Επιστροφή στην κορυφή
Τρίτη, 21 Αυγ 2018
 
 

Το Facebook δημιουργεί τα δικά του «έξυπνα” ρομπότ λογισμικού!

Πέμπτη, 15 Ιούνιος 2017 - 12:44

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

«Δυναμική” συμμετοχή επιθυμεί το Facebook στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης, εξ’ ου και η ανακοίνωση των ερευνητών της εταιρείας ότι υπάρχει πρόοδος στο σχέδιο για την ανάπτυξη λογισμικού ρομπότ (bots). Μέχρι τώρα, ως τέτοιο ορίζεται η δημιουργία προγραμμάτων όπως η γνωστή Siri της apple, όμως πλέον το κοινωνικό δίκτυο επιχειρεί να αλλάξει τα δεδομένα.

Πρακτικά, αυτό μεταφράζεται ως bots, τα οποία θα έχουν την ικανότητα να «σκέφτονται”, να μπορούν να συνομιλούν και να διαπραγματεύονται όπως ένας άνθρωπος για πιο πολύπλοκα πράγματα, όπως η ενοικίαση ή η αγορά κατοικίας, έτσι ώστε να αποτελέσουν μελλοντικά τους ιδανικούς ψηφιακούς προσωπικούς βοηθούς των χρηστών.

Για να υλοποιήσουν τα εξελιγμένα bots, oι ερευνητές δημιούργησαν πολλά σενάρια διαπραγμάτευσης και έδειξαν ότι αυτά – που έχουν εφοδιασθεί με την τέχνη της παραπλάνησης – μπορούν να είναι σκληροί διαπραγματευτές στην αρχή (απορρίπτοντας τις αρχικές προσφορές), αλλά και δεόντως συμβιβαστικά στο τέλος (αποδεχόμενα π.χ. την αρχική προσφορά που είχαν απορρίψει), προκειμένου να υπάρξει τελική συμφωνία, κάτι που ανήκει στα ανθρώπινα γνωρίσματα.

Μάλιστα, αυτή την τεχνική την ανακάλυψαν από μόνα τους στην πορεία της διαπραγμάτευσης, ως μια αποτελεσματική μέθοδο επίτευξης των στόχων τους και δεν ήταν κάτι που είχαν διδαχθεί πρωτύτερα να κάνουν από τους υπεύθυνους προγραμματιστές.

ΑΠΕ-ΜΠΕΜοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: