Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
25 Απρ 2024
SLIDER

Φρίκη: Θαμμένος με το αυτοκίνητό του βρέθηκε ο επιχειρηματίας  Δ.Γραικός

 

Μετά από έρευνες 2,5 ετών εξιχνιάστηκε η δολοφονία του Δημήτρη Γραικού. Ο άνθρωπος που τον είχε δει για τελευταία φορά ήταν εκείνος που σύμφωνα με την ομολογία του στις αστυνομικές αρχές σκότωσε τον Δημήτρη Γραικό και στη συνέχεια τον έθαψε κάτω από τόνους χώματος και κοπριάς στην κτηνοτροφική του μονάδα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Η μυστηριώδης εξαφάνιση του επιχειρηματία θα έμπαινε στο αρχείο. Η διορατικότητα και το ένστικτο του αντεισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης Βασίλη Φλωρίδη δεν επέτρεψαν να αρχειοθετηθεί η υπόθεση, επιστρέφοντάς την στον ανακριτή ο οποίος ξεκίνησε τον περασμένο Φλεβάρη νέα έρευνα ενώ ασκήθηκαν και ποινικές διώξεις, γεγονός που έλυσε τα χέρια της αστυνομίας που κατάφερε να ερευνήσει την κτηνοτροφική μονάδα του βασικού υπόπτου.

Σε δυο διαφορετικούς λάκκους βάθους 6 μέτρων είχε θάψει το αγροτικό 4Χ4 και το πτώμα του επιχειρηματία ο έμπορος κρεάτων με τον οποίο φαίνεται πως ο Δημήτρης Γραικός είχε οικονομικές διαφορές.

Αυτό άλλωστε υποστήριξε στις πρώτες του κουβέντες ο έμπορος κρεάτων, ο οποίος κατά την ανάκριση ομολόγησε ότι το Νοέμβριο του 2016 ο Γραικός ήρθε στην επιχείρησή του και άρχισαν να καυγαδίζουν για κάποια χρηματικά ποσά. Κατά τον καυγά, σύμφωνα πάντα με όσα ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος, έσπρωξε με δύναμη τον Δημήτρη Γραικό, ο οποίος έπεσε και τραυματίστηκε θανάσιμα. Ο κατηγορούμενος υποχρεώθηκε να ομολογήσει το έγκλημά του, όταν η αστυνομία με ειδικό εξοπλισμό μετάλλων εντόπισε το αυτοκίνητο του θύματος όπως αναφέρει το protothema.gr

Ο Χρήστος Ράμμος, ο πρόεδρος της εθελοντικής ομάδας ΟΦΚΑΦ η οποία ασχολήθηκε από την πρώτη στιγμή με την εξαφάνιση του Κώστα Γραικού, επεσήμανε:

«Είναι μια υπόθεση όπου μετά από δυόμισι χρόνια περίπου έφτασε στο τέλος της μετά από ομολογία του δράστη. Είναι μια περιοχή την οποία την είχαμε ψάξει αρκετές φορές όλο αυτό το διάστημα απλά δεν μας επέτρεπαν να μπούμε μέσα στον ιδιωτικό χώρο. Μετά από κάποια πράγματα που βρήκε ο δικηγόρος των αδερφών του Γραικού, κ. Νίκος Διαλυνάς, τα κατέθεσε στην αστυνομία και έτσι έγινε πιο εύκολο το έργο της αστυνομίας ψάχνοντας στο συγκεκριμένο κομμάτι».

Η χήρα του Δημήτρη Γραικού, Δέσποινα, επιβεβαίωσε το τραγικό τέλος στο θρίλερ της αναζήτησης του άνδρα της. «Ο δολοφόνος υπέδειξε τη μονάδα που τον είχε θάψει, πολλά μέτρα βάθος, με το αυτοκίνητο μαζί. Τον ξέθαψαν πριν από λίγο. Είμαι σε σοκ. Δεν του άξιζε τέτοιος θάνατος».

Το απόγευμα της 3ης Νοεμβρίου του 2016 ο 59χρονος επιχειρηματίας- κτηνοτρόφος Δημήτρης Γραικός έφευγε από τα σφαγεία στην περιοχή της Χαλάστρας Θεσσαλονίκης.

Επάνω του είχε μεγάλο χρηματικό ποσό, καθώς είχε κάνει εμπορική συναλλαγή. Ο τελευταίος άνθρωπος που εντοπίσθηκε ότι τον είχε δει ζωντανό, αποδεικνύεται τώρα ότι ήταν ο δολοφόνος του.

Ο Δημήτρης Γραικός από το Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης είχε πάει στα σφαγεία με το αυτοκίνητό του, ένα αγροτικό 4Χ4 το οποίο παρά τις αναζητήσεις δεν είχε βρεθεί: Τώρα αποδεικνύεται ότι ο δολοφόνος είχε θάψει τον 59χρονο μαζί με το αυτοκίνητο. Παρά το γεγονός ότι ο 46χρονος που ομολόγησε το έγκλημα είχε κληθεί πολλές φορές για κατάθεση στην αστυνομία, εντούτοις δεν είχε ερευνηθεί ποτέ η κτηνοτροφική του μονάδα. Τώρα, διαπιστώθηκε ότι είχε σκάψει με εσκαπτικό μηχάνημα και είχε θάψει το αυτοκίνητο και το θύμα και πάνω από τα χώματα είχε ρίξει και μεγάλη ποσότητα κοπριάς.

Τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν προκύψει νέα στοιχεία και μαρτυρίες που επιβεβαίωσαν αυτό που έλεγε η γυναίκα του, ότι δηλαδή, την ημέρα της εξαφάνισής του είχε μια μεγάλη οικονομική συναλλαγή – ύψους 17.000 ευρώ. Βάσει αυτών των στοιχείων ασκήθηκε ποινική δίωξη από πρόθεση ενώ δεν είχε ακόμη εντοπισθεί ο δράστης.

Η γυναίκα του Δημήτρη Γραικού είχε πει ότι εκείνη την ημέρα είχε φύγει από το σπίτι του στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και πήγε στα σφαγεία για να πουλήσει κάποια ζώα. Από την πώληση φαίνεται πως εισέπραξε 17.000 ευρώ. Από εκεί και πέρα τα ίχνη του χάθηκαν.

Χτες, ο άνθρωπος με τον οποίο ο Γραικός είχε την εμπορική συναλλαγή ομολόγησε τη δολοφονία του και υπέδειξε το σημείο που είχε θάψει το πτώμα, μαζί με το αυτοκίνητο: Πολλά μέτρα κάτω από τη γη, στην κτηνοτροφική του εγκατάσταση.

Πηγή:Pronews.gr

Related posts