Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
27 Οκτ 2021
Lifestyle

Φτιάξτε στο σπίτι σας Cordon Bleu! – Η πεντανόστιμη συνταγή

Υλικά

  • 4 φέτες στήθος κοτόπουλου, χτυπημένες καλά να γίνουν πολύ λεπτές
  • 8 φέτες μπέικον
  • 4 φέτες έμενταλ
  • 1 ρηχό πιάτο με αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1-2 αυγά χτυπημένα, σε ρηχό πιάτο
  • 1 ρηχό πιάτο με φρυγανιά τριμμένη
  • 20 γρ. βούτυρο

 

Για το σερβίρισμα

  • σος μαγιονέζας
  • πράσινη σαλάτα

 

Διαδικασία

  1. Σε κάθε φέτα κοτόπουλου βάζουμε 2 φέτες μπέικον, τη μία δίπλα στην άλλη. Από πάνω τοποθετούμε από 1 φέτα τυρί. Κλείνουμε το κοτόπουλο αναδιπλώνοντας κάθε φέτα στη μέση. Βουτάμε κάθε φιλέτο πρώτα στο αλεύρι, έπειτα στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά.
  2. Βάζουμε τα φιλέτα στο ψυγείο για 30΄ και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία (αλεύρι, αυγό, φρυγανιά) για να φτιάξουμε καλή και σωστή κρούστα.
  3. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά τηγανίζουμε τα φιλέτα για 4΄-5΄ από κάθε πλευρά. Δοκιμάζουμε αν έχει γίνει το κοτόπουλο βυθίζοντας ένα μυτερό μαχαίρι μέχρι το κέντρο. Δεν θα πρέπει να βγει ροζ υγρό, γιατί τότε το κοτόπουλο είναι άψητο. Σερβίρουμε αμέσως με τηγανητές πατάτες, μια ωραία σος μαγιονέζας και πράσινη σαλάτα.

 

ΠΗΓΗ: OLIVE MAGAZINE.GR 

Related posts