Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
28 Ιαν 2022
SLIDER

Experience Park:Το Πάρκο στο Ελληνικό είναι φοβερό αλλά θέλει γερά νεύρα για να φθάσεις

Όταν ανακοινώθηκε ότι μπορεί ο καθένας και μάλιστα δωρεάν να επισκεφθεί το πάρκο στο Ελληνικό αυτό που παρατηρήθηκε δεν το υπολόγιζε κανένας. Είτε από την παραλιακή λεωφόρο είτε από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης σχηματίζονται κάθε βράδυ ατέλειωτες ουρές από χιλιάδες αυτοκίνητα που κατευθύνονται προς το πολυδιαφημισμένο πάρκο.

Βέβαια από τη στιγμή που θα μπεις στην ουρά δύσκολα εγκαταλείπεις τη σειρά σου. Όπως είπαν αρκετοί επισκέπτες το πάρκο είναι θαυμάσιο αλλά για να φτάσουν χρειάσθηκε να παραμείνουν στην ουρά περισσότερο από μία ώρα.

Ας δούμε όμως το πάρκο στο Ελληνικό. Όταν θα τελειοποιηθεί θα είναι ίσως το μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης σε μια έκταση 70 στρεμμάτων. Οι πόρτες του Experience Park άνοιξαν. Οι επισκέπτες ενθουσιάσθηκαν.

Η Lamda Development που έχει την ευθύνη της κατασκευής παρέδωσε νωρίτερα το έργο. Φυτεύτηκαν 500 δέντρα και 55.000 φυτά από μεσογειακές ποικιλίες με βάση το σχεδιασμό που βασίστηκε στη βιοποικιλότητα της περιοχής.  Το έργο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε  στο σύνολο του σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, σηματοδοτώντας μία νέα, πιο φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση, από τη συλλογή βρόχινου νερού για τις ανάγκες ύδρευσης και την ελαχιστοποίηση της χρήσης φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων μέχρι την αξιοποίηση υφιστάμενων υλικών για τη δημιουργία αρχιτεκτονικών στοιχείων, όπως παγκάκια και μονοπάτια.

Στο πάρκο, μεταξύ άλλων, υπάρχει σιντριβάνι με εκατοντάδες πίδακες νερού που δημιουργούν μοναδικές χορογραφίες, ένας χώρος υπαίθριας άθλησης, παιδική χαρά με παιχνίδια κατασκευασμένα με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον καθώς και ο κήπος Zen που αποτελεί μια όαση όπου το στοιχείο του νερού και η μεσογειακή φύση κυριαρχούν.

Στο Experience Park, θα υπάρχουν δύο μοναδικές εγκαταστάσεις φωτισμού δημιουργώντας μία ξεχωριστή βιωματική εμπειρία. Πρόκειται για το Stalactite, μία επιβλητική εγκατάσταση, με ιδιαίτερα φωτεινά μοτίβα, τα οποία συγχρονίζονται με μουσική, με την υπογραφή των καλλιτεχνών Christopher Bauder και Boris Divider και το Helios, μία εγκατάσταση φωτισμού, σχεδιασμένη από την ομάδα της Algorithm που δημιουργεί ένα τοπίο γεμάτο φως, κίνηση και ρυθμό.

Στο Πάρκο έχει τοποθετηθεί και ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, ύψους 17 μέτρων, αποτελούμενο από 180 αληθινά δέντρα τα οποία θα δοθούν για αναδάσωση μετά την ολοκλήρωση της εορταστικής περιόδου, ενώ οι επισκέπτες, όπως ανακοινώθηκε, μπορούν να απολαύσουν γεύσεις από τους Άκη Πετρετζίκη, Ηλία Σκουλά, Lukumades, ÉSOPHY καθώς και έθνικ προτάσεις από τα Esteban και Falafeladiko, σε συνδυασμό με άλλες εκπλήξεις.

Το πάρκο άνοιξε τις πύλες του για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Θα λειτουργεί εως τις 9 Ιανουαρίου τις κάτωθι ώρες:

Καθημερινές, Σαββατοκύριακα και αργίες: 17:00 – 22:00 Το Experience Park είναι προσβάσιμο, με δωρεάν είσοδο, από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, πολύ κοντά στη στάση Μετρό Ελληνικού. Για την διευκόλυνση των επισκεπτών παρέχεται χώρος δωρεάν στάθμευσης στο Πάρκο.

Για την ασφάλεια των επισκεπτών τηρούνται οι σχετικές διαδικασίες και συστάσεις που θεσπίζονται από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Όταν θα ολοκληρωθεί το Μητροπολιτικό Πάρκο, θα είναι το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο πάρκο στον κόσμο, το οποίο θα είναι ανοιχτό στο κοινό και θα αποτελέσει τον πυρήνα της σύνδεσης του θαλάσσιου μετώπου με τον ορεινό όγκο του Υμηττού και έναν σημαντικότατο και αναγκαίο πνεύμονα πρασίνου για τον αστικό ιστό της Αθήνας.

Η Lamda Development σε σειρά διαδικτυακών παρουσιάσεων το τελευταίο τετράμηνο έχει δώσει λεπτομέρειες για το ύψος των επενδύσεων και τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης επιμέρους αναπτύξεων που έχουν ήδη δρομολογηθεί στο πλαίσιο του έργου του Ελληνικού καθώς και για τις συμφωνίες που έχουν ήδη κλειστεί.

 

 

Related posts