Επιστροφή στην κορυφή
Τετάρτη, 22 Νοε 2017
 
 

Γαβρόγλου: Με εθνικό απολυτήριο η εισαγωγή στα ΑΕΙ

Κυριακή, 16 Ιούλιος 2017 - 14:49

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

Στις αλλαγές που σκοπεύει να φέρει η κυβέρνηση στο θεσμό των Πανελλαδικών εξετάσεων, αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Στο πλαίσιο συνέντευξης του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», ο υπουργός μίλησε περί κατάργησης των εξετάσεων εισαγωγής υποψηφίων στα πανεπιστήμια, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι  «το σημερινό καθεστώς των Πανελλαδικών θα είναι σύντομα παρελθόν».  Βασική προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι οι αλλαγές στο Λύκειο, καθώς και ένα ισχυρό απολυτήριο: «Γι’ αυτό αναμορφώνουμε τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου, μειώνουμε δραστικά τα μαθήματα στις δύο τελευταίες τάξεις και δίνουμε περισσότερο χρόνο για το κάθε μάθημα, για να μπορούμε να εμβαθύνουμε. Αλλάζουμε τον τρόπο και το περιεχόμενο διδασκαλίας», συμπλήρωσε ο κ. Γαβρόγλου.

Ωστόσο για να γίνουν αυτές οι μεταρρυθμίσεις, θα χρειαστεί ένα ορισμένο χρονοδιάγραμμα: «είναι απαραίτητο το Λύκειο να απονέμει ένα αξιόπιστο εθνικό απολυτήριο […] Οι μαθητές θα λαμβάνουν το απολυτήριο από το σχολείο τους και με αυτό θα εισάγονται στα πανεπιστήμια. Μέχρι να φτάσουμε όμως εκεί, είναι αυτονόητο ότι θα υπάρξει ένα μεταβατικό διάστημα τριών ετών».

Ο ίδιος μίλησε και για τις επιθέσεις, αλλά και κατηγορίες που δέχεται από την πλευρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Δεν μπορώ να ανεχτώ την κατηγορία του κ. Μητσοτάκη ότι συντελείται ένα “πραγματικό έγκλημα” – δικά του λόγια – στον χώρο των πανεπιστημίων με αυτό το νομοσχέδιο. Είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα;» , ενώ παρατηρεί ότι «το σοβαρό ζήτημα είναι αν η ακαδημαϊκή κοινότητα αποδέχεται το νομοσχέδιο. Η απάντηση είναι ένα κατηγορηματικό ναι».

Ενδεικτικά, ο υπουργός ανέφερε ότι τάσσεται «υπέρ της ενίσχυσης της Δημόσιας Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες, της ενίσχυσης της έρευνας και της διασύνδεσης της με την ανάπτυξη».

Καταπέλτης ήταν και ο λόγος του για την ιδιόκτητη ανώτατη μόρφωση: » Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι άλλων κομμάτων το “υψηλό όραμα”. Και λυπάμαι όταν τους ακούω να κατασυκοφαντούν τα δημόσια πανεπιστήμια, τα οποία όχι μόνον έχουν προσφέρει τόσα πολλά στην ελληνική κοινωνία, αλλά και συνεχώς διακρίνονται διεθνώς».

 Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: