Αυστραλοί ερευνητές επί 6 χρόνια σημείωναν διατροφικά ημερολόγια αλλά και ερωτηματολόγια για την ψυχική της υγεία ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Όπως ανακαλύφθηκε, κάθε έξτρα μερίδα φρούτων και λαχανικών που πρόσθεταν αυξάνονταν και το επίπεδο ευτυχίας τους.
Η αλλαγή βεβαίως γινόταν σταδιακά και με τις ανάλογες μερίδες σαλατών και όχι αμέσως με την πρώτη σαλάτα. «Το απαιτούμενο διάστημα όμως δεν είναι πολύ μεγάλο, φθάνει το πολύ τα δύο χρόνια, και σαφώς είναι πολύ μικρότερο από εκείνο που απαιτείται για να ωφελήσουν τα φρούτα και τα λαχανικά την σωματική υγεία» συμπλήρωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Άντριου Όσβαλντ.
Ο λόγος που τα λαχανικά και τα φρούτα μας κάνουν πιο ευτυχισμένους έγκειται στα αντιοξειδωτικά που περιέχουν και ιδίως στα καροτενοειδή που δίνουν και το χαρακτηριστικό έντονο χρώμα τους.
Related posts
Ασφαλή τα τρόφιμα από την Ιαπωνία
Ο συναισθηματικός πόνος απειλεί την καρδιά
Αναζήτηση
Τελευταία νέα
Μερκούριος Αυτζής:Η πνοή του συγγραφέα υπάρχει στο δημιούργημά του
Συνέντευξη στη Μαίρη Γκαζιάνη* Ο Μερκούριος Αυτζής γεννήθηκε στη Βέροια. Είναι δάσκαλος και από το 1987 διδάσκει σε δημόσια σχολεία…