Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
27 Σεπ 2022
Auto-Moto

Το Ford Edge Concept προαναγγέλλει ένα νέο, μεγάλο, πολυτελές SUV για την Ευρώπη


Η Ford αποκάλυψε χθες το νέο Ford Edge Concept δίνοντας μία πρώτη γεύση από τα τεχνολογικά, σχεδιαστικά και ποιοτικά κατασκευαστικά πρότυπα που ακολουθεί η εταιρία για το νέο μεγάλο SUV της Ευρωπαϊκής αγοράς.
Το Edge Concept αποκαλύπτει επίσης πιθανές μελλοντικές προηγμένες τεχνολογίες, όπως σύστημα παρκαρίσματος με μπουτόν και τηλεχειρισμό για δυνατότητα ελέγχου από το εσωτερικό ή το εξωτερικό του αυτοκινήτου.

Ήδη δημοφιλές στις ΗΠΑ και σε άλλες αγορές, το Edge θα είναι το πρώτο μεγάλο πολυτελές SUV της Ford για την Ευρώπη, ένα από τα 25 παγκόσμια οχήματα που η εταιρία επιβεβαίωσε πέρσι ότι θα κυκλοφορήσουν στην Ευρωπαϊκή αγορά μέχρι το 2017. Με το Edge, το νέο Kuga και το νέο EcoSport, η Ford θα προσφέρει μία πλήρη οικογένεια SUV νέας φιλοσοφίας.
«Το πρώτο Ford Edge αποτέλεσε για τους πελάτες της Β. Αμερικής, μία φρέσκια, συναρπαστική πρόταση για την απόκτηση ενός άνετου, αποδοτικού και ασφαλούς SUV» δήλωσε ο Joe Hinrichs, executive vice president & president του Αμερικανικού τομέα της Ford Motor Company. «Η επόμενη γενιά Ford Edge – που προαναγγέλλεται μέσω του Ford Edge Concept – θα βασιστεί σε αυτά τα πρότυπα για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου αυτοκινήτου με τεχνολογία που βρίσκει εφαρμογή στην καθημερινότητα, και σχεδίαση και ποιότητα κατασκευής που θα προσελκύσει ένα παγκόσμιο κοινό.»

Τα βασικά χαρακτηριστικά του Ford Edge Concept που αποκαλύφθηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, – αεροδυναμική, σπορ εμφάνιση, ικανότητα, απόδοση καυσίμου και τεχνολογία υποστήριξης οδηγού – εναρμονίζονται με τις αξίες των πελατών σε όλο τον κόσμο, κάτι που οδηγεί την παγκόσμια ανάπτυξη της κατηγορίας SUV.
Στην Ευρώπη, όπου οι πολυτελείς εκδόσεις από πλευράς εξοπλισμού του Ford S-MAX αποτελούν αυτή τη στιγμή το 70% των συνολικών πωλήσεών του, το Edge θα ικανοποιήσει απαιτήσεις για πολυτελή, τεχνολογικά προηγμένα SUV με εντυπωσιακή εμφάνιση και δυναμική συμπεριφορά. Το μερίδιο αγοράς των SUV αυξήθηκε από 6,5 % σε 11,9% μεταξύ 2005 και 2012, ενώ η Ford προβλέπει ότι μεταξύ 2013 και 2018 οι πωλήσεις SUV στην Ευρώπη θα αυξηθούν κατά 22%.
Προηγμένα χαρακτηριστικά για πιο έξυπνα οχήματα και καλύτερους οδηγούς
Οι τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού και τα ημι-αυτοματοποιημένα συστήματα του Ford Edge Concept παραπέμπουν σε ένα μέλλον με πιο έξυπνα και ικανά οχήματα Ford. Τεχνολογίες βασισμένες σε αισθητήρες θα αποτελέσουν τη βάση για το μέλλον της αυτοματοποιημένης οδήγησης και θα συμβάλλουν στην αύξηση της ασφάλειας και της απόδοσης.

