Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
01 Αυγ 2021
Απόψεις

Γ. Βαρουφάκης: Έκτακτος φόρος στους έχοντες αν χρειαστεί


Γράφει ο “paratiritis”
Το είπε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης. Και φυσικά προκάλεσε τα σχόλια αρκετών, αφού δείχνει τώρα να μας τα τουμπάρει.
Στη συνέντευξη που έδωσε στον δημοσιογράφο  Γιώργο Αυτιά είπε:
«Εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι θα έχουμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι θέλουμε να επανακτήσουμε την ανεξαρτησία της χώρας και τη λαϊκή κυριαρχία επί των τειχών μας εξασφαλίζοντας ότι ποτέ δεν θα ξαναμπούμε στην αναξιοπρέπεια του να έχουμε πρωτογενή ελλείμματα.Εάν χρειαστεί να βάλω έκτακτο φόρο γι  αυτό, θα το κάνω, αλλά θα το κάνω σ  αυτούς που έχουν να πληρώσουν όχι σ  αυτούς που δεν έχουν… Προφανώς θα είναι στοχευμένος».
Η ταμειακή κατάσταση της χώρας,«είναι ικανοποιητική όσον αφορά στις υποχρεώσεις μας απέναντι στους Έλληνες πολίτες. Όμως ένα έχω να πω:Πληρώνετε τους φόρους σας. Δεν αρκεί μόνο να λέμε “όχι” στους εταίρους.
Πρέπει, όσοι έχουμε, να είμαστε συνεπείς».Δεν θα κληθούν όλοι να πληρώσουν, ώστε να επιτευχθεί πλεονασματικόςπροϋπολογισμός, αλλά «θα μπει ένα εισοδηματικό όριο».
Ο Γιώργος Αυτιάς έκανε τις τυπικές ερωτήσεις αλλά δεν θέλησε να φέρει σε δύσκολη θέση τον υπουργό για υατό πολλά από όσα είπε ο κ. Βαρουφάκης τα άφησε να περάσουν ασχολίαστα.
Βαρουφακης: «Δεν εχουμε αποφασίσει τις παραμέτρους και τις λεπτομέρειες για τις 100 δόσεις».
«Δεν αλλάζει ο ΦΠΑ στο Αιγαίο, στην παραμεθόριο, στα φάρμακα, στα τρόφιμα και τα βιβλία».
«Κάπου θα υπάρξει μια εξομάλυνση στον ΦΠΑ» κάποιων προϊόντων, έτσι ώστε να υπάρξει μια σύγκλιση με την υποχρέωση της χώρας μας να αυξήσει κάποιους συντελεστές,σύμφωνα με την συμφωνία του Eurogroup.
“Θα βρούμε ένα προϊόν που δεν θα θυμάμαι κανένας ότι έχει φορολογικό συντελεστή”.Το αφορολόγητο των 12 χιλιάδων ευρώ θα επανέλθει σταδιακά μετά τον Ιούνιο.
Θα αντιμετωπιστεί το θέμα της εξομοίωσης του μισθολογίου στο δημόσιο . «Πέντε χρόνια είχαμε αποδεχτεί ένα φάρμακο, όχι πικρό, αλλά τοξικό, που ήταν μέρος του προβλήματος και όχι της θεραπείας. Έφτασε η στιγμή που έπρεπε να πούμε στους εταίρους ότι το μόνο που μας ενδιαφέρει δεν είναι η επόμενη δόση, αλλά να γίνουμε καλά».
“Σέβομαι ότι η χώρα έχει μια δανειακή συμφωνία, αλλά «οι όροι αυτής της συμφωνίας είναι ο λόγος που η χώρα βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση και δημιούργησαν την ανθρωπιστική κρίση στους δρόμους».
«Η συμφωνία στην οποία καταλήξαμε δεν μας εξασφαλίζει έξοδο από την κρίση, αλλά μια ανάσα».
Σίγουρος ότι θα βρεθεί λύση για την αποπληρωμή των δανείων στους δανειστές της χώρας. «Δεν θα διαφωνήσω με τον Σόιμπλε! Εμείς δεν είπαμε ότι δεν θέλουμε δεσμεύσεις».
«Έγινε κακή διαπραγμάτευση στο θέμα της αγοράς ομόλογων από την ΕΚΤ.(..)είναι απίστευτο να μας ζητούν αξιολόγηση για χρήματα που είναι δικά μας».
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΕΟ OPEL CORSA
Αυτά ήταν τα κυριότερα σημαία της συνέντευξης. Η συνέντευξη αυτή σχολιάστηκε σε άλλες εκπομπές από άλλα κανάλια. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει αύριο και πώς θα αντιδράσουν οι εταίροι. Υπάρχει αρκετός δρόμος μπροστά μας.

Related posts