι μέλος της SkyTeam και διαθέτει στόλο που αριθμεί περισσότερα από 300 αεροσκάφη.

Ο Εμπορικός Διευθυντής κ. Σταύρος Δαλιάκας, αναφέρθηκε στον απολογισμό του 2018 αλλά και στις προοπτικές της εταιρίας για το 2019. Ανακοίνωσε το καλοκαιρινό πρόγραμμα της Ellinair, σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς επίσης και τις αγορές των νέων αεροσκαφών.

Το 2018 η εταιρία με τα τέσσερα  αεροσκάφη της ( δυο  Airbus A319 με 144 θέσεις, δύο  Airbus A320 180 θέσεων)  πραγματοποίησε 8.342 πτήσεις και μετέφερε 1.334.604 ταξιδιώτες. Σημείωσε αύξηση 30% σε σύγκριση με το 2017 και μεταφέροντας 1.043.984 επιβάτες (αύξηση 32% σε σύγκριση με το 2017), με ποσοστό πληρότητας 78,2%.

Έχει ακόμη στο νηολόγιο της και τρία  Boeing 733 148 θέσεων με βραχυπρόθεσμο μίσθωμα ενώ στα άμεσα σχέδια της είναι να αυξήσει το στόλο των αεροσκαφών της.

Η Ellinair (ανήκει στον ταξιδιωτικό όμιλο Μουζενίδη με έδρα τη Θεσσαλονίκη) απασχολεί  320 εργαζόμενους. Στόχος της εταιρίας είναι να προσφέρει μεγαλύτερες παροχές στους πελάτες της όπως  δυνατότητες αγοράς εισιτηρίου χωρίς αποσκευή, προτεραιότητας στην παραλαβή, πρόσβασης σε business lounges και χρήσης fast lanes στον έλεγχο χειραποσκευών και να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την  ακρίβεια χρόνου (Time- performance) που σήμερα φθάνει το  90%. Το υπόλοιπο 10%, δεν υπερέβαινε  σε αναμονή τα 15 λεπτά.

Ο  Πρόεδρος της Ellinair κ. Ιωάννης Μουζενίδης, αναφέρθηκε στο 2019 και είπε:

«Η Ellinair, η αεροπορική εταιρία του ομίλου Μουζενίδη, συνεχίζει την πορεία της το 2019, ακόμη πιο δυναμικά, προς όφελος του ελληνικού Τουρισμού και της εθνικής οικονομίας. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε στην ίδια πορεία που ακολουθεί ο Όμιλος από την ίδρυσή του το 1995, την προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών, με επίκεντρο τον άνθρωπο».

Από το φετινό καλοκαίρι προστίθενται νέα δρομολόγια για, Μύκονο, Χανιά, Κέρκυρα, Άραξο, συμπληρώνοντας έτσι τα δρομολόγια προς Θεσσαλονίκη, Ίο, Ρόδο, Ηράκλειο, ενώ για  τους ευρωπαϊκούς προορισμούς, μερικά από τα δρομολόγια είναι στις πόλεις  Βελιγράδι, Ρίγα, Στουτγάρδη, Μόσχα, Κίεβο, Τιφλίδα, Βουκουρέστι, Κράσνονταρ, Αστάνα, Βαρσοβία, Τάλλιν, Αγία Πετρούπολη και Κατοβίτσε .

Ο Όμιλος Μουζενίδη δραστηριοποιείται γενικότερα στον τομέα του τουρισμού  όπου την ευθύνη για όλο το πρότζεκτ έχει αναλάβει η κυρία Ελευθερία Δανοπούλου.

Καλοκαιρινό πρόγραμμα

Το 2019 αναμένεται να συνεχιστεί η ανοδική πορεία της εταιρίας, που πραγματοποίησε την παρθενική της πτήση, τον Φεβρουάριο του 2014, με το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Κίεβο.

Την χειμερινή περίοδο η εταιρεία επιχειρεί με δύο A 319 και δύο A 320, ενώ κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου, προστίθενται τρία ακόμη αεροσκάφη στον στόλο, καθώς οι ανάγκες αερομεταφοράς, αυξάνονται λόγω εποχικότητας.

Τα αεροσκάφη θα επιχειρούν από τέσσερις βάσεις και συγκεκριμένα από Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Αθήνα και Μόσχα. Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζονται τα δρομολόγια από και προς την Κρήτη, όπου και αυτό το καλοκαίρι η Ellinair θα πετάει προς Ηράκλειο και Χανιά, ενώ ενισχύονται τα δρομολόγια προς Ρόδο, τόσο από Αθήνα όσο και από Θεσσαλονίκη. Για το καλοκαίρι του 2019, προστίθενται και νέα δρομολόγια από την Αθήνα προς τη νησιωτική Ελλάδα, και συγκεκριμένα:

– Αθήνα- Μύκονος

– Αθήνα- Χανιά και

– Αθήνα- Κέρκυρα.

Για την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο η εταιρεία θα εκτελεί δρομολόγια σε Ευρωπαϊκούς προορισμούς, όπως τη Στουτγάρδη, το Βελιγράδι και τη Ρίγα, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με πόλεις της Ρωσίας, της Ουκρανίας, του Καζακστάν και την πρωτεύουσα της Γεωργίας, Τιφλίδα.

Δείτε εδώ αναλυτικά πίνακες της Ellinair!

 

 

Related posts