Fully Assisted Parking Aid, είναι μία πρωτότυπη τεχνολογία βασισμένη στη λειτουργία Active Park Assist της Ford με την οποία οι οδηγοί θα παρκάρουν μέσω μπουτόν ή ακόμα και με τηλεχειρισμό. Το σύστημα εντοπίζει κάθετους χώρους στάθμευσης με τη βοήθεια αισθητήρων υπερήχων, ενώ οι οδηγοί μπορούν ακόμα και να περιμένουν να βγει το όχημα από μία στενή θέση παρκαρίσματος ώστε να είναι πιο άνετη η πρόσβαση σ’ αυτό.
Η Ford έχει ξεκινήσει επίσης ένα project αναβάθμισης των προηγμένων συστημάτων Obstacle Avoidance. Το ερευνητικό όχημα μπορεί να εκδίδει προειδοποιήσεις εάν ανιχνεύει αργά κινούμενα ή σταματημένα αντικείμενα στη λωρίδα που κινείται και – εάν ο οδηγός δεν αντιδρά με ελιγμό διεύθυνσης ή φρενάρισμα στις προειδοποιήσεις – το σύστημα αναλαμβάνει αυτόματα τον έλεγχο του τιμονιού και των φρένων για την αποφυγή μιας σύγκρουσης.
Το προσαρμοζόμενο σύστημα διεύθυνσης διευκολύνει τρομερά τον έλεγχο διεύθυνσης στις χαμηλές ταχύτητες και ενισχύει την αυτοπεποίθηση του οδηγού σε όλες τις συνθήκες λόγω καλής πληροφόρησης και καλής αίσθησης.
Αεροδυναμικό, σπορ εξωτερικό για το Ford Edge Concept
Το εξωτερικό του νέου Ford Edge Concept είναι λείο, αεροδυναμικό και σπορ. Τα ισχυρά πλευρικά τμήματα διαμορφώνουν μία δυναμική εικόνα που παραπέμπει σε δρομέα στη γραμμή εκκίνησης. Η προς τα πίσω κλίση της μάσκας επηρεάζει το σχήμα του καπό που είναι πιο στιβαρό και συμπαγές.

Το Edge Concept υιοθετεί νέες, high-tech ενεργές γρίλιες – Active Grille Shutters. Οι γρίλιες του αεραγωγού ανοίγουν και κλείνουν αυτόματα ώστε να διατηρείται η ιδανική θερμοκρασία λειτουργίας του κινητήρα και να μεγιστοποιείται η αεροδυναμική απόδοση. Μοναδικά air curtains στη μετωπική επιφάνεια ομαλοποιούν τη διέλευση του αέρα γύρω από το αμάξωμα, μειώνοντας την αεροδυναμική αντίσταση.
Ο πολυτελής εξοπλισμός εσωτερικού περιλαμβάνει ταμπλό με δερμάτινη επένδυση και χειροποίητη ραφή, κεντρική οθόνη 10-ιντσών με Ford SYNC, Voice Control και Touchscreen, και μία δυναμική κεντρική κονσόλα με διακόπτες & μπουτόν ελέγχου λειτουργιών. Υψηλά επίπεδα ποιότητας κατασκευής και ακριβά υλικά ολοκληρώνουν το Ford Edge Concept. Μαύρο δέρμα Nubuck χρησιμοποιείται σε ταμπλό, κεντρική κονσόλα και στις πόρτες.
«Το Ford Edge Concept είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα μοντέλου SUV που προσφέρει όσα εκτιμούν περισσότερο οι πελάτες παγκόσμια – ντιζάιν, απόδοση καυσίμου, δυναμική συμπεριφορά και οδηγοκεντρική τεχνολογία η οποία βοηθά τον οδηγό να νιώθει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση» δήλωσε ο Hinrichs.

Related posts