Subscribe Now
Trending News
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
13 Δεκ 2024
Κόσμος

Φόβοι για κοινωνικές ταραχές στη Γερμανία

Ανησυχία για ενδεχόμενες κινητοποιήσεις εξτρεμιστικών δυνάμεων προκαλεί στις γερμανικές αρχές ασφαλείας η ενεργειακή κρίση, η αύξηση των τιμών και ο κίνδυνος ανεπάρκειας φυσικού αερίου τον ερχόμενο χειμώνα.

«Οι εχθροί της δημοκρατίας περιμένουν απλώς να εκμεταλλευτούν τις κρίσεις προκειμένου να διαδώσουν σενάρια συνωμοσίας για καταστροφές, φόβο και αβεβαιότητα», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ στην Welt και ανέφερε ότι εξτρεμιστικοί κύκλοι αναζητούν αυτή την περίοδο τα θέματα με τα οποία θα καταφέρουν να κινητοποιήσουν τους πολίτες. «Αυτό που συνέδεσε ακροδεξιούς εξτρεμιστές και διάφορες άλλες ομάδες στις διαμαρτυρίες για τον κορωνοϊό παραμένει ο κοινός παρονομαστής: η περιφρόνηση για τη δημοκρατία και η προσπάθεια κλονισμού της εμπιστοσύνης στο κράτος», τόνισε η κυρία Φέζερ.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών που επικαλείται η Welt, δεν αποκλείεται, αν οι αυξήσεις των τιμών πλήξουν μεγάλο μέρος του πληθυσμού και το φθινόπωρο υπάρξει και ισχυρό κύμα κορωνοϊού, να διευκολυνθεί η ριζοσπαστικοποίηση σημαντικής μερίδας πολιτών.

«Οι εξτρεμιστές ελπίζουν ότι η ενεργειακή κρίση και οι αυξήσεις των τιμών θα πλήξουν σκληρά τους πολίτες ώστε να εκμεταλλευτούν την τεταμένη ατμόσφαιρα και να προωθήσουν τις εχθρικές προς το κράτος φιλοδοξίες τους. Παρακολουθούμε αυτή τη δραστηριότητα με ανοικτά τα μάτια και τα αυτιά», δήλωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος στο Βραδεμβούργο Γεργκ Μιούλερ, ενώ ανάλογες διαπιστώσεις ανέφερε και ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας Χέρμπερτ Ρόιλ: «Βλέπουμε ότι διαδίδεται αυτήν τη στιγμή σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Telegram ολοένα και περισσότερο, περιεχόμενο  το οποίο σχετίζεται με τον πληθωρισμό, την ενέργεια και τον πόλεμο στην Ουκρανία».

Πηγή: ΑΜΠΕ