Η βδομάδα που πέρασε ήταν η τρίτη συνεχόμενη που είχαμε άνοδο στο ελληνικό χρηματιστήριο με τον γενικό δείκτη να φλερτάρει με την σημαντική αντίσταση των 850 μονάδων έχοντας πραγματοποιήσει ανοδική κίνηση 160 μονάδων.
Η σύγκλιση που έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες μέρες ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους πιστωτές και οι προσδοκίες για επίτευξη συμφωνίας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες οδήγησε αρκετούς επενδυτές κυρίως βραχυπρόθεσμους αλλά και ριψοκίνδυνους να τοποθετηθούν στις ελληνικές μετοχές και κυρίως στις τράπεζες που είχαν πιεστεί έντονα .
Το χρηματιστήριο λειτουργεί σαν προεξοφλητικός μηχανισμός καθώς το σενάριο της ρήξης έχει αρχίσει να υποχωρεί. Οι παρεμβάσεις του πρωθυπουργού και η αλλαγή της διαπραγματευτικής ομάδας υπήρξαν καταλυτικές για την αλλαγή του αρνητικού κλίματος.
Αν ο γενικός δείκτης καταφέρει να διασπάσει τις 850 μονάδες επόμενος στόχος θα είναι οι 910 μονάδες που συναντά τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών που τον είχε διασπάσει πτωτικά τελευταία φορά τον Σεπτέμβριο του 2014 στις 1166 μονάδες. Για να συμβεί αυτό χρειάζεται χειροπιαστή πρόοδο στο Eurogroup αύριο ( Δευτέρα ) και ευνοϊκές αποφάσεις στη συνέχεια από την ΕΚΤ την επόμενη εβδομάδα. Σε αντίθετη περίπτωση οι στηρίξεις του γενικού δείκτη είναι οι περιοχές των 780 και 725 μονάδων.
Η μεταβλητότητα θα παραμείνει στο ΧΑ αφού και με επίτευξη συμφωνίας τα προβλήματα στην οικονομία θα παραμείνουν. Η πραγματική οικονομία έχει πληγεί από την αβεβαιότητα των τελευταίων μηνών ενώ οι εσωκομματικές αντιθέσεις , η πόλωση του πολιτικού σκηνικού , τα μεγάλα ζητήματα των ιδιωτικοποιήσεων , των «κόκκινων» δανείων , η εφαρμογή της συμφωνίας θα προκαλούν αναταράξεις στην χρηματιστηριακή αγορά. Η μερική κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων κερδών στις σημαντικές αντιστάσεις αποτελεί λογική τακτική σε αυτό το ευμετάβλητο περιβάλλον.