Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
13 Απρ 2024
SLIDER

Φοιτητικές εκλογές: Εισβολή αντιεξουσιαστών στο Πάντειο-Ένταση στο ΤΕΙ Θεσσαλίας

Εισβολή πραγματοποίησε μια ομάδα περίπου 40 αντιεξουσιαστών στο Πάντειο πανεπιστήμιο, ενώ ήταν σε  εξέλιξη η διαδικασία των φοιτητικών εκλογών.

Ήταν περίπου 13:00 το μεσημέρι της Τετάρτης όταν, σύμφωνα με μαρτυρίες φοιτητών στα foititikanea.gr, έγινε γνωστό ότι περισσότεροι από 40 αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στο Πάντειο. Οι φοιτητές που βρίσκονταν στο σημείο, σύμφωνα με τα foititikanea.gr, άρχισαν έντρομοι να απομακρύνονται από το κτίριο τρέχοντας.

Η διαδικασία σταμάτησε και τελικά οι φοιτητικές εκλογές στο Πάντειο αναβλήθηκαν, αφού πρώτα η ΔΑΠ, στη συνέχεια η ΠΑΣΠ και τελευταία η Πανσπουδαστική αποφάσισαν να αποχωρήσουν.

Από την πλευρά τους, οι αντιεξουσιαστές με κείμενο που ανέβασαν στο indymedia αναφέρουν πως η παρέμβαση στο Πάντειο είχε να κάνει με συνθήματα και μοίρασμα κειμένου. «Την μικροφωνική πλαισιώνει πλήθος συντρόφων–συντροφισσών και καλείται κόσμος να στηρίξει» αναφέρει μεταξύ άλλων στο «Αντιεξουσιαστικό Στέκι Παντείου» που έκανε την παρέμβαση και καλεί τους φοιτητές να ρίξουν… μόνο σάλιο στην κάλπη κι όχι ψήφο γιατί «κάθε χέρι που ψηφίζει νομιμοποιεί την υποδούλωση του σε καθοδηγούμενες μαριονέτες».

ΔΑΠ: Παρακρατικές ομάδες επέβαλαν το νόμο τους

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΠ έκανε γνωστό ότι οι φοιτητικές παρατάξεις αποφάσισαν ομόφωνα να αναβληθούν οι φοιτητικές εκλογές στο Πάντειο ώστε «να εξασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των φοιτητών».

«Για ακόμα μια φορά οι παρακρατικές ομάδες που παρασιτούν στα πανεπιστήμια επέβαλαν το νόμο τους σε βάρος της δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, ομάδα περίπου 40 ατόμων με καδρόνια και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισέβαλαν λίγο μετά τις 12:00 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με σκοπό να διακόψουν την εκλογική διαδικασία που μέχρι εκείνη την ώρα κυλούσε ομαλά. Μετά από μια τέτοια ενέργεια, οι φοιτητικές παρατάξεις αποφάσισαν ομόφωνα τη αναβολή των εκλογών στα τμήματα του συγκεκριμένου πανεπιστημίου, ώστε να εξασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των φοιτητών.

Η διακοπή των φοιτητικών εκλογών στο Πάντειο είναι μια ακόμη από τις αμέτρητες μαύρες σελίδες του ασύλου ανομίας και των υποστηρικτών του. Δεν περιμένουμε από την κυβέρνηση των καταληψιών να υπερασπιστεί τη νομιμότητα στις σχολές μας. Απαιτούμε όμως μια εξήγηση για ποιο λόγο καλύπτουν εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου οι οποίοι παρεμποδίζουν την ύψιστη δημοκρατική διαδικασία, τις εκλογές. Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, ούτε υποχωρεί υπό την απειλή βίας. Όποιο τέχνασμα και αν εφεύρουν, απλά παρατείνουν για λίγο και επιδεινώνουν το πολιτικό τους τέλος».


Ένταση στο ΤΕΙ Θεσσαλίας

«Ήρθανε περίπου 15 άτομα με ξύλα και κουκούλες. Μας προπηλάκισαν, έσπασαν και πετούσαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Χτύπησαν μία φοιτήτρια και μας έδωσαν 10 λεπτά προθεσμία να εγκαταλείψουμε την εκλογική διαδικασία και να φύγουμε από το ΤΕΙ».

Αυτό καταγγέλλει φοιτητής, μέλος της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ που βρίσκονταν στο ΤΕΙ.

«Την στιγμή της επίθεσης περίπου 20 φοιτητές της ΔΑΠ και κάποιοι ακόμα φίλοι καθόμασταν στον πάγκο στον κεντρικό διάδρομο του ιδρύματος, όταν περίπου στις 11 το πρωί, μικρή ομάδα αναρχικών που πραγματοποιούν εδώ και τέσσερα χρόνια κατάληψη ενός χώρου μέσα στο ΤΕΙ, ήρθαν με επιθετικότητα και σκίσανε όλες τις αφίσες. Μας απείλησαν ότι αν δεν φύγουμε θα μας διώξουν οι ίδιοι αργότερα. Στη 1:30 το μεσημέρι ήρθανε περίπου 15 άτομα με ξύλα και κουκούλες. Μας προπηλάκισαν, έσπασαν και πετούσαν ότι έβρισκαν μπροστά τους.»

Ο φοιτητής της ΔΑΠ ισχυρίζεται μάλιστα και ότι οι αναρχικοί χτύπησαν μια κοπέλα. «Χτύπησαν μία φοιτήτρια και μας έδωσαν 10 λεπτά προθεσμία να εγκαταλείψουμε την εκλογική διαδικασία και να φύγουμε από το ΤΕΙ. Η εκλογική διαδικασία αυτή την στιγμή συνεχίζεται κανονικά αλλά πάντα με κίνδυνο την ζωή μας»

Πηγή: Foititikanea.gr

 

Related posts