Αυστραλοί ερευνητές επί 6 χρόνια σημείωναν διατροφικά ημερολόγια αλλά και ερωτηματολόγια για την ψυχική της υγεία ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Όπως ανακαλύφθηκε, κάθε έξτρα μερίδα φρούτων και λαχανικών που πρόσθεταν αυξάνονταν και το επίπεδο ευτυχίας τους.
Η αλλαγή βεβαίως γινόταν σταδιακά και με τις ανάλογες μερίδες σαλατών και όχι αμέσως με την πρώτη σαλάτα. «Το απαιτούμενο διάστημα όμως δεν είναι πολύ μεγάλο, φθάνει το πολύ τα δύο χρόνια, και σαφώς είναι πολύ μικρότερο από εκείνο που απαιτείται για να ωφελήσουν τα φρούτα και τα λαχανικά την σωματική υγεία» συμπλήρωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Άντριου Όσβαλντ.
Ο λόγος που τα λαχανικά και τα φρούτα μας κάνουν πιο ευτυχισμένους έγκειται στα αντιοξειδωτικά που περιέχουν και ιδίως στα καροτενοειδή που δίνουν και το χαρακτηριστικό έντονο χρώμα τους.
Related posts
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το άσθμα
Να μπορείς να λες, όχι!
Τι είναι η ινομυαλγία;
Προσοχή στη βαριά σχολική τσάντα
Αναζήτηση
Τελευταία νέα
Bridal Expo & Bridal Fashion Week: Το ετήσιο γαμήλιο ραντεβού έρχεται τον Δεκέμβριο στο μαγευτικό Ζάππειο
Η Bridal Expo – η μοναδική έκθεση γάμου στην Αθήνα – εδώ και 11 χρόνια είναι θεσμός για τους μελλόνυμφους…